Záhada: V Kalifornii objevili gigantický podivný kruh v obilí

04.07.2014 17:01

Záhada: V Kalifornii objevili gigantický podivný kruh v obilí

Monterey - Nedaleko kalifornského Monterey objevili počátkem tohoto týdne gigantický propracovaný obrazec v poli s ječmenem. Diskutující na internetu poukazují na skutečnost, že symbol vykazuje podobu s Braillovým písmem či morseovou abecedou. Dva svědci tvrdí, že nad místem viděli podezřelé záblesky světla. Informuje server montereyherald.com.

Diskuse: 1

Záhada: V Kalifornii objevili gigantický podivný kruh v obilí - anotační foto
 
 

Obrazec zabírající plochu jednoho akru se nachází zhruba 10 kilometrů od Salinasského údolí. Většina odborníků na tzv. kruhy v obilí se shoduje, že se s velkou pravděpodobností jedná o podvrh. Majitelpozemku však netuší, jakým způsobem dílo vzniklo.

Server The Independent uvádí, že dva muži, kteří existenci obrazce oznámili, prý viděli v pondělí nad ránem v oblasti několik světelných záblesků. Jejich video se následně objevilo na serveru YouTube.

 

Zdroj: YouTube

 

Na pole se sjelo množství nadšenců a záhadologů. Ochranka se jim však v přístupu na soukromé pozemky zabránila.

Kruhy a další obrazce v obilí většinou bývají lidským dílem. Zřejmě tomu tak je i v tomto případě. Jeffrey Wilson, který se tímto fenoménem dlouhodobě zabývá, po ohledání místa potvrdil, že objekt byl zcela jistě vytvořen manuálně.

 

—————

Zpět