Astrologie Petra Nel » » týdenní horoskop na období 20. 2. - 26. 2. 2017

20.02.2017 15:48

Horoskop na období 20. 2. - 26. 2. 2017

Nevědomé síly ve službě Světla

https://www.astrologiepetranel.cz/wp-content/uploads/2017/02/4k2lip0zc_k-ben-white-300x200.jpgSlunce vstoupilo do Ryb a o víkendu vytvořilo kvadraturu s Černou lunou. Tím se spustilo téma víry. Jak hluboce věříte v sebe, sobě, druhým, neviditelnému … to, co je za hmotou – éter, energie, jemnohmotný svět. Co je vlastně život? Co všechno je život? Jenom to, co vidíme? Nastalo velmi mnoho otázek. Přišlo mnoho darů, když jste již ve vědomém procesu cesty. Není to jen o bolesti a utrpení, ale také o pevnosti, požehnání, hojnosti vědomí sama sebe, když jste již překročili řeku. Řeku zapomnění. Později vysvětlím…

Spouští se silné nevědomé síly v nás a záleží, jak umíme zacházet sami se sebou, se svými nevědomými zápisy, které jsou vytvořené ze starých zkušeností, potlačených a vytěsněných emocí.

Pluto v Kozorohu v kvadratuře na Marse v Beranu 18. - 28. 2., kdy od Marse přichází podnět ke „spuštění“ nevědomé síly Pluta. Záleží nakolik máte či nemáte zvědoměno. V hrubohmotné energii značí Pluto mocenský princip vycházející z pudové, instinktivní části, která podléhá pudu sebezáchovy. Je tedy silně spojena s bojem o přežití. Pokud je člověk ohrožen, spustí se pud sebezáchovy a aktivují se „zvířecí“ instinkty, boj o přežití. Boj, zachránit se, urvat, zvítězit, přežít a k tomu se použije jakýkoliv způsob. Přežívá ten, kdo je silnější. Ke slovu se dostává mocenský princip, potřeba mít vše pod kontrolou a mít navrch. Člověk se tak dostává do pozice ovládajícího, což se děje z pozice strachu. Když z něčeho máme strach, tak to potřebujeme mít pod svou mocí. Pokud je to nevědomé, tak vás to ovládá a je to na vás velmi viditelné. Člověk může být pasivní a projevuje se to postojem oběti, chudinky, přes který se manipuluje s druhými. To je podstatně „zákeřnější“ pozice. Týká se to ale člověka, který o těchto nevědomých silách neví, a proto je ovládám všemi nevědomými strachy, bolestmi a potlačenými emocemi. Co to přinese do chování lidí? Mocenské hry, kdo z koho, nedůvěru, soupeření, brutalitu, nedostatek sebeovládání, silně pudovou sexualitu. Tato energie může zapříčinit porážku, pád, zničení toho dobrého a podlehnutí pokušení.

Ti, kteří mají nějakou moc, budou vystaveni pokušení zneužít ji ku prospěchu sebe. Uvidíme kolem sebe mocenské politické hry, zastrašování, temnotu.

Jak pracovat s nevědomými emocemi, které nás mohou zahltit? V okamžiku, kdy se tak stane, si uvědomte, že se uvolnily záměrně, protože již jste dostatečně silní je přetransformovat. Prvním krokem je vždy uvidět, pak pojmenovat, následně procítit a skrze přijetí – „ano, i toto ke mně patří“, je přijmete. Poté může přijít jiný prožitek. Ptejte se: „Co mě tato "negativní" emoce učí?“ Každá niterná zkušenost pracuje pro světlo, aby vás dostala k většímu, silnějšímu světlu. Můžete se tak dotknout své vnitřní Síly, která je spojena se silou Ducha. A to je jemnohmotná úroveň Pluta – síla transformace – smrti a znovuzrození.

Mars v Beranu se každým dnem bude přibližovat k Uranu do konjunkce (20. 2. - 5. 3.), což je velmi třaskavá kombinace. Velký příliv energie přináší zrychlení, který jde přes změny a chaos. Velký příliv energie ale můžete využít i konstruktivně, můžete udělat hodně práce. Velké vnitřní napětí přinese nervozitu, podrážděnost, nepozornost, nespavost, unáhlenost. Objeví se nepochopení, boje, hádky, netrpělivost a agresivita. Ve hmotě - nehody, úrazy, přírodní katastrofy, možná zemětřesení, technické závady, poruchy přístrojů, internetu, mobilních sítí. To vše zveličuje opozice Jupitera - plýtvání energie, na povrch vyjdou povahové slabosti - lenost, povrchnost a ledabylost. Neochota spolupracovat nebo závislost na druhých, vás povede k oslabení vaší energie. Jak pracovat se svým vnitřním napětím? Přijímat svůj vztek, podrážděnost, agresivitu a vědomě ji uvolňovat. Sport (bezpečný!), tanec, fyzická práce, dynamická meditace. (Podrobněji popsáno na přednášce https://www.youtube.com/watch?v=nVKSqTUODcw.)

Nejsilnější působení této konstelace je 23. - 28. 2., kdy 26. 2. nastává novoluní v Rybách a objevuje se prstencové zatmění Slunce, (viditelné v jižní Americe a Africe). Novoluní je na Mínusovém uzlu (Dračím ocasu), což je spojeno s minulostí. Můžeme sáhnout do své hluboké minulosti z této či předešlých inkarnací. Může se nám zásadně něco propojit, a tím opustit utrpení, které neseme po staletí. A již není potřeba, abychom utrpení či zklamání v sobě nesli dál. Prstencové zatmění Slunce značí, že nevědomí – zápisy duše, vyjdou na povrch. Což může zapříčinit, že pokud by vás emocionální prožitek příliš zahltil, zapomenete na svou cestu, Světlo. Uvidět, procítit, přijmout a opustit. Nechte minulost s poděkováním odejít a již se neotáčejte, jděte za Světlem.

Novoluní nastává na sabiánském symbolu, (ukázka, jak je vesmír vtipný!): „Žokej žene koně, chce co nejvíc předehnat soupeře.“ Klíčová myšlenka: Intenzivní mobilizace energie a umu při nutkání uspět v určité skupinové činnosti, ovlivněné duchem soutěživosti.

Obraz úspěchu, plodí touhu zvítězit v jakémkoliv závodu. Velmi záleží, jaký máte záměr, co je vaším cílem. Vesmírná energie dává velký potenciál energie člověku, vědomí a nevědomí, aby se ukázalo, za čím se nejvíce žene. Během této doby se ukáže, jak jsme na tom jako lidstvo a jak jsme na tom každý sám za sebe. Možná budete ze sebe překvapení, pravda se prostě ukáže, ať to překvapení bude pozitivní či objevíme své slabosti. Obojí povede ke Kristovu vědomí, k rozpuštění se do oceánu vědomí, protože jedno jsme.

Tato silná energie se nedá zastavit či potlačit. Je potřeba ji vědomě využít. Můžete si dát ten nejvyšší cíl, splynout s Kristovým vědomím tady na zemi, aby skrze vás se tady a teď mohla projevit čistota Univerzálního vědomí. To je překročení řeky zapomnění. Z „druhého“ břehu se díváte na sebe, na své temné stránky z pohledu vědomí, a proto ve vás nevyvolávají strach, utrpení, ale pochopení a sílu Kristova vědomí. Pak cítíte, že jste a nejste z tohoto světa. Když se díváte z druhé strany řeky, máte povolení vidět do nevědomí druhých lidí, cítíte to, co druzí teprve budou odhalovat. Můžete to vidět právě díky tomu, že jste překročili zapomnění. A když je dovoleno, můžete pomoci, někdy jen tím, že pojmenujete.

Jupiter zveličuje, i já jsem tak horoskop napsala dramatičtěji, ale při čtení jste již zviditelněné z části prožili a můžete tak tím snadněji projít. Někdy pomůže se podívat na sebe či situaci jako na komedii. To je dar Jupitera - humor. Máme velkou podporu – Jupitera a Saturna v harmonii s Merkurem. Oduševnělost, naděje, optimismus, moudrost a zralost, která bude procházet přes mysl. Mysl si s niterným procesem bude vědět rady a velmi získá.

Procházíme zkouškou víry. Když se oddáme a důvěřujeme vedení, že v každém okamžiku dostáváme spravedlivě, co nám náleží, opustíme pocity křivdy, zoufalství a utrpení. A ušetřená energie se může použít na nalezení ponaučení, své vnitřní sily a udržení si svého Míru v sobě. A to je to nejdůležitější, co v této bouřlivé době potřebujme. Být VE SMÍRU sami se sebou a s druhými.

S láskou, jsem s vámi, Petra Nel

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

—————

Zpět