Duchovní průvodce pro muže, aneb jak si poradit s výzvami, které před muže staví ženy, práce a sexuální touha

17.10.2012 00:09

Duchovní průvodce pro muže, aneb jak si poradit s výzvami, které před muže staví ženy,

práce a sexuální touha

 

Obálka titulu Cesta pravého muže

 

Anotace

Cesta pravého muže vás zavede do srdce současné mužské zkušenosti. David Deida se zde s pronikavou upřímností a ojedinělým vhledem do nejhlubších mužských tužeb zabývá nejdůležitějšími aspekty života mužů - kariérou a rodinou počínaje a ženami, intimitou, láskou a duchovním růstem konče. Nabízí vám praktickou příručku jak žít.

Cesta pravého muže by se měla být povinnou "školní" četbou. Deida učí muže, jak být muži, a ženy, jak být ženami. Jak se navzájem obdarovat tím, čím jsme jedineční, a porozumět tomu, kde jsme odlišní. Nejde přitom jen o psychologické poučky - Deida vysvětluje, jak se liší a doplňují naše mužské a ženské energie, což je v dnešní "zrovnoprávněné" společnosti zcela klíčové. Tato kniha zásadním způsobem podporuje životní směřování mužů, jejich sílu a celistvost, a zároveň lehkost bytí, hluboké uvolnění a zářící radost jejich partnerek!

 

Deida - výborná kniha, kterou (možná bohužel) kupují spíš ženy svým mužům...

Jan Bílý, 28.12.2011
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
(Toto je kvalitní recenze - 46 hlasů)
... ale to se může ještě změnit :-) Na tuto knihu jsme my muži čekali v ČR pět let. Tak dlouho totiž putovaly práva od jednoho vydavatelského "zájemce" k druhému, na internetu kolovalo (jako vždy v Česku) pár neautorizovaných překladů, a já jsem v "mužských" seminářích četl chlapům kartičky s jednotlivými "radami" ...Přestaň doufat, že jednoho dne přijde něco lepšího...nebo ...Žij s otevřeným srdcem, i když to bolí...případně ...Nikdy neměň tvé přesvědčení jen abys udělal ženě radost...Deida je "hustej" a v tom, co nám chlapům (a tím i vám, ženám) říká, se nebere servítky. A to je také jeho síla. Přímočaře se strefuje vždy do černého, i když se "černé" nachází mnohdy tam, kde bychom to netušili. Podle něho se nacházíme na přechodu mezi druhou a třetí fází vývoje "genderů", tedy vztahů mezi muži a ženami. První fáze je: Muž ve svém "mužském" světě, žena ve svém"ženském", on vydělává peníze, ona se stará o vaření, žehlení a děti. Z této fáze vypadly ženy už dávno, emancipací. A muži je pomaloučku následují. Druhá fáze: Ženy objevují svoji vnitřní "mužskou" energii a s notným zpožděním i muži svoji vnitřní"ženu". Ženy se učí řídit auto (případně letadlo), firmy a ... muže, muži se skrze krize a emoční propady dostávají k nutnosti, zaobírat se pocity, svoji vlastní nedostatečností a nejistotou. Což je pro muže dost hrůzný fáze. Firmy a celé říše se hroutí, krize, kam se podíváš...Ale, neházejme flintu do žita - podle Deidy následuje třetí fáze. Ta se zdá být rájem na zemi. To vypadá takto: Jak muži, tak ženy se naučí, volně se pohybovat mezi svoji vnitřní mužskou a ženskou energií. Když se budoch chtít "rozumě" domluvit, mohou se potkat někde uprostřed. Pokud se ale budouch chtít přitahovat, mít spolu úžasný vztah, mohou se vědomě (to je podtrhnuto) postavit každý do té "své" energie. Poznat to, co dělá muže mužem (a ženu ženou) lze snadněji po přečtení této opravdu báječné knihy. Tak si ji kupte - a hned nejlépe dvě, abyste ji mohli dát kamarádovi.

—————

Zpět