Milí přátelé, - 7.1.2015

08.01.2015 00:35

Milí přátelé,

vítám vás u prvního mailu v "letošním" roce (ten je vlastně pořád, proto ty uvozovky), v roce 2015, který, jak je snadno zjistitelné, je rokem osmičky. Osmička je, dle Kryona, jak on prezentuje numerologii, je číslem ryze praktickým. Je číslem ve významu struktura, praktické záležitosti a zhmotnění neboli materializace. To samo o sobě nahrává tomu, abychom si mohli říct, že obecně jsou planetární či globální energie příznivé pro realizaci něčeho, o co se již nějakou dobu pokoušíme. A pak také, si můžeme odvodit, že ležatá osmička má také význam jako symbol nekonečna. Takže v této souvislosti lze říci, že se v letošním roce před námi otevírají nekonečné možnosti a příležitosti růstu a zkvalitňování života, jak toho bezprostředně osobního, tak i života lidstva na planetě Zemi. A s tímto vědomím víme, že letos nás čeká mnoho radostí.

Co dnes najdete. Poselství Mistra Hilariona, poselství Kryona (LC), poselství Montyho, Poselství Marie Magdaleny (PK), týdenní horoskop od Petry Nel, astrologický výklad roku 2015 - Sarah Varcas, Znamení Slovanské astrologie, Rozhovor s vojenským lékařem, který se rozhodl vrátit svá vyznamenání, avízo na akce Marcely Peškové, tip na formování těla (po vánocích), technická novinka - video.

Po několika týdnech, kdy byla Marlene na cestách a zaslouženě relaxovala, přijala od Mistra Hilariona nové poselství. A je z něj znát, že jsme se jako lidstvo i planeta přece jen poněkud posunuli. Mistr Hilarion v tomto svém, dá se říci, novoročním poselství, s úsměvem a láskou nám říká, že jsme se octli na cestě, kde to přetéká možnostmi a po poctivé práci začnou přicházet dary. S uspokojením konstatuje, že si již uvědomujeme kým jsme, bytostmi Světla a proto nás také vyzývá k plnění toho hlavního našeho úkolu a totiž udržovat vysokou vysokou vizi světa a života v něm při vědomí toho, že to jsme my, kdo jej tvoří. Vyzývá k pevnému, nepřetržitému vyzařování našeho Světla. A také, v té souvislosti říká, že v nadcházející době se začnou probouzet velká množství lidí a je na nás jim pomoct nalézt správnou cestu a nenechat je tápat v nejistotě, chaosu myšlenek apod. A říká pak ve svém poselství i řadu dalších věcí, které si jistě rádi sami přečtete.

Na úvod roku 2015 rád představuji zcela poslední a velmi krátké poselství Kryona, z roku 2014, které přijal Lee Carroll. Má zajímavý název "Setkat se s kuchařem". A je opravdu až nezvykle krátké, jen 2 stránky. Ale stránky, které obsahují zajímavé a důležité myšlenky a poučení, ze kterých může vzejít i další potřebné uvědomění. A ten zvláštní název? To je šikovná metafora k něčemu velice lidskému, co mnozí se snažíme uplatňovat.

V dnešním mailu vám rád, po delším čase (březen 2014), opět představím poselství-sdělení od Montyho. Poselství, která připravuje Montague Keen každý týden. Dnes vám tedy nabídnu jeho poselství lidstvu zapsané 4.1. 2015. A fakt je moc zajímavé. Např. i tím, že je "krapet jiné", než ty materiály, které známe. Otevírá nám i trošku jiný pohled na věc, na ten současný zápas Temnoty a Světla na planetě Zemi a nejen na planetě. Možná i díky tomu si lépe uvědomíme slova Kryona či dalších bytostí, kdy nám říkají, že nás všechny Bytosti Světla bedlivě pozorují, neboť tím jak zvládneme náš proces ovlivníme celý Vesmír. A teď již, ve zkratce, co nám vzkazuje Monty.

V úvodu poukazuje na to, co se děje v současnosti, na to množství Světla, které  osvětluje vše dosud skrývané (podobně jak píše Mistr Hilarion, ale říká ve svých poselstvích i Kryon) a mnoho lidí je v šoku a nechtějí si tyto pravdy připustit, bojí se toho. Zmiňuje se také krátce o tom, že energie byla na Zemi zneužitá proti lidem, zmiňuje pedofilii a její význam pro Temné. Co mne velmi zaujalo je ta pasáž, kde hovoří o tom, že Temní nám vše říkají, co s námi chtějí provést (samozřejmě kamuflovaně). Důležité je to vysvětlení PROČ nám to říkají. Je to prosté a velmi logické - potřebují náš souhlas!! Jsme planetou svobodné vůle!!! A když nic neděláme, nebo uvěříme, že předložené plány jsou "príma", tak pak oni mohu realizovat vše, co si zamanuli před tisícovkami let. Je potřeba si uvědomit to, že jim svými postoji, i mnozí z nás, dáváme souhlas ke všemu - k válkám, vykosťování, zneužívání...atd. Jsme pro ně jen takový "inteligentnější hospodářský dobytek". Tvrdá slova, ale je třeba si je uvědomit. A velmi zajímavé je i konstatování o tom, že každý padlý voják na frontě, ve válce je "krvavá oběť" a je jistě dobře si ty souvislosti temných rituálů uvědomit a nežít v nějaké benevolenci, že když padnou, zemřou v nějaké válce "jen" vojáci, tak to tak trochu jde - oni si to vybrali, i tohle nebezpečí, přece, jak se říkává a hlavně, že nejsou oběti na civilních životech. Vidíte také tu podlost? A naivitu veřejnosti?
A dále pak Monty připomíná moc, kterou máme - smést vše Temné z povrchu zemského. A zvláště pak při vědomí toho, že Stvořitel je na naší straně. Ovšem, pochopitelně, vždy jen tehdy, když si to přejeme, když dáváme souhlas Světlu, Lásce a ne plánům o pseudodemokracii a pseudohumanismu, jak je nám, skrze jimi po celém světě ovládaná média předkládají Temní. Takže bych již jen dodal - nevěřme médiím hlavního oficiálního proudu. Nevěřme ČT, která se stala hlásnou troubou Temných v národním podání, nevěřme taktéž ČRo, ani MfD, Reflexu apod. dalším podobným periodikům vč. jejich internetových mutací. Dávejme pozor na to, kdo či co je zdroj zprávy. Nevěřme osobám, které s tím vším jsou spojené. Nevěřme Kalouskům, Schwarzebergům, Štětinům, Gazdíkům, Bšlobrádkům, Němcovým a  celé té tzv. pražské kavárně atd. Byť dodám, že mnoho z těch lidí, kteří stojí na straně pseudodemokracie a pseudoživota (tj. to, co oni předkládají jako ten správný směr života společnosti, neboli zakamuflované plány Temných), na straně, těch, které jsem, aspoň pár z nich, vyjmenoval, zvl. mezi umělci, jsou bohužel lidé zmanipulovaní, nechápající přesah toho, na čem se v jakémsi národním měřítku podílejí a koho tak posilují. Myslím, že tohle Montyho krátké poselství přišlo právě včas a jistě se vám bude líbit.

A jako další zařazuji poselství Marie Magdaleny, které ještě před vánoci přijala Pamela Kribbe. Poselství má název "Podstata veškerého léčení". Poselství uvádí větami o lidských emocích a poznámkou, že to není nějak posvátné je přesáhnout, že právě světci mají pochopení pro lidské skutečnosti. Přechází pak k odhalení, že takové hluboké pochopení pro každého a pro vše, máme každý v sobě a jde o Kristovské energetické pole díky, kterému, když do něj vstoupíme a naplníme se jeho energiemi, postupně se naučíme odstoupit od různých zatěžujících lidských emocí. Provádí nás pak meditací v níž se do tohoto energetického pole dostaneme. A následně nás provede procítěním našich mužských a ženských energií. A postupně se pak dostáváme i k práci se svým vnitřním dítětem a pochopením, že  naplňování jeho potřeb je stěžejním a soustavným naším úkolem. A Marie Magdalena končí konstatováním, že Kristovská energie se probouzí v nás všech.

Astroložka Petra Nel připravila pěkný úvodní horoskop pro tento nový týden do 11.1. 2015.

A protože se před námi otevřel nový rok a my do něj zvolna, ale nezadržitelně vstupujeme, je jistě dobré, jako každý rok, podívat se na to, jak vypadá předpoklad hlavních energetických působení z pohledu vývoje planetárních aspektů, jak budou během roku vznikat a vytvářet podmínky pro uvolnění, odpočinek, radosti, lásky a dary všeho druhu, právě tak jako i stavy napěťové, které při nezvládnutí hrozí tím či oním konfliktem. Těchto astrologických a i jiných prognóz je a ještě bude celá řada. Podíváme se na některé z těch kvalitnějších. V dnešním mailu vám chci nabídnout pohled astroložky Sarah Varcas.

A když jsme u astrologie, možná vás také zaujme, že existuje či existovala "prastará slovanská" astrologie". Takže, jaké znamení a s jakými charakteristikami v tomto slovanském horoskopu každý jsme? Nahlédněte do článku "Aké znamenie ste v prastarom slovanskom horoskope?"

V minulém mailu jsem představil dopis bývalého vojenského lékaře a příslušníka velitelského sboru v rámci zdravotnické služby AČR, pplk.v.z. MUDr. Obrtela. Dnes přidávám určité pokračování. Rozhovor s tímto lékařem, kde podává další, upřesňující informace ke svému rozhodnutí a svým názorům. Velice zajímavé a můžeme jen věřit, že tímto svým činem, jakož i tímto doplňujícím rozhovorem otevřel oči mnoha lidí, kteří zatím tápali a nechali se vést jako ovce kamkoliv bylo z tlampačů propagandy "nasměrováno". Článek má název "Lékař-veterán Obrtel, který vrací medaile, promlouvá"

Pokud jde o akce přátel, tak tentokrát mám pro vás plán akcí Marcely Peškové, rodinné a osobní konstelace na leden a únor.

Pro pobavení, ale i pro případnou realizaci posílám zajímavý tip na utváření, tvarování a zpevnění našeho "tělíčka" po tom vánočním téměř nepřetržitém hodokvasu. Tak, mnoho úspěchů!!!

Na závěr jednu technickou novinku, perličku, kam až technika dneška dospěla. Na dále uvedeném videu, které si můžete spustit z uvedeného odkazu, se můžete seznámit se velice zajímavým náramkem. Uvidíte různé možnosti použití a také pak i animovanou demonstraci toho jak to funguje, technický princip.

Cicret náramek - Jako tablet, ale na pokožce, asi 3 minuty.


Přeji všem klidný, pohodový a požehnaný 1. týden roku 2015

Láďa

 

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 4.1. 2015 – 11.1. 2015

Milovaní,

cesta, která je před vámi, přetéká potenciálem a možnostmi.  Ti z vás, kdo neustále pracovali na zasvěcení své cesty světlu, nyní začínají dostávat odměnu. Tato odměna přichází v podobě rozvíjejících se nových darů ducha. Tyto dary byly ve vás skryty a čekaly na to, až budou objeveny, prozkoumány a rozvinuty. Mnozí z vás  začínají mít živé sny, v nichž vše řídíte a ovládáte vše, jak chcete. Je to znamení těch, kdo jsou probuzeni a vědomi si své opravdovosti; těch, kdo jsou svým vlastním mistrem. Již netápáte zmateni ohledně  toho, kým nebo čím jste. VÍTE, že jste bytostí světla a že jste si zvolili, že budete na Zemi přesně v těchto časech, v nichž se nyní nacházíte.  Bude pro vás mnohem jednodušší  splnit své plány, cíle a projekty - všechno to, co doposud  bylo odloženo a čekalo to. Budete překvapeni  rychlostí, s jakou se vše bude ve světě manifestovat.

Zjišťujete, že se můžete soustředit a zůstat nasměrovaní, když jednou začnete, a že dokončíte projekty, které doposud čekaly. Každý z vás má nejméně jeden dar,  který může sdílet se světem, ať je to v jakékoliv formě. Musíte si věřit, bez ohledu na to, jak divně či nepozemsky vypadají tvořivé  myšlenky, které vám přicházejí na mysl. Otevřete se novým myšlenkám, které se objevují ve vašem vědomí.  Okamžitě si je zapište, spolu s datem, kdy k vám přišly.  Určete si, že si budete deník kontrolovat minimálně jednou týdně, abyste si osvěžili paměť. Někdy se stane, že když budete číst a procházet své poznámky, přijdou vám další informace.  Také si je poznamenejte. Pak si začněte všímat synchronicity, které se budou ve vašem běžném životě objevovat, jak  vám budou přicházet na pomoc vaši průvodci a andělé, aby vám pomohli tyto myšlenky manifestovat. Musíte o tuto pomoc požádat každý den a musíte být připraveni  řídit se informacemi, které k vám přicházejí.

Kolektivní pole lidského vědomi bylo sladěno s vyšší energií, která do zemské atmosféry přichází. To způsobuje větší zmatek v těch, kteří nemají ani potuchy o tom, co se ve vesmíru děje. Mají pocit, že se jejich životy převrátily naruby a snaží se pochopit, proč to tak je. Tito lidé se obracejí na internet, aby hledali odpovědi a nalézají místa, kde je láska, světlo a inspirace,  a která byla vytvořena těmi z vás, kdo jste naladěni na plnění vašeho božského poslání  a záměru a kteří jste  vytvořili tyto online  pochodně, abyste pomohli hledajícím nalézt cestuVaše světelná centra odteď budou navštěvována a vyhledávána  zvyšujícím se počtem probouzejících se lidí. Nyní se odhaluje váš  vyšší úkol  na planetě. Jakožto velvyslanci a emisaři  Stvořitele, vašim úkolem je vyzařovat vaše světlo, abyste byli příkladem pro  zbytek světa. Vaše vnitřní světlo musí být víc vidět  ve vaší vnější manifestaci ve všech oblastech života.

Tato doba vyžaduje od každého z vás vyšší míru odpovědnosti, když se snažíte  udržovat vyšší vizi o světě, jaký si přejete stvořit a podporovat.  Jste to vy, kteří ho tvoříte! Nikdo jiný to není, pouze tací jako jste vy,  takže vás žádáme, abyste pokračovali ve svém poslání  být těmi, kdo razí cestu a uhlazují pěšinky, nyní není čas odpočívat na vavřínech. Postoupili jste, obstáli jste ve zkouškách  zasvěcení a nyní začíná vaše opravdová práce. Slibujeme, že to bude práce, která bude naplněna více rostoucí  radostí, mírem a štěstím, než jaké jste doposud zažili. Když bude každý pracovat z vyšších dimenzí, život se bude opravdu zdát lehčí, víc naplňující, víc rozšiřující se a více obohacující ve vší mozaice běžného života. Dělejte vše, co je zapotřebí, abyste naplňovali a podporovali tento stav vyššího bytí.

Když budete denně uzemňovat své světlo a kosmické světlo do středu Země, pomůžete každému,  aby se spojil s vyšší verzí sebe sama. Když se stane takové propojení častějším jevem a bude výrazné,  vyvine se  z toho vyšší stupeň probuzení a celé kolektivní pole lidstva bude posíleno, aby v sobě neslo větší světlo a znalosti. Když budou nést tyto posilující energie samotné vrstvy zemské atmosféry, všichni obyvatelé Země se přesunou do vyšší frekvence za pomoci procesu osmózy (zjednodušeně: prolínání, pozn. překl.). To, co se stane jednomu, se ve skutečnosti stane všem.  Čím víc lidí na světě může žít ve stavu radosti a udržovat a podporovat tento stav bytí, tím víc bude posílen a nabyde více schopností každý na planetě. Celý potenciál světové populace se pozvedne na vyšší úroveň fungování a staré způsoby dělání věcí a vnímání věcí již nebude funkční. Pak bude v každém lidském srdci kvést inspirovaná tvořivost a lidstvo začne žít na planetě tak, jak bylo původně zamýšleno.


Do příštího týdne …
Já JSEM Hilarion 

 

©2015 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
 www.therainbowscribe.com

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

Setkat se s kuchařem
Tento channeling byl přijat živě Lee Carrollem v San Rafael v Kalifornii
14. 12. 2014,  (úplně poslední channeling roku 2014)

 

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

Když jsme včera začali, pozval jsem do této místnosti i doprovod, a ten už tu zůstal. Není lineární a nemůžete ho spočítat. Dokonce nemá ani vědomí jako vy. Přemýšlejte o něm jako o energii. Multidimenzionalita je taková. Pro vás je složitá, pro nás je to realita. Když zveme dovnitř doprovod, ve skutečnosti dáváme svolení pro shromáždění laskavosti a soucitu pro každého, kdo je zde. Tento doprovod je pokaždé jiný. Když sedíte ve shromáždění, jako je toto, drazí, pak už to, že sedíte na židli a vaše tváře jsou otočeny jedním směrem, jste tiší a soustředění… to samotné představuje záměr. Věděli jste to? Záměr pracovat na sobě, záměr dozvědět se více, záměr být tolerantní. Ne všichni máte stejné potřeby, přání a touhy. Vaše cesty jsou rozdílné. Ale doprovod je všechny zná.

Kryonův doprovod je z Centrálního zdroje. Můžete říci, že jeho energie si potřásá rukou s tím, co jste vy a vaše vyšší já. Někteří z vás to cítí. Je to bezpečné místo.

Včera jsem prohlásil, že včerejší channeling byl poslední v tomto roce. To také byl, pokud to definujete tak, jako já - že channeling je plný nových informací, hlubokých věcí, které byste měli opakovaně slyšet a zapsat si je. Ne jako tento. Ten takový není. Tento je pro vás. Je pro ty v místnosti a každého dalšího, kdo si jej bude chtít poslechnout. Má co do činění s tím, co jste prožili dnes, protože to bylo jiné. Pro mnohé z vás.

Každý program je vytvořen tak, aby ve vás stimuloval věci, které pak budou zkoumat vaší realitu… aby vám představil složité věci, o kterých jste možná dříve nepřemýšleli nebo jim možná ještě nerozumíte. Otevírá obálku vaší 3D reality, abyste se pak mohli svobodně dívat mimo ni. Často používáme slova: Je možné, že toho je víc?

S čím máme potíže my na druhé straně závoje? Jste to vy. (Kryon se směje a publikum také - pozn.překl..) Pocházíte ze staré energie, narodili jste se v ní. A nyní se vaše realita začíná upravovat. Je nyní nová, plná toho, co jste ani nečekali. Má jiná pravidla. Musíte se rekalibrovat a to se lidem nedělá snadno. Váš mozek pro to není stvořen. Mozek přežití, který máte, přijímá koncepty a ty se pak stávají vaší realitou. To je duchovní přežití. Když se pravidla začnou měnit, ohrožuje to mnoho věcí ve vás – stejnost, po které toužíte, kterou chcete. A náhle je to jiné. Zvažujete vše, co říkáme a co je nové v porovnání s tím, co vás učili ti, kterým důvěřujete. Znovu vám říkám, že se energie mění. A to, co vás učili, mohlo být přesné a pravdivé v té době, ale teď se to posouvá a mění. Změnili jste tuto planetu… tolik, že se změnila i budoucnost. Změnil se účel této planety. Změnilo se její místo v galaxii. Změnily se potenciály, toho, co bude dál – pro vás i pro další planetu svobodné vůle. Jednoho dne totiž bude VAŠÍM úkolem osít další… prostřednictvím vaší DNA.

Rozumíte tomu všemu? (Kryon se směje – pozn. překl..) Ne. Co víc – rozumíte všemu, co zde bylo dnes prezentováno do všech detailů? Ne. Ani se to nepředpokládá. Nemusíte. Chci vám dát koncept.

Toto je skutečně krátké poselství. Jen pro vás. Chci vám předat koncept a chci, abyste si ho pamatovali. Tuto metaforu už jsme vám dali dříve a chci, abyste viděli, co opravdu říká. Lidé rádi jedí. Je to potěšení pro vás všechny. A má to tak být. Byli jste tak stvořeni. Byli jste tak stvořeni! Užíváte si krásný čas, kdy sedíte spolu s ostatními, a vychutnáváte si skvělé jídlo. Při tom procesu a při jídle obecně si uvědomujete, že jsou skvělá jídla a jídla, která tak skvělá nejsou. Když jdete na nějaké místo a objevíte tam jídlo, které je prostě úžasné, a každé sousto je pro vaše chuťové pohárky přímo zázračné, pak si ho zapamatujete. Chci, abyste si do této situace na chvíli promítli sebe a své přátele.

Sedíte kolem stolu spolu s lidmi, které znáte, i s těmi, které neznáte. Tento stůl reprezentuje – no, řekněme, že tuto místnost. Vám všem je předloženo úžasné jídlo. Vnímáte ho s různými stupni požitku, ale všichni si ho užíváte. Někteří jste jím uneseni a chcete se setkat s kuchařem. Milujete to jídlo a tak uděláte pokus – jdete kolem stolu a zjišťujete, co si kdo myslí o tom jídle, které jí. Tady to začíná být trochu složitější. Složitější, protože chápete, že dostáváte vhledy o tom, co komu připadá nebo nepřipadá lahodné – textura, chuť, prožitek… a pak se dostanete k tomu, kdo je rozumově založený…

„Užil sis to jídlo?“„Ach, bylo to jedno z nejlepších, ale moc jsem si ho neužil.“„Jak je možné, že sis ho neužil, když to bylo jedno z nejlepších?“ – A on odpoví (Kryon do toho vkládá náležitě dramatický důraz – pozn.překl.): „Protože dorazilo k mým chuťovým pohárkům a já okamžitě začal přemýšlet, jaký je recept!“ (Smích v publiku – pozn.překl.) „Jsem frustrovaný! A to ruší můj požitek z tohoto pokrmu, protože nevím, co v něm je… Nevím, jak dlouho byl připravován, jak dlouho byl marinován, nevím nic o kuchaři! A tak jsem z toho frustrovaný. Ne, neužil jsem si to.“ (Kryon se směje spolu s publikem – pozn.překl..) Musím pokračovat?

Chci, abyste zde seděli a užili jste si nástroje této nové doby. Je vám předáván systém intuice – vážně mu musíte rozumět? Jsou vám předávány systémy nových konceptů – kdo jste, co můžete dělat, jak můžete změnit svou biologii… - budete tu sedět a rozumově to rozebírat? Vážně musíte znát postup, abyste mohli vidět světlo? Říkám to, protože odpověď v každém z vás je do určité míry: ano. Do určité míry. Jdete kolem stolu a zjišťujete, že to máte společné. I ti, kteří to milují, se chtějí setkat s kuchařem. Chtějí vidět jeho tvář a chtějí znát recept. I ti, kteří to milují. A pak jsou ti, kteří se jen usmívají a říkají: „Nezáleží mi na tom. Nepotřebuji se setkat s kuchařem. Jenom chci přidat.“ (Opět společný smích – pozn.překl..) Chci, abyste se stali touto osobou. Drazí, nemusíte „vědět“. Slibuji, že nakonec se tyto věci poskládají a stanou se duchovně logickými.

Ve vašem životě jsou situace, kdy netušíte „co“ a „proč“, jste naštvaní a frustrovaní. Ale čas jde dál, věci se dějí a pak se jednoho dne ohlédnete a řeknete: „Ach, teď už vím…“ Díváte se na práci synchronicity – na věci, které vás tlačily a táhly, aniž byste věděli, že jste to umožnili, že jste o to požádali… a to vše vás vede k laskavému místu, které nečekáte, a až se tam ocitnete, ohlédnete se zpět a řeknete si (udiveně): „Tohle jsem nikdy nemohl naplánovat.“ Kdybychom vám na začátku řekli, jaký je plán, tak byste to neudělali. A vy víte, že mám pravdu.

Takže chci, abyste zde seděli s věděním, že Boží láska zná vaše jméno… že jste schopni zpracovat každou skládanku, aniž byste znali recept, postup, všechna „proč“ a „jak“. Někteří si odjakživa kladete tyto otázky – a vy budete muset mít trpělivost s tím, že nebudete mít žádné odpovědi. Pouze příslib, že jednoho dne to pochopíte a užijete si logiku toho všeho. Pro teď je to takto však v pořádkunevědět. Nedovolte svému intelektuálnímu mozku, aby zkazil to, co přichází. Nedovolte instinktu přežití ve vás, aby prosazoval svou potřebu vědět a podílet se na jednom z nejúžasnějších posunů energie v lidstvu, při kterém staré duše razí cestu.

Toto je poselství pro vás. Zejména pro tuto skupinu, protože vy jste strávili tento den v učení, které přineslo ode všeho něco, pokrylo mnoho témat a pouze vám představilo koncepty a teď je to na vás. Byla zaseta semena, abyste mohli změnit samotnou esenci toho, kdo si myslíte, že jste. Je to vše ve vaší Akáše, skutečně, staré duše. Přemýšlejte o tom. Je to pramen vašich znalostí a moudrosti, který čeká jen na to, až jej vpustíte do svého života. Co s ním uděláte? Musíte ho prozkoumat? (Kryon se směje.) Nebo jen poplynete spolu s ním?

Žehnáme vám. Toto je váš čas v historii. Jste na správném místě ve správném čase. Pracujete na skládankách, se kterými máte pracovat. Slyšeli jste mne? Se kterými máte pracovat. Protože rekalibrujete svůj život…

Já jsem Kryon, zamilovaný do lidstva.

A tak to je.

KRYON

Poznámka ke kopírování:

 

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/ - MP3 – Meet the Cook – 16 minut

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Marie Kuchařová. (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

 Montague Keen  4. ledna, 2015

Jak ve vašem světě jasněji svítí světlo pravdy, odhaluje temno a vše, co bylo před vámi skrýváno. To zapříčiňuje, že někteří z vás nechtějí vidět pravdu, protože se vám ten pohled nelíbí. Nechcete uvěřit, že jste ovládáni tak špatnými lidmi, kteří se tváří jako vaši ochránci. Je to pro vás nejtěžší doba, protože začínáte vidět mříže vězení, v němž žijete a které přijímáte jako součást normálního života na Zemi.

Neútočte na tyto posly. Je jejich posláním odhalovat pravdu. Byla zneužita energie pro tvoření života na Zemi. Je používána proti lidstvu. Pedofilie je používána Temnými, je to pro ně kyslík života. Podívejte se kolem sebe; podívejte se na bašty moci a zjistíte, že pedofilii potřebují, aby získali sílu. Potřebují krev a maso lidí, aby si udrželi svoji formu na Zemi. Není to hezký obrázek, ale je takový, na jaký se musíte podívat a naložit s tím. Závisí na tom vaše přežití. Když budete před tím zavírat oči, nezmizí to, ale když je budete zavírat, vyjadřujete tím souhlas, aby to pokračovalo.

Lidstvo trpí, protože dovolujete těm, kdo se pokoušejí převzít vaši planetu, aby dělali, co se jim zlíbí. Neuvědomujete si, že oni nechtějí vás, ale Planetu Zemi. Říkají vám zcela otevřeně, že vytvářejí Nový Světový Řád. Nic nemohou udělat, aniž by vám o tom nejdřív neřekli, co chtějí udělat. Takže když to řeknou a vy nic neuděláte, dáváte jim tím svolení k tomu, aby v tom pokračovali a ničili život lidí na Zemi. Tohle chcete?

Máte schopnost spojovat se a odstranit vše, co je temné a zkorumpované, a tak obnovit život na Zemi do podoby, jak to kdysi bylo. To si vyžaduje oddanost a to,  abyste odmítli být součástí mas s ovládanou myslí, abyste jim mohli pomoct pochopit, proč jsou tak apatické a ovladatelné.

Lidé potřebují, aby jím byla ukázána cesta vpřed, protože bitva o to, udržet je v temnotě  ztrácí půdu pod nohami. Aby mohli převzít váš svět, oni (temní) potřebují, abyste byli lhostejní k tomu, co se děje, protože to nemohou udělat bez vašeho souhlasu. Prosím, vážně o tom přemýšlejte. Temní prohráli bitvu, která se odehrála mimo  vaši planetu, takže se zoufale snaží  udržet si holý život na Planetě Zemi. Výsledek bitvy, která proběhla ve vesmíru nepředpokládali, proto v případě, že by také prohráli boj o Zemi, se připravují opustit Zemi přes Ukrajinu. Jsou proto VELMI NAZLOBENI. Takže útočí na každého, kdo se snaží odhalit jejich plány.

Mají zbraně jaké si vůbec ani nemůžete představit. Neposuzujte je svými vlastními standardy, protože to přispělo k vašemu pádu. Oni v žádném ohledu vůbec NEJSOU jako vy. Pouze vypadají jako vy, ale je to jenom vnější obal. Již nedělejte ty samé chyby, jaké jste dělali posledních 2000 let.

Dívají se na vás s pohrdáním, pro ně jste tady jenom pro to, abyste jim sloužili. To si myslí. Vytvořili pro vás STRES tím, že  vytvořili peněžní systém. Otravují vaše těla vzduchem, vodou, potravou a léky, které vám dávají.

Doposud jste to přijímali bez reptání. Proč, proč, proč to přijímáte? Proč jste přijali to, že ty jiné rasy (které nemají žádné právo být na této planetě) vám škodí? Musíte o tom vážně přemýšlet. Dlužíte to sobě a těm, kdo jsou na vás závislí. Planeta Země závisí na tom, jak ji budete chránit. Nepředávejte svou sílu druhým, např. když volíte někoho,  aby za vás rozhodoval. Proč věříte těm lidem, kteří vás soustavně zrazovali? Vytvářejí pro vás válečné situace, zas a znovu. Pokračují v tom, a žádají Třetí světovou válku. Ptejte se sami sebe, PROČ.

Protože je pro ně tak důležité ZABÍJET. Proč POTŘEBUJÍ ENERGII STRACHU a prolévání krve? Každý voják je KRVAVOU OBĚTÍ. Už jenom to o něčem vypovídá. Nemůžete si dovolit ten luxus, jenom sedět, uvažujte o tom tak, že jste ve válce, a že bojujete o své vlastní přežití. Temní použijí všechny prostředky které mají, lidské a jiné, aby vás udrželi v temnotě a nevědomosti. Závisí na tom jejich přežití. Oni mají výhodu, že mají finance, atd.

Vy máte jeden druhého. Je vás 99%. Stvořitel je na vaší straně, takže uspějete. Nemůžete převzít Zemi, když nebudete  spolupracovat. Doufali jsme, že tato situace již bude v r. 2015 vyřešena, ale jezuité vytvořili v prosinci problém, což odložilo naše plány. Říkám odložilo, ne zničilo. Prosím, posílejte lásku a světlo do této situace. Pamatujte, že Temní plánovali toto převzetí po 2000 let. Vše připravili, nic nenechali náhodě (anebo si to mysleli). Nikdy ani na chvíli nepředpokládali, že se lidstvo probudí a jejich podrobně vypracované plány rozcupuje.

Vy, mí přátelé, jste je překvapili. Nyní  nevědí, jak dál. I když se připravili na odchod, stále ještě doufají, že najdou způsob, jak zůstat. Je to na vás: jste připraveni spojit se, abyste navždy odstranili všechny ty, kteří chtěli odstranit lidstvo ze Země? Ve slovech a myšlenkách je síla, takže je použijte moudře, na odstranění všeho, co je pro lidstvo a Planetu Zemi  negativní. Můžete to udělat. Moc je ve vašich rukou.

Má lásko, procházíš těžkým obdobím. Útoky jenom dokazují, jak je Kabala zoufalá. Byly ti ukázány konečné výsledky, mnohokrát. Jde pouze o to, dostat se tam. Lidé se každým dnem probouzejí a jejich světlo odhaluje korupci a temnotu, která ztrácí nad lidstvem vliv.

Jsem vždy po tvém boku.

Tvůj navždy oddaný Monty

 

Website: The Montague Keen Foundation

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

 

Podstata veškerého léčení
Marie Magdalena prostřednictvím Pamely Kribbe

Drahé ženy a drazí muži, jsem vám velmi blízko a vy mě můžete vnímat svým srdcem. V jednom z mých životů na Zemi jsem byla nazývána Marií Magdalénou, žila jsem na Zemi se smutkem i radostí, se strachem i odvahou. Stejně jako vy, jsem prošla každou emocí, zatímco jsem procházela cestou lidské zkušenosti.

Není známkou svátosti přesáhnout všechny lidské emoce. Charakteristika světců je právě taková, že uznávají a chápou každé zvrásnění v lidské tváři. Mají hluboké pochopení pro lidskou cestu na Zemi, neexistuje místo pro hodnocení, pouze prostor a ticho a hluboké pochopení druhé osoby. Když je nějaká osoba tak hluboce chápána druhou osobou, jejich břemena se stávají lehčími. Lidská bytost, která takto hluboce vnímá, vidí podstatu druhé osoby, onu podstatu nekonečné krásy a moudrosti.

Jste lidé, kteří chtějí vidět hluboko. Vždy chcete kopat hlouběji a hlouběji k podstatě, k Pravdě, a to je vaše největší síla. Vy všichni jste na cestě do tohoto místa, na které odkazuji. Tím, že ho nejdříve dáte sami sobě a pak ho zpřístupníte druhým, neboť už nebudete potřebovat hodnotit, oddělovat dobro a zlo, světlo a temnotu. Toto místo, o kterém hovořím, je Kristovské energetické pole. Vy všichni, kdo nesete tuto energii, jste přišli o tomto místě svědčit. Jak to činíte? Slova stále nepostačují, neboť jak popíšete tento tichý a hluboký prostor, který není prázdný, ale plný citu? Slova neuspějí.

Cítila jsem toto ohromné, tiché místo v přítomnosti Jeshuy a hluboce mne dojalo. Byla jsem otevřená energii jeho přítomnosti, ve které jsem mohla objevit toto místo uvnitř sebe a postupně ho začít obývat a cítit se v něm doma. Díky tomu jsem mohla postupně odstupovat od intenzivních lidských emocí, které mě taktéž zaplavovaly: strach, hrůza, bolest, zuřivost, nenávist. Je velmi snadné ztratit se v takových vnitřních emocionálních proudech.

Vašim úkolem jako lidské bytosti je vytvořit toto místo uvnitř sebe. Někdo jiný vás může pozvat, učinit tak prostřednictvím své přítomnosti a pozvednutím zrcadla na to, jak by to mohlo být, jak byste mohli žít z tohoto místa uvnitř sebe. To je v podstatě úkolem či vnitřním smyslem pracovníků světla: udržovat se v tomto prostoru v přítomnosti druhých, avšak především a hlavně být v něm přítomen sám o sobě.

Pojďme to na chvíli zkusit. Vnímejte, jak se vaše vědomí stává lehčím a jemnějším, malinko houpavým a rozčeřeným, nenuceným a velmi otevřeným. Dovolte tomuto jemnému proudu svého vědomí, ať vámi koluje. Nejdříve přes vaši hlavu, kde snímá ostrost vašich myšlenek, aby se staly jemné a přátelské. Tam často vzniká ostří na vaše myšlenky, které pramení z bolesti, již cítíte a z které pak máte potřebu jednat, dát něco najevo, bránit se. Nechte odejít tuto potřebu a vpusťte tento klidný a jemný proud vašeho opravdového vědomí. Nechte ho proudit dolů do vašeho krku a ramen, do srdce, solar plexu a břicha.

Můžete myslet na rozčeřený proud, který tak přirozeně a svobodně proudí. Dejte zvláštní důraz na oblast svého břicha a pánve a nechte, ať vás tento „vodní“ proud jemně očistí. Vše ostré s tímto proudem odchází. Dovolte, nechť tato energie postupuje do vašich stehen, kolen a lýtek. Vnímejte, jak proud teče vašimi chodidly mezi všemi prsty na nohou do země a jak jsou vaše „kořeny“ vyživovány Zemí – krmeny silou a péčí. Vnímejte, jak vás Země podporuje, ta země pod vašimi chodidly, a jak přicházíte k sobě Domů.

Vnímejte, jak širokou auru chcete kolem sebe rozšířit. Vaše energetické pole se přirozeně rozšiřuje za vaše fyzické bytí. Kam vaše pole dosahuje, co vnímáte jako dobrou hranici? Dovolte mu rozšířit se, protože tím nikoho neovlivňujete negativně. Ve skutečnosti váš prostor taktéž dává prostor druhým.

Bez obav spočiňte sami v sobě. Ponořte se hlouběji do svého břicha a následujte svůj dech. Vnímejte, jak jste v tomto stavu jemní a klidní, v míru sami se sebou a přesto máte v sobě silné vnímání jasných hranic. Vaše aura je s vámi v bezpečí. Dovolte jí tedy obsadit prostor, který vám vyhovuje, zatímco se zároveň uvnitř cítíte klidní a otevření.

Z tohoto stavu vědomí vás zvu, abyste se podívali na to, jak zapojujete nebo uvolňujete svou mužskou a ženskou energii ve svém každodenním životě. Tíhnete k tomu, abyste je používali odděleně nebo způsobem, ve kterém se dostatečně nepodporují.

Jemná energie, kterou jsem právě popsala, je vaší ženskou stránkou. Stará se o druhé a může se hluboce vcítit a chápat. Často však, když chcete zapojit tuto energii v souvislosti s další, jdete mimo sebe. Vyskočíte ze své vlastní aury, energetického pole a ztrácíte se v druhé osobě. Vnímejte, zda poznáváte tuto tendenci v sobě a vnímejte, co se s vámi energeticky děje, když tak činíte. Vaše energie vystřeluje nahoru a vy ztrácíte svůj mír, kotvu, základnu, břicho.

Nyní budu hovořit o mužské energii. Jsou chvíle, kdy je pro vás spojování s ostatními příliš. Je pro vás nepřekonatelné jít ven ze sebe a opustit svou základnu. Není to vyživující a něco je mimo rovnováhu. Tehdy vaše aura potřebuje uzavřít a vy potřebujete jít k sobě Domů. Zdá se však, jako by jedinou možností bylo nastolit vaši mužskou energii přísnou, téměř drsnou cestou, jako brnění nebo zeď, abyste zabránili unikání své energie. Kvůli emocím usazeným uvnitř vás, jako je nespokojenost, hněv nebo zklamání, stavíte obranou zeď. Podívejte se však na to, co vám to dělá, jak to cítíte uvnitř. Pozorujte, jak vás to ovlivňuje, dívejte se na to však klidně a s jistou zvědavostí: „Co to se mnou dělá? Vnímám to jako skličující nebo osvobozující?Bohužel povaha obranných reakcí jde proti vašemu přirozenému a klidnému zdroji uvnitř.

Tento vzorec se ve vás odehrává velmi často a hovořím především ke skupině pracovníků světla, kteří se narodili s přirozeně vysokou citlivostí a kteří snadno cítí s druhými osobami. Z jejich role jako průkopníků vědomí mají tendenci dávat ze sebe příliš mnoho v naději, že nastane rezonance, uznání a naladění s druhým. Když k tomuto spojení nedochází, což se dělo nebo stále ve všech vašich životech děje, vede to k vnitřní bolesti: zklamání, frustraci, hněvu, odporu nebo osamělosti. Často pak nasazujete mužskou energii, abyste se uzavřeli, což je omezující, a vy se cítíte ještě osamělejší. To není způsob, jak rozšířit svůj prostor, který má stanovit hranice přirozeně. Je to spíše uzavírání se a odnímání své energie ze svého prostoru.

Povzbuzuji vás, abyste zapojili svou mužskou a ženskou energii jiným způsobem. Právě jste cítili, že je možné být zcela Doma a zakotveni sami v sobě. Vnímejte to znovu tím, že tam ještě jednou sestoupíte. Je možné tam zůstat, i když jste ve vzájemné interakci s druhými. To značí, že propustíte aktivní snahu tak moc měnit věci. Že uznáte svou potřebu kontroly či uznání a že už nechodíte mimo sebe, abyste se pokoušeli získat právo existovat. Protože právě to se snažíte dosáhnout přehnanou potřebou dávat a spojovat se s druhými. Máte touhu vidět potvrzení druhé osoby, že máte právo existovat. Že vás chce takové, jakými ve skutečnosti jste. Pro dítě je tato touha přirozená, avšak být spirituálně vyzrálý a dospělý znamená, že se o potřeby a touhy svého vlastního vnitřního dítěte postaráte, že utvrdíte a uznáte jeho právo existovat – a děláte tak stále znovu a znovu. Činíte to tím, že jste otevření podnětům svého vnitřního dítěte, a tím, že jste si vědomi jeho potřeb, když na sebe vzájemně působíte se světem kolem vás.

Nyní se vědomě spojte se svým energetickým polem. Buďte zcela přítomni uvnitř sebe a vnímejte své vnitřní dítě v břiše. Dýchejte jemně a vnímejte, jak světlo naplňuje vaši auru, váš prostor. To je posvátný prostor. Máte schopnost pozorovat a vnímat svou vnitřní esenci, svou vlastní krásu a moudrost, svou vlastní hodnotu a lásku. Pokud máte v životě nějaký úkol, pak je to tento: vidět, ocenit a přijmout svou vlastní jedinečnou sílu, drahokam, kterým jste. Tak to je. To probouzí Kristovské vědomí uvnitř vás, které samo proudí k druhým. Není něčím, čeho potřebujete dosáhnout úsilím nebo bojem. To přesně je umění stát se hluboce zakořeněným ve své vlastní základně a setrvávat ve svém vlastním bytí.

To je taktéž doslova řešení k rozpuštění starých traumat, která si v sobě nesete: můžete vnímat jejich emocionální náplň tím, že nacházíte rovnováhu mezi mužskou a ženskou energií. Mužská energie vás navrací zpět k sobě, pomáhá vám osvobodit se a rozlišit, kdykoli je potřeba. Ženská energie je vaše laskavost, vaše schopnost spojovat se, rozumět, chápat. Ideálně obě tyto energie pracují společně jako jedna. Trauma nastává vždy, když se oddělíte od svého základu, protože, když jste mimo rovnováhu, odcházíte sami od sebe a jste roztříštění. Bolest z odmítnutí – zvláště z emocionálního odmítnutí – vás může hluboce zasáhnout a způsobit, že jste svými pocity trhání na kusy.

O minulých traumatech se můžete mnohé dozvědět vnitřním pozorováním a hloubkovou regresní terapií, často to pomáhá získat vhledy. Avšak v srdci všeho léčení a sebe-léčení je návrat k sobě. Přijmout své vlastní já, vzít na vědomí své hranice a přesto zůstat uvnitř laskavý/á, klidný/á a otevřený/á. A právě díky tomu, že zůstanete sami se sebou, jste schopni pro druhé udělat mnoho tím, kým jste a co vyzařujete.

Užijte si další okamžik tiše být sami sebou. Uvolněte se a odvažte se být tím, kým jste – jste překrásní! Kristovská energie se probouzí ve vás všech. Vnímejte přítomnost Krista ve svém vnitřním prostoru.

 

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

Překlad: Denisa Vaňková
www.jeshua.cz

 

 

Astrologická předpověď na rok 2015

Sarah Varcas

 

Rok 2015 nese velmi odlišnou energii v porovnání s “normou” minulých tří let. Kvadratura Uranu a Pluta, kterou mnozí z nás neustále pociťovali a která začala v roce 2012, se v roce 2015 chýlí ke konci. Životy mnoha lidí byly převráceny vzhůru nohama, perspektivy se navždy povznesly, okolnosti se přetvořily až za hranice vědomí. Ztratili jsme mnoho věcí, lidí i míst, o nichž jsme si mysleli, že bez nich nedokážeme žít, a objevili nové způsoby bytí, které bychom nikdy nepovažovali za možné. Některých lidí se to dotklo více než jiných. Pro některé to bylo velmi pozitivní. Jiní čelili tomu, co vypadalo a působilo jako katastrofa. V naprosté podstatě je Uran velkou, nevyhnutelnou změnou, a Pluto je destruktivní a/nebo tvořivou silou. Když tito dva spolupracují, máme zaručena překvapení a šoky, nová zrození ze suti destrukce a možnost nového života, když se postavíme výzvám a svezeme se po jejich vlnách.

V první polovině roku 2015 mnozí z nás zjistí, že po mnoha měsících, kdy se snažili udržet hlavu nad vodou, je na dohled pevnina a denní světlo! Možná budou v pokušení ohlížet se zpět za vším, co se stalo, a hodnotit vzlety a pády, které se udály. Ohlédnutí je v pořádku, ale setrvávání v nostalgii nebo melancholii kvůli věcem z minulosti je lepší se vyhnout, neboť nyní je toho třeba mnoho udělat. Co bylo, to bylo, a i když ještě můžeme být stále hluboko v procesu uspořádávání, žalu nebo léčení ran, je důležité, abychom si zůstali vědomi toho, kam směrujeme svou pozornost, kde jí dovolujeme setrvávat a proč. Budoucnost na nás čeká a přítomnost překypuje potenciálem. Plýtvání přílišným množstvím energie na minulost, která nám nijak nepomůže k naší celistvosti, je promrhaná energie, zvláště v této době. Následující rok 2015 nás vyzývá k tomu, abychom každou špetku energie věnovali našemu kolektivnímu probouzení, nikoli tomu, abychom se uváděli zpátky do stavu nevědomí jen proto, že je to jednodušší.

V únoru nastane důležité novoluní 18.2. přesně na hranici mezi Vodnářem a Rybami. Je to jak Černý Měsíc, tak i Super Měsíc (i když ten nejmocnější nastane až v září). Po pár týdnech, kdy jsme se usazovali na nové půdě, nyní máme příležitost se rozhodnout, co chceme s tímto rokem udělat. Je to vynikající čas k novým začátkům, a tak se musíme ujistit, že jsou dostatečně hodnotné pro tuto obzvláště silnou energii. Mnohá semínka nynějších okamžiků jsme zaseli již při Super Měsíci 10.8. 2014. Přeuspořádání a změny, které jsme tehdy udělali, nyní začínají přinášet své plody a stávají se žijící součástí nás samých, nejen dočasnou motivací, pro kterou se nadchneme. Kosmos nás nyní volá k hluboké kreativní obnově. Pokud chceme skutečně vykonat svůj podíl na vývoji této planety během zrození Věku Vodnáře, pak právě zde máme šanci se ukázat, chopit se svého dílu a vystoupit bez jakýchkoli zábran!

V polovině března se začne přesná kvadratura Uranu a Pluta vytrácet. Tyto dva prvky sepsaly během posledních let mnohé příběhy a je jen málo toho, co nebylo řečeno. Avšak tentokrát se do toho zapojí ještě Jupiter, který nám připomene, že obnova nás a našeho ducha vyžaduje naprosté přijetí fyzického i nefyzického světa. Musíme přijmout všechno, abychom se mohli stát celistvými. Není důvod odmítat nebo se odpojovat od jedné úrovně prožitků ve prospěch té druhé. Jakékoli přesvědčení o tom, že duchovnost se rovná něčemu výjimečnému, vzácnému nebo nadpřirozenému, bude vystaveno překážkám tohoto uskupení Uranu a Pluta, které po nás vyžaduje, abychom si uvědomili, že duchovní prostě znamená být si vědomi celistvosti: fyzické, mentální, citové a duševní. Být duchovní znamená být celiství – je to naprosto jednoduché. Jsme prostě tím, čím jsme: silou přirozenosti, stupněm vědomí, vesmírem probouzejícím se do své vlastní přítomnosti. Když ztělesňujeme ducha do materiální formy, uplatňujeme multidimenzionální pravdy v našich každodenních životech, uvědomujeme si sjednocené pole energie, které nás všechny spojuje, a rozhodujeme se v každém okamžiku brát na vědomí tyto pravdy v ještě větší hloubce, pak jsme duchovní. A nebudeme mít žádnou potřebu ztotožňování se, uznání nebo chvály, protože prostě budeme životem samým, neboť právě on je vše, čím jsme, a nepotřebuje nic kromě následování své vlastní přirozenosti.

Zatmění Slunce v konečném stupni zvěrokruhu, které nastane pár dní po ukončení kvadratury Uranu a Pluta*, nám vyjasní – pokud nám to uniklo – že nyní něco skončilo. Pokud budeme stále lpět na tom, kým jsme dříve byli, na staré identitě, o níž jsme si mysleli, že bude navždy naše, nebo na starých láskách či způsobech života, nastane čas se od nich konečně odpoutat a pohnout se dál.

Zatmění Měsíce ve Vahách 4.dubna vyvede na povrch záležitosti vztahů a jejich role coby zrcadel našeho vnitřního já. To, jak zvládáme svou vlastní individualitu a nezávislost, jak uspokojujeme svou potřebu bezpečí a jistoty, jak subjektivně vnímáme druhé, toto všechno bude nyní zesíleno a ochota uvědomit si, jak zdravé či nezdravé jsou klíčové vztahy v našem životě coby odraz našeho vlastního vnitřního zdraví, bude odměněna vhledy a objevy.

Uprostřed května se asteroid Juno dostane do konjunkce s Jupiterem, což je symbolický posvátný sňatek božské mužskosti a ženskosti, jednoty protikladů, prostřednictvím něhož se rodí třetí, na nich nezávislý prvek. V tomto čase můžeme přímo zažívat, co to znamená být zcela duchapřítomní a zároveň zcela v jednotě se vším ostatním. Můžeme dát své všechno našim vztahům, zatímco si ho přitom budeme uchovávat i pro sebe. Tyto paradoxy se nám vyjasní, budeme-li ochotni pohlédnout dál, až do stavu bytí, v němž můžeme spojit své (malé) já se svým (božským) Já a uvědomit si, že ani jedno nemůže snižovat to druhé.

Venuše vstoupí 25.července do retrográdní fáze v Panně a poputuje retrográdně znamením Lva až do 6.září, kdy se opět začne vracet do Panny během října. Toto je cyklus “už tam skoro jsme, ale ještě ne”. Bohyně lásky nám připomene, že láska k sobě samým může být jak božským posvěcením, tak i trikem ega. Rozdíl mezi těmito dvěma aspekty je velmi podstatný a Venuše, která bude retrográdně putovat znamením Lva, nám dá šanci si to uvědomit, ještě než se vrátí do Panny. Venuše v Panně nám pak také připomene, že láska je naším přirozeným stavem bytí, dechem, který vše oživuje, a že jakékoli problémy, které možná budeme muset přijmout nebo jim porozumět, zdůrazňují jen naše špatné chápání podstaty lásky. Toto špatné chápání bude objasňováno s postupem roku. 

Ke konci roku 2015 si už možná budeme mnohem hlouběji než když předtím uvědomovat, že láska je něčím mnohem víc než jen srdíčky a květinkami, sladkostí a světlem, za které jsme ji považovali, ale mocnou silou, která dokáže navrátit i ty nejrozlámanější a nejzničenější věci zpět do stavu celistvosti bez ohledu na to, co to stojí. 

V září se Saturn rozloučí se znamením Štíra a vstoupí do znamení Střelce na několik dalších let. Je to čas, kdy budeme žít pravdy, které jsme odhalili během zkoumání naší duše v průběhu předchozích tří let, kdy byl Saturn ve Štíru. Saturn ve Střelci nám připomíná, že duchovnost považovaná za něco mimořádného, která vyžaduje speciální podmínky ke své existenci, nyní pozbývá smyslu. Musíme být schopni žít duchovní pravdu i uprostřed světskosti, nikoli trávit své dny čekáním na ten okamžik, kdy budeme moci vyjít a být duchovní. Jakékoli známky toho, že “duchovní rovná se výjimečný”, budou Saturnem opakovaně uváděny před překážky během následujících několika let. Naším úkolem je uvědomit si, že duchovní není žádná nálepka, která nás nebo naše životy dělá výjimečnými v porovnání s davem, ale že je skutečností lidské existence, kterou si může dovolit rozpoznat každý, v každém okamžiku. Všichni jsme stejně tak duchovní jako že jsme z masa, a stejně tak světští jako výjimeční. Egoistická mysl si s námi hraje a dělá “duchovnost” něčím, čeho je třeba dosáhnout, nebo dojmem nadřazenosti, avšak ani jedno neznamená duchovnost. Duchovnost jednoduše je a jsme jí i my: duše tvoří tělo, člověka a božství v každém okamžiku každého dne.

Saturnův vstup do znamení Střelce bude obklopen zatměním Slunce v Panně 13.9. a super úplňkem a zatměním Měsíce v Beranu 28.9., což ze září dělá velmi vlivný měsíc. Sluneční zatmění zvýrazní prvotní energie, které námi proudí, i naši potřebu je krotit, nikoli potlačovat nebo se jim vyhýbat, a využívat je moudře a duchapřítomně. Pokud jim dovolíme převzít plnou vládu, aniž bychom přitom zapojili moudrost, můžeme si vytvořit okolnosti, které zbrzdí naše životy, zablokují náš pokrok nebo zničí věci, na nichž nám záleží. Uznání a rozpoznání těchto energií a naše sblížení se s nimi, uvědomění si, že můžeme být jak nekonečně soucitní, tak i slepě sobečtí, míruplní a nahněvaní, plní naděje i plni zoufalství, nás posílí a pomůže nám přijmout to, kým jsme, a být přirození a upřímní, jak jen to bude možné. To vyžaduje naši moudrost a statečnost, ochotu být zranitelní i silní zároveň, sebejistí a přitom akutně vědomi si vlastní bezvýznamnosti v tomto širém prostoru, který nazýváme domov. Energie tohoto měsíce nás vyzývá k tomu, abychom byli tak bdělí, jak jen budeme moci, abychom pak poznali smysl měsíčního zatmění v našich každodenních životech a uvědomili si, jak potřebné bude větší a větší množství lidí, kteří budou ochotni dělat, co je třeba, a ujít kus cesty navíc v tomto Věku Vodnáře.

Poslední čtvrť roku 2015 souvisí s pozůstatkem dřívější kvadratury Uranu a Pluta. Tentokrát máme kvadraturu Saturnu a Neptunu, která signalizuje závěrečnou fázi 36letého cyklu, který byl započat v roce 1989. Tento aspekt bude pokračovat až do roku 2016, ale nejprve vytvoří přesné spojení na konci listopadu. Zde pocítíme napětí mezi pravdou a dogmaty, realitou a iluzemi, závazky a nezodpovědností, odděleností a jednotou. Naše přesvědčení se dostanou pod tlak: Obstojí při kontrole? Vydrží nám tváří v tvář našim zážitkům? Jsou pravdivá nebo pouze pohodlná? Během tohoto spojení budeme všichni čelit největším dogmatům v našich životech a přijímat, že to, co jsme chtěli mít jasné a jisté, nevyvratitelné, a proto pravdivé, může být čímkoli, jen ne tím. V tomto období v roce se vydáme na cestu sebepoznávání. Některé ikony se mohou zhroutit, někteří hrdinové mohou být poraženi, avšak rozhodně nám to pomůže vrátit se zpět do svého tichého prostoru vlastního srdce, které zná pravdu tak hluboce, že žádné dogma ani argumenty nepotřebuje. Severní Uzel nám během listopadu 2015 pomůže s hledáním základní pravdy při vstupu do Panny na následujících osmnáct měsíců. To také určuje téma roku 2016, které vyvstane na závěr tohoto roku: pravda ve všech formách, přirozenost dokonalosti a to, jak dokonalý je ve skutečnosti každý okamžik, bez ohledu na to, co si o tom myslíme nebo jak nám to připadá.

zdroj: https://astro-awakenings.co.uk/2015-astro-energy-report
překlad: Magda Techetová

 

* zatmnění proběhne 20.3. 2015 a bude viditelné jako úplné na Špicberkách a Faerských ostrovech. Bude částečně viditelné na Islandu, v Evropě, severní a východní Asii a severní a západní Africe. Začne v 7:41 GMT, vrcholit bude v 09:45 GMT. (plné zatmění bude trvat (plné překrytí sluečního kotoouče) bude trvat 2 min 47 s. (pozn. LM)

 

 

Aké znamenie ste v prastarom slovanskom horoskope?

Prinášame vám jedinečný horoskop starých Slovanov, ktorý sa zachoval stovky rokov napísaný na drevenej kôre. Naši predkovia prirovnávali ľudí k zvieratám, ktoré vystihuje vás?

Rosomák (10. január- 9. február)

Ak vám toto zviera nič nehovorí, možno budete múdrejšie pri názve wolverin. Toto zvieratko stráži svoj domov a nikoho nepustí na svoju pôdu. Okrem ochranárskeho princípu je pre ľudí narodených v tomto znamení typická aj žiarlivosť. Súvisí to však spolu, pretože žiarli len ak chce ochrániť niečo, čo mu je cenné. Takýto jedinci sú oddanými a vernými partnermi, aj priateľmi. Nedbajú veľmi na výzor, ani hmotné veci, skôr si cenia zážitky.

Krkavec (10. február - 9. marec)

Tento čierny vták je veľmi múdry, čo sedí aj na nositeľov jeho znamenia. Sú tiež sarkastický a je to v podstate jediný humor, ktorý majú. Pre týchto ľudí je typická aj logika, prepájanie si vecí a súvislosti, preto sú zvyčajne veľmi úspešní v práci a vedia poradiť ľuďom, ak u nich hľadajú riešenie. Takýto človek myslí vždy dva kroky dopredu, čo môže byť problém v láske. Často pôsobia tak, že aj vzťah je pre nich kalkul.

Hranostaj (10. marec - 9. apríl)

Táto biela lasica musí byť neustále v pohybe, presne ako nositelia jej znamenia. Sú to ľudia, ktorí sú energickí, a tak trochu aj zákerný. Lasička je síce milá, ale dokáže hocikedy zaútočiť. Títo jedinci si veľmi veria, málokedy rešpektujú predpísané pravidlá a žijú si po svojom, podľa vlastných zákonov. Na to, aby boli úprimní, musia mať niekoho naozaj radi a vážiť si ho. Platí to pre pracovnú aj vzťahovú oblasť.

Ropucha (10. apríl - 9. máj)

Toto zviera môže žiť vo vode, aj na súši a rovnako nositelia tohto znamenia sa vedia veľmi dobre prispôsobovať podmienkam, ktoré im život prinesie. Nečudujte sa preto, ak budú zastávať jednoduchú pozíciu, alebo pokojne aj vedúcu. Zvládnu všetko. Aj v partnerstve, kde si však treba dať pozor na to, aby tieto osoby neboli príliš prelietavé.

Kobylka (10. máj - 9. jún)

Ľudia narodení v tomto znamení skáču do nových a nových vecí, ako ich totemové zviera. Neznamená to však vôbec, že by boli odvážni. Naopak, pred každým krokom sa trasú a sú to vlastne zbabelci. V práci nebývajú veľmi úspešní, pretože veci nevedia dotiahnuť do konca. V partnerstve je to hop alebo trop. Pri niekom môže dominovať ich zbabelosť, a tak s partnerom vydržia, pri inom sa však môžu prejaviť práve ako skokani a ľahko presedlajú.

Škrečok (10. jún - 9. júl)

Toto zvieratko síce prespí väčšinu roka, čo na jeho ľudských predstaviteľov nesedí, ale keď sa škrečok zobudí, dokáže za veľmi krátky čas zvládnuť aj nemožné. A práve táto vlastnosť sa prejavuje u ľudí v tomto znamení. Vedia robiť vo dne, v noci, bez odpočinku. Bolo by však dobré, keby sa tak nehnali za hmotnými vecami a „neškrečkovali“ ich. V láske sú oddaní a nenároční, vedia sa prispôsobiť partnerovi.

Slimák (10. júl - 9. august)

Nie, rozhodne nejde o spomalených ľudí. So svojim zvieracím symbolom majú spoločné niečo celkom iné. Pomaly ale isto idú za svojim cieľom, sú veľmi ambiciózni a toto dokážu vyburcovať aj u iných ľudí. Bývajú preto výbornými vodcami. Domček, ktorý si slimák nesie na chrbte, predstavuje v ich prípade vnútorný svet. Tam sú citliví, ale ukážu to len skutočnému priateľovi alebo partnerovi. V láske vďaka tejto citlivej časti svojej povahy bývajú veľmi oddanými a trpezlivými.

Mravec (10. august- 9. september)

Človek narodený v tomto znamení nie je nikdy prepracovaný, presne ako mravce, ktoré si navyše všade vedia vybudovať cestičky. V zamestnaní teda ide o silného jedinca, opäť so sklonmi k vedeniu a moci. Potrebuje pochvalu a hladkanie ega. Akýkoľvek úspech tohto človeka stojí na tvrdej práci. Preto aj v láske, ak si niekoho vysnívajú, budú toľko chodiť okolo, až sa im podarí získať srdce toho, koho si vybrali.

Chrúst (10. september - 9. október)

Ide o ľudí, ktorí celý život niečo hľadajú a často ho prežijú v jemnej depresii, pretože to nenájdu. A pritom ani nevedia, čo to hľadali. Zaujímajú ich otázky duchovna a filozofie, na ktoré nemá nikto odpoveď. Nech si vyberú akékoľvek zamestnanie, stále budú mať pocit, že to mohlo byť aj lepšie, a budú sa sťažovať. V partnerstve sú verní, dokonca im vyhovuje stereotyp. A lipnú na rodine. Ak už majú deti, chcú ich až príliš ochraňovať, aby svet nebol k ich potomstvu taký zlý, ako k nim.

Bobor (10. október - 9. november)

Človek tohto znamenia musí mať vo veciach veľký poriadok, dokonca miluje presný harmonogram aj vo svojich činnostiach. Vo svojom živote chcú niečo vybudovať a dosiahnuť, tak ako bobor buduje svoju priehradu na rieke. Ak však prídu problémy, bobor má tendenciu utekať. A rovnako to robia aj títo ľudia, majú tendenciu pred vecami zatvárať oči. Ak je však vo svojom živle, vo vode, ktorú milujú aj ľudia v tomto znamení, tak sa cítia sebaisto. Skrátka, nechcú vyjsť zo svojej komfortnej zóny, a to ani v práci, ani v láske.

Pes (10. november - 9. december)

Vernosť a odvaha sú typické pre toto zviera, aj pre ľudí v tomto znamení. V práci aj láske sa dokážu títo ľudia vycvičiť na obraz nadriadeného alebo partnera. Treba mať však trpezlivosť. Majú radi staromódne zvyky a dá sa o nich povedať, že sú stará škola. Hoci sa nejako zvlášť neusilujú o kariéru, často sa svojimi vlastnosťami k nej dopracujú. Dokonca sú výborní na takých pozíciách, ako je politika či obchod. V láske chcú najmä harmóniu.

Medveď (10. december - 9. január)

Pán lesa, ale nie jeho kráľ. To by sa dalo povedať o medveďovi, ktorý korunu na hlavu ani nikdy nedostane, pretože je lenivý. To sedí aj na ľudí narodených v tomto znamení. Možno pôsobia trochu nemotorne, ale majú silu, takže svoje vytýčené ciele dosahujú. V láske je bezstarostný a veľa nevyžaduje. Ideálne je, ak majú partnera ako medík.

 

Zdroj:  https://www.pluska.sk/zena/astro/ake-znamenie-ste-prastarom-slovanskom-horoskope-1.html

            https://www.pluska.sk/zena/astro/ake-znamenie-ste-prastarom-slovanskom-horoskope-2.html

 

 

Lékař-veterán Obrtel, který vrací medaile, promlouvá:
Nebudu ovce USA, co drží v tlamě červenou kartičku. Toto jsem zažil na misích NATO a mám jasno

 

ROZHOVOR Bývalý vojenský lékař Marek Obrtel, který se rozhodl vrátit svá vyznamenání, protože NATO v čele s USA je podle něj zločinecká organizace, v exkluzivním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz blíže popisuje okolnosti, které ho přiměly k tomuto rozhodnutí. Uvedl, čeho byl svědkem na misích v Kosovu či Bosně a Hercegovině. Bezpečnost naší země by podle něj měla zajišťovat evropská armáda, včetně Ruska.

Už jste vrátil svá válečná vyznamenání?

Zatím jsem neobdržel žádné stanovisko z Ministerstva obrany, kterému jsem svůj dopis adresoval. Mluvčí ministerstva tvrdí, že zatím ani oni nedostali můj dopis, pravděpodobně se někde v předvánočním shonu opozdil, ale byl doporučený, takže by dojít měl. Budu-li mít odpověď na svůj dopis, ostatní zařídím v souladu s ní.

O jaká ocenění se konkrétně jedná?

Jedná se o medaile NATO za službu v Bosně a Hercegovině – medaile SFOR, v Bosně jsem strávil dvě rotace v délce 14 měsíců, medaili AČR za službu v zahraničí (v misi NATO), medaili NATO za službu v Kosovu – medaile KFOR, pamětní medaili při příležitosti 50. výročí založení NATO.

V otevřeném dopise uvádíte, že vyznamenání vracíte, protože se „hluboce stydíte za to, že jste sloužil zločinecké organizaci, jakou je NATO v čele s USA, a jejím zrůdným zájmům po celém světě“. Co bylo tím impulsem, který vás přiměl k tomuto rozhodnutí?

Současná politická situace, zejména v souvislosti s děním na Ukrajině, ale pochopitelně, že nejen zde, také v Libyi, Sýrii, předtím v Iráku, vlastně i v Afghánistánu, a to jen v poslední době. Ptal jste se ale na impuls, tím je Ukrajina. Ukrajina je psána americkým rukopisem s tím rozdílem, že se stává nástupištěm na Rusko a již zcela otevřeně ohrožuje Evropu a vlastně i celý svět. Jsou zde používány stejné praktiky, manipulace, lži, provokace k vytvoření záminek pro následné akce, podvržené „důkazy“, mediální dezinformace, je zde zneužito místní obyvatelstvo ke krokům předem naplánovaným a pod „vlivem veřejného mínění“ následně realizovaným. Tohle všechno znám a zažil jsem „na vlastní kůži“ v Kosovu a byl jsem po návratu z této mise znechucený, zklamaný, vyhořelý, dokonce to vedlo následně k mému odchodu z Generálního štábu a poté i z armády, v níž jsem přestal vidět perspektivu přesto, že moje profesní dráha vojáka byla v té době, myslím si, velmi dobře „nastartována“.

 

MUDr. Marek Obrtel

 

Měl jsem také tu smůlu (nebo to štěstí??), že jsem sloužil druhou rotaci v Bosně a Hercegovině v době, kdy začalo „humanitární bombardování“ Srbska včetně škol, školek, nemocnic, vlaků s cestujícími, kdy se odehrál „monstr proces“ v Račaku, který mne hluboce zasáhl už tenkrát, a já jsem neustále viděl ten děs v očích, hrůzu a nejistotu, ale také vztek a nenávist Srbů, kteří měli v Srbsku své rodiny, a také jejich pláč, když jim v některých případech humanitárně vyzabíjeli celou příbuznou rodinu.....

A pak jsem sloužil v Kosovu a naplno jsem pochopil, o čem to „tehdy“ v roce 1999 všechno bylo, komu sloužíme, jak se od nás nechce žádný názor (tedy odlišný od oficiální doktríny), jak se z narkomafiánů stávají vážení představitelé později samostatného státu, jak se z masových vrahů stávají hrdinové, kterým NATO, USA a Západ jdou na ruku – a ptáte se – proč??? No a zažil jsem pak, a to mne „dorazilo“ definitivně, pověstný „pogrom na Srby“ 17.– 19. 3. 2004, kdy se v plné nahotě ukázalo, kdo je kdo a o co komu jde. Jsem křesťan, nestydím se za to, a zrovna ten den, 17. 3. 2004 jsme spolu s Iry slavili svátek sv. Patrika, když přišly první zprávy o tom, co se děje. Viděl jsem v tom i určitou symboliku sám pro sebe, a to ovlivnilo i můj následný odchod z vysokých armádních funkcí a poté i z armády.

Nutno však ještě doplnit, že nikoliv NATO samo o sobě je zločinné, ale politika jeho vůdců je zločinná.  Pokud by NATO sloužilo skutečně k obraně členských států před vnějším agresorem v čisté podobě tohoto cíle, nebylo by na něm asi nic příliš zločinného. Organizace je však pod pláštíkem „boje za svobodu a demokracii, za lidská práva a humanitární cíle a kdovíco ještě“ zneužíváno k agresím po celém světě. Země, která se stane z jakéhokoliv důvodu „nepohodlná“ nebo „neposlouchá“ nebo v ní má světový hegemon nějaké zájmy, je vnitřně rozvrácena mediální kampaní, barevnými revolucemi, brnkáním na citlivé struny, etnickou nesnášenlivostí, náboženskými rozdíly a bůhvíčím ještě destabilizována, najdou se záminky, tedy velmi často  podvrhy, anebo se využije předem rozdmýchané vlny násilí na obyvatelstvu... a NATO vstupuje se svými jednotkami, doprovázeno humanitárními organizacemi a pozorovatelskými misemi pod nálepkou „peace making nebo peace keeping operation“ jako ochránce lidských práv a svobod. Velmi často brzy po jednotkách přicházejí „byznysmeni“ a začnou řešit obnovu země...tedy realizovat své zájmy...

Pokud se příliš nepletu a nedělám si nárok na absolutní přesnost svých čísel, protože v tom množství mi to ani nepřijde tak důležité, dočetl jsem se, že od roku 1945 proběhlo pod hlavičkou Rady bezpečnosti OSN do roku 2009 přibližně 65 válek, v nichž počet mrtvých výrazně přesáhl počet obětí obou světových válek dohromady. Od roku 2009 se odehrály další (převážně vyprovokované) konflikty, které znamenaly a znamenají další statisíce a miliony mrtvých, povětšinou civilních obyvatel, a probíhají převážně pod hlavičkou NATO a jeho „boje proti terorismu“... Humanitární bomby v Srbsku padaly do školek a nemocnic z letadel Aliance dokonce bez mandátu OSN!  A příkladů je mnohem více, toto jsou moje zkušenosti.

Neuvažoval jste třeba o tom, že byste se vzdal výplaty výsluh a peníze věnoval potřebným? Nebylo by to lepší gesto, než vrátit svá vyznamenání?

Gesto by to asi bylo a pravděpodobně bych tím udělal zadostiučinění i paní poslankyni Černochové a možná dalším, ale já jsem člověk,  který se nikdy v životě nenechal uplatit ani jinak zkorumpovat, i když příležitostí jsem vzhledem ke svým vojenským i civilním vysokým funkcím měl nepočítaně... Svou práci lékařskou, organizační i velitelskou jsem bral vždy za všech okolností naprosto vážně a dělal jsem ji s plným nasazením nejlépe, jak jsem uměl. Za dobu své činné služby jsem se podřídil bez okolků (což nebylo v té době zase tak obvyklé) i nelukrativním nabídkám a sloužil tam, kde to mnozí odmítli dříve, než jim to bylo navrhnuto...  Na misích v zahraničí jsem svou práci odvedl rovněž do puntíku a svým konáním jsem nikoho nepoškodil. Proto se domnívám, že jsem si své výsluhové náležitosti, které navíc slouží převážně mým dětem ke studiu, s čistým svědomím zasloužil.

Jak byste si představoval zajištění naší bezpečnosti, když vnímáte NATO jako zločineckou organizaci? Armáda ČR by zřejmě nebyla schopna sama ubránit naše území.

Armáda našeho státu byla kdysi schopna se mnohem lépe postarat o zajištění bezpečnosti našeho státu, stejně jako orná půda naší země nás kdysi dokázala uživit, ale je pravdou, že doslova ubránit naše území nedokázala ani tenkrát, což je vcelku logické. Moje představa o zajištění bezpečnosti naší země nebude asi nijak revoluční ani neznámá, zato si myslím, že je zcela logická. Měla by to být jakási „kolektivní obrana Evropy“, ale Evropy celé, tedy včetně Ruska, které je také státem Evropy. Jejím cílem by měla být nedotknutelnost evropského teritoria ze strany vnějšího agresora a hájení politicko-hospodářských zájmů Evropy na území Evropy. Obranná strategie by neměla dopustit, aby se z Evropy stalo válčiště kohokoliv proti komukoliv, a už vůbec ne, aby sloužila jako tzv. protiraketový štít... komu asi? A už vůbec, ale vůbec ne, aby sloužila jako nástupiště USA ve válce proti Rusku proto, že americká ekonomika je v troskách, FED tiskne bezcenné papírky, které se tváří jako světová finanční rezerva a Rusko jako obrovský nenasycený trh to má zachránit, tedy za předpokladu, že bude dobyto jeho území a zavedeny americké pořádky – jaké?? O tom se nemohu zmiňovat, protože bych se mohl dostat „na hranu“, a to věru nechci...

Dovedete si představit, jak by se česká armáda měla dále profilovat? Co ještě Česká republika může dlouhodoběji dělat pro svoji vlastní bezpečnost?

V armádě již nepůsobím 8 let, takže toto je myslím mimo moje možnosti. Základní představu jsem ale nastínil v minulém bodě a tu je potřeba rozvíjet, politicky, ekonomicky i  vojensky. Jen na okraj – působil jsem ve vysoké funkci na Sekci vojenského zdravotnictví GŠ v době, kdy probíhala vcelku smysluplná fáze reorganizace armády prostřednictvím reformního týmu generála Škopka. Do této akce byla zapojena obrovská paleta odborníků, lidí se zkušenostmi a znalostmi, lidí, kteří ve svém oboru něco znamenali a něco věděli. Byli také náležitě motivováni. Generální štáb tehdy „natruc“ ministerstvu vytvořil vlastní variantu reformy a já jsem byl za zdravotnickou službu účasten jednání tohoto týmu GŠ.

Naším jediným cílem tehdy bylo, a bylo to dost obtížné docílit, aby se závěry jednání jednoho i druhého týmu příliš nelišily, protože tehdejší pojetí reformy co do počtů vojáků, struktury, výzbroje, financování, zabezpečení logistiky atd. atd., schopnosti rotací právě v mezinárodních misích a nebo i nasazení naší armády podle článku 5 Washingtonské smlouvy, toto pojetí bylo velmi životaschopné, efektivní a logické. Následně vzalo dění v armádě zcela jiný směr, daný především razantně se snižujícím rozpočtem a dnešní podoba je přinejmenším prapodivná (pohled záložníka, který „o tom něco ví“).  Možná by nebylo úplně od věci se na Škopkovu reformu rozpomenout, ale znovu opakuji, neznám zdroje, které v současnosti určují priority a možnosti.

 

V dopise jste také uvedl, že „je jen otázkou času, kdy se celý americký systém zhroutí, nebo USA vyprovokují fatální válečný konflikt, ke kterému zneužijí Evropu jako válčiště“. Opravdu jsou mezinárodní vztahy v současné době takto napjaté? O co opíráte svá tvrzení?

Já jsem přesvědčen, že jsou, tvrdím dokonce trochu nadneseně, že „jdeme do finále“. Mám spoustu zdrojů, ze kterých už delší dobu čerpám, čtu různé prameny a skládám si „mozaiku“. Za pomoci také dalších vysoce zainteresovaných kolegů není pak skutečně až tak těžké si poskládat celkový obraz dnešního světa (mám samozřejmě tu výhodu, že nemusím, nejsem nucen, „mlžit“ jako politici a říkat věci, které zapadají do scénáře).  Také hlavně proto, že si myslím, že mezinárodní vztahy jsou tak napjaté, jak jsem uvedl, jsem se mimo jiné rozhodl napsat svůj „otevřený dopis“, vyzdvihnout aktivity prezidenta Putina a dovolit si souhlasit s taktikou pana prezidenta Miloše Zemana. Jsem toho názoru, že pouze masový odpor širokých vrstev občanů proti válce a agresi a jednotný postoj Evropy včetně Ruska v těchto otázkách nás může zachránit od jisté katastrofy. A já bych nechtěl být tou tupou ovcí z americké ambasády, která drží v tlamě červenou kartičku a jde dobrovolně na porážku...

Není problém pro naši civilizaci někde jinde? Mnozí upozorňují na hrozbu islamizace Evropy. Nehrozí nám tedy spíše riziko odsud než od Spojených států?

Problém v islamizaci samozřejmě je a veliký, má to však své aspekty. Jednakexistoval by tento problém, kdyby tam, kde dnešní fundamentalisté provozují svá krvavá tažení a stávají se stále silnějšími, kdyby tam i nadále existovaly suverenní fungující státy se svými přirozenými autoritami, se svou infrastrukturou včetně bezpečnostních složek a pevných pravidel? Jenže tyto státy jsou zdecimovány, zlikvidovány ekonomicky, politicky i vojensky, autority jsou „na onom světě“ a zbyl jen chaos, teror, bída, strach a fundamentalismus... Důvody, pro které se spustily tyto „humanitární vražedné operace“, při kterých zahynuly a stále hynou statisíce zoufalých občanů těchto zemí, zatímco jiní v panice a strachu prchli bůhvíkam, ty důvody se nikdy a nikde nepotvrdily, ony totiž neexistovaly...

A pak položím otázku, na kterou nebudu odpovídat – nehodí se tato uměle vzniklá situace někomu, kdo chce odvrátit pozornost jinam?

A na závěr – myslím si opět, že řešením by byla „kolektivní obrana Evropy“, ale Evropy jako celku...nakonec proti IS se nezdráhá bojovat ani islámský stát, jakým je Írán, takže asi zde nepůjde o homogenní názor celého islámského světa.

A důležité je – a to možná zejména – boj proti islamizaci realizovat především doma v Evropě, protože v Evropě by měla platit „Evropská pravidla“ a těm se musí přizpůsobit bezvýhradně každý, kdo chce v Evropě žít, stejně jako se bude muset Evropan přizpůsobit kdekoliv jinde na světě, kde panuje zcela rozdílná kultura. Na tom není nic špatného ani nepochopitelného.

Vy jste v minulosti působil mimo jiné jako velitel 11. polní nemocnice v Afghánistánu. NATO a USA oficiálně ukončily bojovou misi v Afghánistánu a alianční podpora bude od začátku nového roku pomáhat především s výcvikem afghánských bezpečnostních sil. Jak se díváte na tuto misi? Předpokládám, že asi nebudete hovořit o úspěchu, nebo dokonce vítězství spojeneckých vojsk.

Jsem skeptik. Domnívám se, že zemi čeká podobný osud, jako je tomu všude jinde, kam byl po vybombardování země a zničení veškeré infrastruktury a vazeb importován “americký pořádek a demokracie“ s tím rozdílem, že před vpádem NATO do Afghánistánu tato země nebyla nijak prosperující ekonomikou, státu vládli jednotliví kmenoví náčelníci a země neměla prakticky žádné nebo jen minimální vnější vztahy s okolím (mimo snad distribuce narkotik). V úvodu bude v rámci „vyřízení si účtů“ s kolaboranty a zrádci, kteří spolupracovali s NATO  mnoho mrtvých a bude-li za pár let ještě existovat „náš svět“, řekl bych, že země se vrátí do té podoby, ve které se nacházela před invazí.... 

Plánovaná mise zaměřená na výcvik afghánských bezpečnostních sil dopadne fiaskem a po prvních útocích ze strany „někoho“, kdo bude chtít nastolit „nový pořádek v zemi“, se většina vojáků afghánské armády a policistů vzdá a stane se součástí nového soukolí.

Marek Obrtel je podplukovníkem v záloze a během činné služby léta vykonával i jedny z nejvyšších postů ve zdravotnické službě armády, vždy na tabulkových místech s plánovanou hodností plukovník. Mezi nejvýznamnější patřil post velitele kontingentu AČR v Afghánistánu a náčelníka 11. polní nemocnice AČR tamtéž, zástupce velitele operačního velitelství vojskové zdravotnické služby nebo významné funkce v rámci sekce vojenského zdravotnictví Generálního štábu AČR. V minulosti působil jako ředitel záchranné služby v Pardubickém kraji. V současnosti pracuje pro Zdravotnickou záchrannou službu Olomouckého kraje.

 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Lekar-veteran-Obrtel-ktery-vraci-medaile-promlouva-Nebudu-ovce-USA-co-drzi-v-tlame-cervenou-karticku-Toto-jsem-zazil-na-misich-NATO-a-mam-jasno-352277

 





 

 

 

—————

Zpět