Pyramidy nebyly hrobkami Faraonů Alexandr Kopisov

20.08.2014 14:45

Pyramidy nebyly hrobkami Faraonů

Alexandr Kopisov

 

V Bosně, uprostřed Evropy, objevili pyramidu, postavenou ze 40ti tunových kamenných bloků, která je dokonce vyšší, než Cheopsova pyramida v Egyptě. Právě proto se současné vládní úřady snaží celou věc zamlčet s vlastním tvrzením, že celá tato záležitost je pouze "přírodní úkaz" pyramidální formy..

 

 

 
   

 

Bosenský archeolog, Semir Osmanagič, se pokouší dokázat, že v centru Evropy, před 40.000 lety, existovala jiná civilizace, která z neznámé příčiny zanikla..

 

V jádru pyramidy panuje zlověstné pološero, tunel spoře osvětlují žárovky. Jeden labyrint přechází v druhý, kroutí se do spirály... podzemní chodby dosahují délky 8 až 10 km. "Čistící" práce postupně pokračují již pět roků, dobrovolní pracovníci dlabou jak hlínu, tak vápenec. V podzemí je chladno, od úst vychází pára... Shora, na pracovníky, neustále kapou kapky vody. Louč světla z přilbovky se opírá o kámen, na kterém jsou vytesané runy a symboly, připomínající písmena E a Y.

 

Slunce, Luna a Drak

 

Před nedávnem jsme objevili valoun, objasňuje archeolog, v podobném klobouku á la Indiana Jones. Předpokládáme, že runy, se vztahují k písmu starých Germánů. A tento kámen je dle analýzy starší, než egyptští Faraoni. Jak se mohl dostat do takové hloubky země? Nyní se podívejte nalevo, kde se nachází plochá deska. Jedna plus jedna - a máme chrámový oltář z doby kamenné na Maltě. Moji kolegové, profesoři z milánské univerzity a Triestu předpokládají, že pyramidu Slunce stavěli celkem náročně... tisíc let! Ale hlavní otázkou je: kdo byli ti stavitelé?

 

51 letý Semir Osmanagič, doktor sociologie University Sarajevo, člen korespondent Ruské akademie přírodních věd, objevil v roce 2005, po sérii pozorování, u města Visoko (30 km od hl.města Bosny a Hercegoviny), horu zarostlou lesem. Hora se nakonec ukázala jako pradávná pyramida, vysoká 220 metrů, postavená neznámou civilizací, před 40.000 lety.

 

Za rok od nálezu započaly archeologické práce a vykopávky. Vzápětí se dalo říci, že hora se skládá z enormně velkých kamenných bloků, 2 až 3m na výšku, k jejímu vrcholu vedou schody, cesta je vydlážděná kostkami, a jsou u ní vytesané terasy.

 

Osmanagič na tiskové konferenci oznámil, že v údolí Visoko se podařilo objevit dalších pět pyramid, postavených v dávných dobách, na počest Slunci, Luně a neznámému božstvu Draka. Všechny stavby jsou mezi sebou propojeny sítí podzemních chodeb.

„Ve školách nám vtloukali do hlavy: v hisTORii již nejsou žádná bílá místa, tato věc prostě není možná“, humorně praví Osmanagič a vede mě do hlubiny pyramidy. „Ale můžeme hovořit o tom, co se na planetě Zemi dělo před 20. až 30. tisíci lety, když historikové vedou o 2. světové válce spory? Nedejbože, když naši civilizaci zničí velké přírodní kataklyzma, tak potom další lidské plémě, které bude osívat půdu, o nás nebude vědět zhola nic a budou si myslet, že tu žili jen mamuti“.

 

Při počátku archeologických prací u Visoko byl akademický svět rozdělen na polovic. Pravda, bez jasných důkazů je velmi těžké uvěřit, že tisíce let, ve středu Evropy, stály pyramidy neznámé civilizace a nikdo si jich celou dobu nevšiml! Dokonce Ministerstvo kultury Bosny a Hercegoviny, v roce 2007, zesměšňovalo Osmanagiče, nakonec se s ním pohádalo a vytvořilo oficiální sdělení: Údajné pyramidy jsou skutečně z kamene, ale vznikly "přirozeným procesem, bez účasti člověka". Osmanagič na tuto odpověď udělal ve Visoko "výsadek" odborníků z celého světa, jak italského profesora, tak i znamenitého egyptologa Nabila Abdul-Svelima. Ten, jak viděl výsledky vykopávek, odpověděl: „..přírodní formace je nepřijatelná, příroda nevytváří schody a terasy, v podstatě" pyramida Slunce se jeví jako největší světová stavba, o 3O metrů vyšší, než pyramida Cheopsova".

 

 Civilizaci zničila exploze zevnitř?

 

Vědecké bitvy pokračují: někdo nazývá sarajevského doktora Osmanagiče mystifikátorem, jiný zase - geniálním archeologem. Řeknu jedno: nitro pyramidy je skutečné působivé, na vykopávkách pracují stovky dobrovolníků z celého světa. Osmanagič mě osobně provázel podzemními labyrinty a je osobně přesvědčen, že v nitru pyramidy se nacházejí celá města. Nutno poznamenat: dobrovolníci, kteří kopou zeminu, nenacházejí žádné ostatky. Ani lidské, ani zvířecí dokonce ani mrtvý hmyz. Dokonce ani červi se neobjevili. Osmanagič uvažuje: toto je svědectví přírodní katastrofy, která spálila pyramidu Visoko zevnitř. Obyvatelé záhadné civilizace opustili údolí tak, jako Mayové z neznámých příčin prchali ze svých měst v Yukatánu.

 

Mezitím, uvažuj: všechny pyramidy na světě jsou zhotoveny podle jednoho schématu. Čtyři strany "záhady" Visoko v Bosně jsou orientované na západ, východ, sever a jih, přičemž severní strana je orientovaná k hvězdě Polárce, to stejné je u pyramid v Egyptě a v Mexiku.

 

Kromě kamenů s vytesanými runami, byly při vykopávkách nalezeny sloupy a kamenné plotny se zvláštními ornamenty. Tak jaká to civilizace, před mnoha tisíci lety, byla schopna ve středu Evropy, zbudovat tak ohromné "kolosy" ?

 

Pyramidami se zabývám několik let, svítíc si baterkou, vypráví Dr. Osmanagič. Mohu říct: dokonce někteří egyptští profesoři neuznávají oficiální aspekty, že pyramidy byly hrobkami. Neexistuje objasnění, jak ve starodávném Egyptě, bez malty, stavebních jeřábů, ručně, byly postaveny takovéto gigantické stavby.

 

Pyramidy se nacházejí po celém světě, nejen v Egyptě, Peru a v Mexiku. Existují i jiné, stupňovité na ostrově Tenerife u Afriky, v Indonesii, podvodní pyramida se nachází u Taiwanu.

 

Z toho vychází, že tyto stavby pokrývají celou planetu Zemi. Kdo je vlastnil a komu sloužily?

 

Děláme přestávku, usedáme na kámen v hlubině pyramidy. Jako skeptik, trpělivě čekám - teď mi Osmanagič poví pohádku o atlanťanech, obyvatelech Lemurie, nebo tu o mimozemšťanech. Čekám zbytečně....ukazuje se, že vše není tak jednoduché...

 

Kdo obýval Evropu spolu s mamuty?

Proč je třeba pyramidy považovat za elektrostanice?

 

 Zdroj: https://genocid.net/news_content.php?id=953

 

překlad Prince

Zdroj: https://leva-net.webnode.cz/products/pyramidy-nebyly-hrobkami-faraonu-1-/

 

 

—————

Zpět