Kontrakt na volnou energii

07.02.2012 10:52

 

Kontrakt na volnou energii

redakce  |  17. 01. 2009  |  Vynálezy a vynálezci
Kontrakt se týká průmyslové výroby autonomních jednotek zdrojů energie "zásadně nového typu", které, podle Katsabanise: "Mohou změnit celý systém zásobování obyvatelstva elektrickou energií."

KANAĎANÉ A RUSOVÉ BUDOU SÉRIOVĚ VYRÁBĚT GENERÁTORY NA "VOLNOU ENERGII"!

MOSKVA 21. února - Fantastický objev, publikovaný vloni v létě skupinou ruských vědců na tiskové konferenci RIA Novosti, bude pravděpodobně brzy realizován v praxi.

Podle kanadského podnikatele a hlavy "Agrimex international company", Vasiliose Katsabanise, byl nejvýznamnější dohodou podepsanou při návtěvě Moskvy kanadskou delegací, vedenou ministerským předsedou Jeanem Chretienem, kontrakt o objemu 168 miliónů USD uzavřený s Volgogradským vědeckým a výrobním centrem "GRUS".

Kontrakt se týká průmyslové výroby autonomních jednotek zdrojů energie "zásadně nového typu", které, podle Katsabanise: "Mohou změnit celý systém zásobování obyvatelstva elektrickou energií."

Anatolij Ryšenkov, ředitel centra "GRUS", oznámil, e "nový zdroj energie, který je důsledkem využití několika elementárních objevů, udělaných ruskými vědci, může vyvolat revoluci v průmyslu a energetice".

Podle jeho slov se specialistům GRUS podařilo vyvinout technologii hromadné výroby malých energetických generátorů, které mohou "bez jakýkéhokoliv dodatečného dobíjení nepřetržitě generovat elektrickou energii, prakticky bez ztráty výkonnosti". Podle konstruktérů je jejich životnost neomezená.

V rámci uzavřeného kontraktu, bude kanadská strana v periodě necelých dvou let financovat výstavbu dvou továren - jedné v Rusku a druhé v Kanadě - s roční produkcí 70 000 autonomních zdrojů energie. Výkon agregátů bude mezi 3 a 10 kW, take mohou dodávat dostatek elektřiny všem elektrickým spotřebičům v bytech, rodinných domcích a malých podnicích.

-gewo, RIA-Novosti

AMERICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SDĚLUJE, ŽE RUSKO A USA MAJÍ VŠECHNY PŘEDPOKLADY PRO UZAVŘENÍ SPOLUPRÁCE NA POLI ENERGIE

MOSKVA, 22.února /RIA Novosti/ - Rusko a USA mají všechny objektivní předpoklady pro plodné partnerství na poli energie, sdělilo tiskové a informační oddělení Ministerstva zahraničí USA.

Moskva věnovala náležitou pozornost plánu národních ekonomických priorit, adresovaných US vicepresidentem Richardem B. Cheneym US radě pro mezinárodní vztahy, říká ministerské sdělení.

Vicepresident položil zvlátní akcent na energetickou strategii své země, která má hodně společného s ruskou obdobou.

Velmi nadějně se v této souvislosti jeví bližší Rusko-US energetické partnerství, jeho aspekty byly klíčovým bodem diskuze ruského ministerského předsedy Michaela Kasyanova a US viceprezidenta na nedávném setkání ve Washingtonu.

Ministerstvo zahraničí doufá, že otázka bude dále rozvinuta při příležitosti oficiální květnové návtěvy Ruska US prezidentem George W. Bushem.

RIA - Novosti

 
zdroj : WM magazín

 

—————

Zpět