Čas neexistuje – lze přestat stárnout?

23.11.2014 13:22

Čas neexistuje – lze přestat stárnout?

 

Víte proč nikdo nemá čas? Protože čas neexistuje! Vnímání času je součástí našeho rozvoje a zajímavé je zvážit i to, zda lze úplně přestat stárnout.

Když to vezmeme kolem a kolem, čas je jedním z hlavních prostředků, kterými lze někoho udržovat v šachu. V tolik a tolik hodin do práce nebo do školy, tolik a tolik dní v týdnu. Na co často zapomínáme, tak že i kalendářní systémy jsou umělé a že ten gregoriánský, který momentálně používá většina planety, je tady poměrně krátkou dobu.

Můžeme do toho zatáhnout i numerologii a bavit se o tom, že některé kalendáře a některá čísla nejsou harmonická, nebo to prostě můžeme jen tak procítit. Lze se v tom vrtat i z hlediska logiky a historie – např. kalendářní rok Mayů měl 13 měsíců a tak nějak více byl sladěný s přírodními rytmy, ale dneska se nebudeme bavit o kalendářích.

Dneska tu máme čtvrthodinové video, kde Matt Kahn jednoduše a srozumitelně vysvětluje, že čas neexistuje a jak se to projevuje v našem vnímání.

České titulky jsem vyráběl sám a ne vždy jsou slova přeložená stejně jak Matt mluví, ale to je v důsledku snahy zachovat jejich smysl.

Jako obvykle, nahlížet z pohledu nižší dimenze do té vyšší je vždycky trochu problematické – 2D postavička si těžko představuje 3D svět, a proto je z pohledu 3D zprvu náročné si představit 4. a vyšší dimenzi. Každopádně jsme mnohem víc, než jen náš fyzický projev.

Klasik by řekl, že jsme multidimenzionální.

Na závěr jen dodám – nevěřte ničemu. Nevěřte chlapíkovi ve videu a nevěřte ani mě. To ale neznamená, že se před tím máte uzavřít, ba naopak ;) Ve finále ovšem všechny odpovědi najdete uvnitř sebe.

Přeju příjemné pokoukání a upozorňuju, že vás to možná posadí na zadek. Pokud neradi slyšíte o vibracích a energiích, zkousněte prosím ten krátký úvod – stojí to za to ;)

Pokud se vám náhodou nezobrazují české titulky, použijte obdélníčkovou ikonku (Subtitles/CC) vpravo hned vedle ikonky hodin (alias Přehrát později).

video s českými titulky zde:

https://youtu.be/tL7EzPvwj0I

 

Originální video bez titulků převzato odsud.

 

Zdroj : jedno.duchost.cz/vedomi/cas-neexistuje-lze-prestat-starnout/

—————

Zpět