A JE TO TADY, ZASE JE VŠECHNO ŠPATNĚ, OBRÁCENĚ.

06.11.2013 22:55

A JE TO TADY, ZASE JE VŠECHNO ŠPATNĚ, OBRÁCENĚ.

 

 

 

Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných 

kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.  Kdy naposledy jste si 

namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je lék našich babiček a 

určitě si nezaslouží, abychom na něj zanevřeli! Má

 

totiž spoustu dobrých vlastností!

 

 

 

Až budete péct koláč, použijte sádlo místo rostlinného tuku – kůrčička bude 

krásnější a křupavější! Že je sádlo "fuj" a dostaneme po něm infarkt?  

Nesmysl!

 

 

 

Vědci už došli k závěru, že ti, kteří nahradili sádlo margarínem, nemají 

žádnou záruku, že zemřou později než ti, kteří si čas od času sádlo dopřejí.

  Proč tedy používat "náhražky", když i naše babičky dobře věděly, co je 

zdravé?

 

 

 

Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné kyseliny 

a také kyselinu olejovou.  Ta funguje jako pomocník při "odbourávání" vlivu 

mastných kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.  Oproti máslu 

obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska vzniku

 

infarktu je na tom sádlo stokrát lépe než kravské máslo.  Sádlo je 

všestrané, dokonce i lék

 

 

 

Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně mluví, jsou velmi důležité pro 

zdravé kosti a mimo to posilují imunitu!  Má sice málo bílkovin, nulové 

množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má, především "E", který patří k 

elixírům mládí.  Pokud se nechystáte sníst celou vaničku sádla,

 

pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát!  Ovšem raději v rámci snídaně 

nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před fyzickou aktivitou nebo po ní 

(prodlužuje se doba trávení).  Kulináři jej od nepaměti využívají při 

smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na něm nepřepaluje.  Kromě 

toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní látky, takže z hlediska

 

zdraví je sádlo bez diskusí lepší, než rostlinné oleje!  A chuťově dalece 

převyšuje margarín!

 

 

 

Každodenní péče o pleť se vyplatí.  Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické 

látky, není parfemované, takže nedráždí ani citlivější pokožku.  Sádlo je 

mastné, takže je ideální v

 

případě ekzematické a suché pokožky.  Zjemní ji, promastí a regeneruje.  

 

Jste těhotná?  Mažte si těhotenské bříško sádlem, po striích nebude ani 

památka!

 

 

Zdroj: British Medical Journal