Dech Absolutna: Rozhovory s Moojim

19.11.2013 20:05

Dech Absolutna: Rozhovory s Moojim

Ukázka z právě vydané knihy, v které Mooji říká: "Musíte jít hluboce s voláním svého Srdce a musíte to udělat úplně..."

Dech Absolutna: Rozhovory s Moojim

Pracuji jako učitel, ale struktury ve školství jsou založené na akademické mysli a já jsem se spustil na místo, jež leží hlouběji než tohle. Mám dilema, jestli mám zůstat, nebo respektovat to, co se děje v mém nitru, případně jestli existuje něco mezi?

Odpověď na vaši otázku je pro mě velmi jasná. Musíte jít hluboce s voláním svého Srdce a musíte to udělat úplně; abyste se nepokoušel plavat a chodit po pláži současně. To není možné. Někdy se dilema ještě víc prohlubuje, pokud je přítomný pocit, že by se člověk neměl odvracet od výzvy: „Zcela určitě existuje způsob, jak bych mohl do tohoto prostoru vnést víc kvality srdce." To ale nemusí být nutně tím, co se od vás chce.

Dovolte si jít až tak daleko, jak vám vaše volání dovolí, do hlubšího místa pochopení a vhledu. Opravdu se odevzdejte této Síle, která už uvedla do pohybu volání a přitažlivost k sobě samé. Naše lidské omezené vnímání nedokáže nikdy opravdově pochopit Její moudrost.

Tato Síla se nijak neliší od vašeho Já. Ať udělá cokoli, dospějete k poznání, že je to v dokonalé harmonii. Čím víc to do sebe nasáváte a vracíte se Domů, dokonce i bez usilování nebo záměru, budou ostatní nějak profitovat z vaší existence, a možná dokonce i způsoby, jichž si ani nemusíte být vědomi! To je síla Ticha. V přítomnosti těch, kdo přebývají ve svém prvotním Bytí — kteří jsou osvobození od omezeného přemýšlení a omezeného ztotožňování se — se odehrává tak výrazný účinek, takový vliv, taková krása.

Nelišíte se od prvotního Bytí. Dospějete k tomuto zjištění, nedovolíte ničemu, aby vás od toho zdržovalo. Neexistuje nic, co by víc stálo za objevení v této lidské podobě, než vědět, kým jste. Nezpronevěřujete se své profesi a dostane se vám veškeré možné podpory.

Důvěřujte tomu, že vás život drží, když činíte krok, jako je tento. Není to pouhá teorie — je možné se probudit, byt plně osvobození od utrpení, osvobození od pochybností a prostí strachu. Následně přinášíte mír lidem, kteří se vás od vaší cesty zpočátku pokoušeli zdržovat.

Co může stát v cestě, jestliže hledáte úplné osvobozeni od svého vlastního podmiňování? Spojte se s Pravdou a život se sám spojí s vámi Milosrdenství je vaším laskavým a trvalým spojencem.

---------------
Ukázka je z knihy DECH ABSOLUTNA - ROZHOVORY S MOOJIM, vydalo nakladatelství Maitrea 2013

 

Zdroj : www.zivotvpritomnosti.cz/clanky/dech-absolutna-rozhovory-s-moojim/

—————

Zpět