Pravidlo - Očista dočista

15.11.2014 18:34

Jak postupovat, když chci svůj domov zařídit podle zásad Feng Shui

Pravidlo – Očista dočista

 

Tímto svým článkem navazuji na předchozí pravidlo – Bez úklidu to nejde. Než se totiž dostaneme na vysvětlování principů Feng Shui v jednotlivých místnostech našich domovů, musíme si ještě předtím říci něco k očistě.

 

Očistu já osobně považuji za jeden z nejdůležitějších stavebních kamenů Feng Shui. A nejde jen o očistu prostoru, tzn. očistu jednotlivých místností ve Vašich domovech, ale patří sem i očista věcí, které jsme si koupili nebo je dostali jako dar.

 

Řekněme si, kdy je dobré očistu provádět:

 

Za prvé předtím, než se nastěhujete do nového bytu či domu, ať už jste si ho zakoupili nebo si ho jen pronajímáte. Každý kdo tam totiž před vámi bydlel, tam zanechal svoji unikátní energii. Je ve skříních, ve zdech, v koupelnách a postelích, prostě všude. A nikdy není jisté, že vám bude tato cizí energie vyhovovat. Tak bych raději doporučila se ji zbavit ještě před nastěhováním. Je hodně očistných prostředků, které můžeme použít a každému vyhovuje něco jiného. Ale mezi ty nejpoužívanější patří SŮL. Do každého rohu místnosti dáme misku či talíř se solí a necháme ji min. 24 hodin bez povšimnutí. Maximálně tak týden. Pak sůl spláchneme nebo zakopeme do země. Nikdy ji nevyhazujte do koše.

 

Podobný očistný rituál se solí provádíme i v případě, že se v našem životě něco zásadně mění. Nové lásky, děti, nový život po překonané vážné nemoci nebo když čistíme energii po někom, kdo nás navždy opustil. Tímto rituálem zakončujeme jeho životní pouť a uvolňujeme starou energii pro novou.

 

Za další očišťujeme věci, které používáme. Oděvy, které jsme si zakoupili je nejlepší před použitím vyprat. Nábytek, který jsme podědili či si ho zakoupili je vhodné buď provonět vonnou tyčinkou nebo můžeme použít ladičku. Ta platí za velmi výkonný očistný nástroj. Používá se tak, že jí uhodíme o hřbet ruky a poté přiložíme k nábytku a necháme tón prostoupit do všech jeho pórů. Pokud nábytku neuškodíme (třeba u sedaček), tak můžeme použít i dobře vyždímaný hadřík se slanou vodou. Nebo můžeme nechat sluníčko, ať nám nábytek prohřeje.

 

Já osobně nejraději provádím očistný rituál s vonnými tyčinkami a to hlavně, když s něčím novým začínám. Třeba v podnikání nebo ve svém soukromém životě. Start a cíl je v takovém případě u vstupních dveří. Jdu po směru hodinových ručiček do každé místnosti a vháním kouř z vonných tyčinek na stěny. Předtím, než každou místnost opustím, tak ji pomyslně zapečetím. Vyberu si symbol, který vonnou tyčinkou opíši. Máte-li patrové bydlení, je potřeba projít každé patro zvlášť. A pokud si u toho čištění říkáte třeba mantru nebo svůj osobní vzkaz, tak proč ne.

 

Nesmíme ale zapomínat na velmi opomíjený bod očisty a tím jste Vy sami. Pokaždé, když uděláte jakýkoliv očistný rituál nebo i stačí, když se necítíte dobře, napusťte si vanu, dejte si do ní oblíbenou koupelovou sůl nebo sůl z mrtvého moře a nechte vše odplynout. Pokud nemáte vanu, nic se neděje. Omyjte se solnou vodou a následně osprchujte. Mě to tedy vždycky pomáhá.

 

Je až s podivem, kolik práce musí být uděláno předtím, než se začneme opravdu bavit o vlastním uspořádání bytu, že?

Ale díky vší té přípravě alespoň budete mít jistotu, že ať odteď doma uděláte cokoliv, Vaše Feng Shui bude opravdu fungovat.

To Vám slibuje Vaše Renata Mládková

—————

Zpět