Trhač mraků. Unikátní projekt na zúrodnění pouště v Alžírsku využívá technologií Nikoly Tesly a dalších velikánů

Ozelenění pouště je starý sen Severoafričanů, který by se nyní mohl stát skutečností – v rámci projektu „Desert Greening“ německo-alžírského inženýra Madjida Abdellazize. Používá k tomu technologie, které mají blízko k přírodě a v alžírské poušti s nimi dosáhl úžasného úspěchu. Abdellaziz má do budoucna velké plány, které by zpustošenému kontinentu mohly konečně přinést mír.

 

Djanan je místo v jižním Alžírsku poblíž El Haouita / Laghouatu, kde vzniká nové sídliště. Nejedná se však o žádné postmoderní město s nulovými emisemi. Taková města z petrodolarů vznikají na Arabském poloostrově. Djanan je jádro a budoucí centrum zemědělské oblasti, ve které ve vzájemné rovnováze budou žít člověk a příroda. Budovy a rezidence jsou orientovány podle zlatého řezu, které svůj tvar kopírují podle ulity loděnky.

Pořizovací cena má být velmi malá. Stavět se bude s Earth-Bags, což jsou nylonové pytle naplněné zemí nebo přírodním kamenem, který se získá při zemních úpravách.

 

 

 

Podpořte šíření svobodných informací tím, že si zakoupíte předplatné jedinečného tištěného měsíčníku Šifra. Klikněte zde.

Pořídit si můžete i digitální verzi, kterou lze pohodlně číst na mobilu, počítači či tabletu. Za skvělou cenu dostanete půlroční nebo roční přístup ke všem časopisům najednou.

Jan Běhůnek

Zdroje: https://www.everyday-feng-shui.de/feng-shui-news/integrale-umweltheilung-das-projekt-desert-greening/https://www.raum-und-zeit.com/r-z-online/bibliothek/oekologie/desert-greening/www.desert-greening.com