DIOXINY

17.07.2013 18:12

Možná jste to už četli, ale informace je

tak závažná, že ji posílám znovu. Může

zachránit někomu život, nebo ho ušetřit

utrpení.

Asi se divíme, proč ještě dnes jsou

na trhu potraviny, obsahující DIOXINY.

Potom ovšem víme, že příčinou je

dosažení maximálního ZISKU.

 

Voda v lahvích ve vašem autě

je velmi nebezpečná a to

zdaleka není všechno. Čtěte:

Sheryl Crow zveřejnila, co

způsobilo její rakovinu prsu.

Nejpravděpodobnější příčina?

Ošetřující onkolog jí sdělil:

Byla to vysoká úroveň

dioxinu v tkáních jejího těla.

Lidé by neměli pít vodu, která byla

ponechaná v plastových lahvích

v autě. Teplo totiž reaguje

s chemikáliemi z plastu lahve,

čímž uvolňuje dioxin do vody.

Dioxin je jed, stále více nacházený

v tkanivu rakoviny prsu. Buďte

proto opatrní a nepijte takovouto

vodu.

Tuto informace by měl každý znát,

protože ho může ochránit.

Místo plastových lahví používejte

láhve z nerezového materiálu,

nebo ze skla!

Tuto informaci uvádí také

Zdravotní institut Walter Reed Army.

Nedávejte plastické nádoby

do mikrovlnek!!

Žádné plastové láhve na vodu

v mrazácích.

Žádné plastické obaly

do mikrovlnek!!!

Tyto chemikálie způsobují rakovinu,

obzvláště rakovinu prsu.

Dioxíny jsou pro buňky našeho těla.

velmi jedovaté!!

Nemrazte vodu v plastových lahvích,

protože se tím uvolňují dioxíny z plastu.

V televizním pořadu vysvětloval

manažér Wellness Programu nemocnice

Castle Hospital tato zdravotní rizika.

Hovořil o výjimečné škodlivosti dioxinu

Zdůrazňoval, že bychom neměli ohřívat

potraviny v mikrovlnkách s použitím

plastových nádob...

Zvláště pak potraviny, obsahující tuk.

Vysvětloval, že kombinace tuku, vysoké

teploty a plastu uvolňuje dioxín přímo

do ohřívaných potravin.

Místo plastu doporučuje používat

na ohřev potravin žáruvzdorné sklo

nebo keramické nádoby.

Dosáhne se tak stejného výsledku, ale

BEZ DIOXINU!!!

Takže potraviny jako polotovary,

instatní polévky atd. vyjměte z jejich

obalů a ohřívejte v doporučených

nádobách.

Papír sám o sobě není škodlivý, ale

nevíte, čím je napuštěn. Proto je

bezpečnější ohřev jídla v žáruvzdorných

nebo skleněných nádobách.

Uvedl, že nedávno některé restaurace

typu rychlého občerstvení vyměnily

polystyrénové nádoby za papírové.

Problém s dioxinem byl jedním

z důvodů...

Zdůraznil, že stejně rizikový je ohřev

potravin v přiléhajících plastových

fóliích, kterými jsou potraviny

od výrobce zabaleny.

Když potravinu ohříváme, vysoká

teplota způsobuje, že jedovaté látky se

vytaví z plastového obalu přímo

do ohřívané potraviny.

Místo plastové folie zakryjte potravinu

papírovým ubrouskem.

Tyto informace bys měl(a)

poslat každému, na kom Ti

opravdu záleží!!!