Praslovanské bezkontaktní bojové umění Lubki naučí vás ovládat vlastní tělo i vidět „neviditelné“ energetické vrstvy ostatních lidí

08.03.2017 19:15

Praslovanské bezkontaktní bojové umění Lubki
naučí vás ovládat vlastní tělo i vidět „neviditelné“
energetické vrstvy ostatních lidí

 

Lubki je ruské lidové bojové umění, které se může naučit kdokoli: muž, žena, dítě nebo slabý a nepřipravený člověk. Pojem Lubki je odvozen z ruského slova, které označuje „lásku“, což je vlastně úplný protimluv ke koncepci bojového umění. Boj pro nás většinou představuje něco, co je spojené s agresí. U Lubki je to ale jinak. Jak prohlásil trenér Alexej Gudkov, tato technika se v první řadě tradičně používala mezi přáteli či v rodině. 

Dříve Lubki používali všichni zemědělci v příhraničních oblastech Ruska, kteří museli být v bojové pohotovosti. Nemělo by v žádném případě způsobit bolest, ale spíš fungovat jako určitá hra. Zábava a radost jsou zcela jasně v popředí. Ačkoli se toto bojové umění ideálně hodí pro sebeobranu, mohli účastníci kurzu a tým ExtremNews pocítit na vlastní kůži, jak Lubki udržuje tělesnou kondici a posiluje ducha. Filmový tým měl totiž možnost zúčastnit se třídenního Lubki semináře nedaleko Würzburgu v Německu.

Na začátku kurzu Alexej Gudkov a jeho žena vysvětlili, jak je lidské tělo skutečně vystavěno. Účastníci se například učili, že existuje nejen hrubohmotné fyzické tělo. Bojové umění Lubki zahrnuje práci s jemnými energiemi a různými úrovněmi, které je možné doopravdy cítit, ale pro lidské oko jsou neviditelné.

Proto se tato technika také označuje jako bezkontaktní, i když ve skutečnosti tomu tak není, protože její účinek působí na jemné úrovni. Chcete-li například působit na pohybové úrovni, musí se daná osoba pohybovat. Chcete-li působit na úrovni „života“, musí být taková osoba živá. Alexej Gudkov popisuje, že ne u všech lidí protéká „život“ prostřednictvím těla. Někteří lidé si během všedního dne dovolí „být trochu mrtví“. Ve skutečném boji na život a na smrt se automaticky aktivují všechny vrstvy.

Jak vyplynulo z dalšího rozhovoru, dříve bylo Lubki u ruského lidu velmi populární, ale v průběhu času z různých důvodů upadlo do zapomnění. V Německu existuje jedna škola, Orania, ve které Alexej Gudkov předává tohle bojové umění dál. V centru se rovněž vyučuje mnoho různých metod: védické praslovanské léčebné umění, geomantie, léčení tranzem a mnoho dalšího.

Mimo jiné se tam vyučuje, jak co nejlépe ovládat vlastní tělo, ale i to, jak „prohlédnout“ energetické vrstvy ostatních lidí a jak optimálně zareagovat. Jako učitel praslovanského bezkontaktního bojového umění Lubki, které se v současné době obvykle vyučuje pouze pro speciální síly a zpravodajské služby, „vidí“ různé neviditelné vrstvy a struktury lidské bytosti, jeho vědomí, duši, vnitřní zdroje, emoce, mentální sílu apod. Může je rovněž ovlivňovat a léčit.

Jeho žena Luba tuto techniku také ovládá, ale své nadání používá v jiném semináři, který zkoumá základy různých „sabotážních programů“ u člověka. Ve své práci ukazuje, jak zůstat zdravý, mít úspěch a bohatství nejen v osobním životě, ale i v podnikání; jak žít vědomě a v radosti.

Lubki se v podstatě nedá pořádně popsat, protože dříve byly určité schopnosti považované za nemožné. Za tři dny se toho účastníci semináře naučili tolik, co je u jiných seminářů bojového umění možné jen stěží. Osvojili si nejen mnoho zcela nových teoretických i praktických znalostí o výstavbě těla, ale zažili sami na sobě, jak Lubki a jeho filozofie funguje ve všech oblastech každodenního života.

Jeden student například řekl, že se nyní po téměř šedesáti letech poprvé naučil správně chodit. Zlepšující držení těla potvrdili téměř všichni zúčastnění.

7 dalších pozitivních účinků Lubki:

1.    Využití zdrojů podvědomí, bdělý duch a uvolněné tělo, bez strachu a pochybností

2.    Psychická stabilita a pocit bezpečí, který umožňuje převzít kontrolu nad jakoukoliv životní situací a dokonale ji zvládnout

3.    Zostření smyslů, vnímání myšlenek, záměrů a vibrací v okolí

4.    Neuvěřitelná síla a bleskově rychlá reakce v každé obranné situaci a při vlastní sebeobraně

5.    Síla mysli umožňuje „pružně“ zvládnout každou situaci, aby nedošlo ke zranění

6.    Optimálně se rozhodnout v co nejkratší době, tomu napomáhá síla mysli

7.    Osvobození od únavy a vyčerpání skrze uvědomění vlastního těla během každého pohybu

V současné době jsou na internetu zveřejněná videa o Lubki, která spíše připomínají kaskadérské rvačky z nějakého filmu, kde jde jen o to udeřit protivníka. Bohužel není možné zachytit kamerou a rozeznat pouhým lidským okem jemné energie a různé energetické vrstvy člověka nebo pohyby těla, které dokáže mistrně zvládnout každou situaci. Je opravdu úžasné vidět, jak je snadné, v rozporu se všemi zákony, pomocí páky někoho lehce odstrčit, zneutralizovat úder nebo chmat. I když útok míří na jeden cíl, tělo může být tak pružné a měkké, že se úderu vyhne, aniž by vznikla bolest.

V mnoha případech proto vzniká pocit, že se jedná o sci-fi. Člověk se při tom naučí hodně věcí o svém těle, které dosud neznal. Bez těchto zkušeností a zážitků není možné toto bojové umění a životní filozofii kritizovat. 

Překlad: Jan Běhůnek, homaterapie.cz

 

Zdroj: https://www.casopis-sifra.cz/praslovanske-bezkontaktni-bojove-umeni-lubki-nauci-vas-ovladat-vlastni-telo-i-videt-neviditelne-energeticke-vrstvy-ostatnich-lidi/

 

—————

Zpět