Pravidlo - Bez úklidu to nejde

11.11.2014 13:38

Jak postupovat, když chci svůj domov zařídit podle zásad Feng Shui

Pravidlo - Bez úklidu to nejde


Když jsem přemýšlela nad tím, jak uvedu svůj první příspěvek k Feng Shui, napadla mě zajímavá paralela. Nikdy si nenechám ujít příležitost se znovu a znovu podívat na kreslený film „Stvoření světa“, který napsal a nakreslil Jean Effel. Je to příběh plný krásného rýmovaného textu, který v podání Jana Wericha pohladí po duši.

Zlomovým okamžikem filmu, od kterého se vše odvíjí je zjištění, že na začátku byla TMA.

 

Tma patří k našim životům stejně jako světlo a my vlastně máme tmu rádi, protože je k mnoha našim nedostatkům shovívavá. A to platí i pro naše domovy a jejich zákoutí. Určitě máte doma šuplíky s věcmi, které už nenosíte. Na půdách a ve sklepích odkládáte věci, které se Vám už nikam nehodí, nebo se z nich staly němí svědci Vašich osobních zklamání.

 

Všechny tyto věci, které se pro nás v daném okamžiku stávají nepotřebné a my jim to dali patřičně najevo, v sobě zadržují tzv. stagnující někdy až negativní energii. A to není nic o co stojíme.

 

Proto se nebojte věci pravidelně třídit, vyhazovat nebo posílat dál svým známým nebo na dobročinné účely. Také se naučte říkat „Ne, děkuji“, pokud Vám někdo něco dává a Vám se to nelíbí. Věřte mi, že nic nám nestojí zato, dívat se na obraz, který nám nepřináší žádnou radost.

 

Něco vytřídit a zbavit se toho není vůbec jednoduché a mnohdy nám to trvá pěkně dlouho než se k něčemu takovému vůbec rozhodneme. Ale uvidíte sami, jak se Vám najednou začne ve vašem domově lépe dýchat.

A když už jste se dostali až sem a vyčistili si své skříně, šuplíky, sklepy, půdy a komory, pak máte na 80% splněno. Zbytek je už jen běžný úklid.

 

Pamatujte. Pokud si domu kupujete pomůcky Feng Shui bez toho, abyste si nejdříve vyčistili a uklidili prostor kolem sebe, nikdy to nemůže fungovat.

S ničím nespěchejte, ale také na nic nečekejte.

A nezapomeňte se na konci patřičně odměnit.

To Vám radí a hodně úspěchů přeje Vaše Renata Mládková

—————

Zpět