Milí přátelé - 10.9.2014

10.09.2014 20:30

Milí přátelé,


před týdnem jsme vyhlásili „Výzvu ke společné meditační akci“. Jednak jsme se připojili ke globální akci nedělních meditací pořádaných Cobrou a také jsme vyzvali k dennímu meditování všechny v ČR.

Jsme rádi, že naše akce zaujala další lidi aktivní na poli duchovní osvěty za transformaci národa a lidstva i planety vůbec a informaci, celou, vč. úvodního, vysvětlujícího komentáře přebrali, zveřejnili na svých webech jako např. www.cestyksobe.cz, www.novoucestou.cz nebo blog Informace odjinud  Podpora akci je vyjadřovaná i na FB.

Tak si můžeme přát, aby meditujících bylo opravdu hodně, protože jedině tak můžeme dosáhnout pozitivního výsledku. Tak podpoříme změny ve společnosti k lepšímu bez nutnosti procházet pomalým, evolučním procesem uvědomování si a jeho aplikováním do individuálních životů lidí a skrze ně pak do společnosti. Jedině takto zesílením Světla na planetě, v našem okolí apod., umožníme lidem, těm, kteří jsou stále ve stavu spánku a jsou starým matrixem ovládáni, aby si Světla všimli a začali reagovat, myslet, chovat se jinak, výrazně rychleji, dříve, než by tomu jinak bylo. A to je smyslem celé akce. Nikdo přece nechceme jen koukat a divit se, že se "nic neděje", nebo že se to děje "děsně" pomalu, že se dějí drsné či i strašné věci. Ale ty se  dějí právě proto, aby se lidé probrali, aby pochopili kdo je kdo, i kdo jsou oni sami atd. a začali jednat a brát se za své skutečné zájmy a ne za zájmy vládců, kterým na kvalitě života nikoho z nás vůbec, ale vůbec nezáleží., ba naopak, na trvale udržovaných nekvalitních podmínkách na planetě, vč. válek, vydělávají a bohatnou. A proto pokračujme každý den ve 21:00 hod SELČ a pak také vždy v neděli v 17:00 SELČ.

A hned zde, v úvodní části, přidávám jedno krátké video, které jsem okamžitě po seznámení se s ním, když jsem to obdržel mailem od jedné pozorné dušičky, následně po vyhlášení naší meditační akce, vyvěsil na webu a nyní posílám vám všem, abyste se s ním také mohli seznámit, pokud  jste v mezidobí nenavštívili náš web. Pěkně je zde vysvětlen význam meditací, resp. společných meditací, což samozřejmě je vhodné si v souvislosti s naší akcí  připomenout.

Poselství naděje, asi 25 minut 

Mistr Hilarion přináší opět další nové zprávy o energiích pro tento čas. Jednak sděluje, podává informaci o charakteru tohoto období, pro lepší pochopení toho, co zažíváme. Jste v čekacím módu amusíte udělat vše pro to, abyste se z něj dostali. A dává určité instrukce s důrazem na vztah, lásku k sobě a víru v sebe.

Dnes přinášíme jedno "starší" poselství Kryona sdělené, předané skrze Lee Carrolla v r. 2006. Má název "Nová energie léčení". Přinášíme tato "starší" poselství, pokud ještě nebyla přeložena, záměrně. Má to návaznost na skutečnost, že stále přicházejí noví lidé, nově probuzení, kteří se začínají rozhlížet kolem sebe, hledají záchytné body pro to, co náhle cítí, vnímají. Pro to "nové" v sobě. Pochopitelně se přiklánějí k tomu, co s nimi vibračně souzní. A mnohá, spíše většina, nových poselství Kryona je již dost posunutá, nesou informace a vibraci, která je dost vysoko (ale co je kdy dost vysoko, že? Za několik málo let vše bude opět o něco výše...) a to mohou někteří vnímat i nepříjemně. Zvl. pokud započítáme jejich nepročištěné energie, programy, schémata atd., které se při setkání s vysokou vibrací ozvou.

A tak přicházíme i s poselstvími, která jsou vibračně přívětivější a která ale přesto obsahují vysokou duchovní moudrost a mají potenciál pomoci nově probuzeným více se probudit, dát základní pochopení a nasměrování a současně i umožnit důvěru vůči Kryonovy a jeho poselstvím a umožnit, těm, kteří se tak rozhodnou, studovat další vysoká učení Kryona.

Jedním takovým poselstvím je i to dnes zasílané "Nová energie léčení", které Lee Carroll přijal od Kryona na semináři 19.8. 2006 a jako by "náhodou" ("...nebo, že by to byla "synchronicita"?...:-)") v tomto poselství zdůrazňuje Kryon potřebu posílat Světlo do oslabených regionů, do regionů v chaosu apod., prostě Lidstvu, protože, jak říká,  proto jsme přišli, abychom byli majáky Světla

 V prvé části, úvodní, hovoří o tom, co je Láska, jak zažíváme Boha, jak je významný proces přijímání sdělení vnitřní cestou, ten tzv. channeling, ale i představuje sám sebe, kým je (a sděluje pro všechny jednu dosti překvapivou informaci), kdo jsme my, říká, že i my obsahujeme "Kryonovu energii". Jelikož poselství bylo předáváno před r. 2012, připomíná zde Kryon také skutečnost dlouhých energetických cyklů, delších než našich 1.000 let, kdy jeden takový má vrcholit koncem r. 2012 a kdy dojde k opravdovému posunu Vědomí a počátku změn na planetě. Připomíná Harmonickou konvergenci z roku 1987 (energie 11:11) a vše to, čeho lidstvo dosáhlo od té doby a nastartovalo právě tu možnost změny v r. 2012 a čímž jsme také zrušili platnost do té doby vyřčených pradávných proroctví. Hovoří o krystalické mřížce a Gaii, o roli krystalické mřížky, hovoří o našem Světle, které zesílilo, a které bychom měli posílat na různá místa planety, kam je třeba. Dále hovoří o odlišnostech  období od r. 1987 do r. 2102 a po roce 2012.  A pak hovoří o nové energii léčení, resp. způsobech, které s tím vším, po roce 1987 přišly. Nové paradigma léčení. Nutnost poznat "léčitele uvnitř". Změna lidské bytosti od "Já chudák" k "Já Mistr". Nutnost komplexního léčení energií, změna energie Bytí, Vědomí. Odložení starých energií, jejich vyléčení, pročištění. Věk zodpovědnosti. V další části se zabývá tím, co je pracovník Světla  a dává obšírný příklad.

Dále pak připojuji Kryonovy červencové tzv. Marscmallow Messages, ty známé, krátké citace z Kryonových poselství a knih.

A Kryon do třetice všeho dobrého. Tentokrát ale v podání české duchovní lektory Markéty Selinijany Stejskalové, které přijala před pár dny, 4.9. pod názvem "Časové bubliny".  Posesltví je věnováno velkému fenoménu života na planetě Zemi, času. Času, který se vlivem transformace, zvyšujících se vibrací, mění, zrychluje. Nicméně na planetě se děje to, že vzhledem k tomu, že každý z nás, každý jedinec na planetě prodělává a prožívá transformaci dle svého vlastního scénáře a tudíž jsme v době, každý z nás se nachází v jakési své vlastní časové bublině, která odpovídá jeho způsobu vnímání reality. Proto se ale také děje to, že si různí lidé nerozumí, mnohdy ani nemají schopnost zachytit to, o čem ten druhý mluví, co žije apod. Každý tedy žije svou vlastní realitu v závislosti na svém vývoji. Je třeba zpřetrhat své vazby s dualitou, starým světem a nastolit v sobě mír a klid. Pak může nastat i mír na celé Zemi.

Několikrát se nám v poselstvích od různých bytostí objevilo i téma temné noci duše. K tomuto tématu přijala Lucka N. krátké, ale velmi výstižné poselství od 1. Lásky a tak vám to s radostí posílám ke sdílení.

 "Je to období, kterým je třeba projít, aby se jedinec naučil spolehnout jen na své srdce a svou intuici. Temná noc duše vytváří dojem, že jedinci není pomáháno. Je to však jen závoj hozený na vnímání, aby se jedinec usebral a vešel do svého srdce, neb tudy vede jediná cesta k bohu – lásce."

K dispozici je také pravidelný horoskop aneb stručný náhled na vlivy energií v tomto týdnu z pohledu astrologie od Petry Nel.

O emocích, jako zdroji nemocí si můžete přečíst v krátkém článku od Neveeny, holešovské kartářky. Má název "Uvolňujeme emoce, které způsobují nemoce, aneb terapie vlastními vibracemi".

Včera, v úterý ve 03:38 hod. ráno nastal úplněk v Rybách. A jak tento úplněk vidí astrolog Ondřej Habr? Najdete v přiloženém článku - Úplněk v Rybách.

Dále jsem vám nachystal hezké video s Teal Swan (Scott) k tématu, který je jistě potřebný znát a i řešit. Je to o emočním těle, o jeho léčení. V podstatě je dostupný přepis celého hovoru, ale vzhledem k tomu, že pak ve druhé části je obsahem pak praktická ukázka, tak bude lepší se podívat na video a číst si titulky. Kdo by neměl trpělivost si může celý text přečíst ZDE 

Teal Swan: Léčení emočního těla, asi 34 minut, české titulky


Velmi zajímavé je video, kde je zaznamenáno přímé, živé, předávání poselství Basharem má název "Výhra v loterii". Jistě tohle téma zaujme každého, protože přece kdo by si nechtěl, třeba i výhrou v loterii apod. vylepšit svou finanční situaci a zkvalitnit svou fyzickou realitu. Bashar v tomto krátkém videu celou problematiku velice zřetelně a jasně vysvětlí. A když to uslyšíte, zjistíte, že je to vlastně velmi prosté. A emoce, tedy emocionální tělo, v tom hrají zásadní roli. Tady jde o emoci nadšení vs. emoce strachu, obav, nedůvěry, pochybností. A další si již poslechněte v podání Bashara resp. jeho "mluvčího", kterým je Darryl Anka.

Bashar - Výhra v loterii, asi 6 minut,

Přišlo mi pod ruce, spíše asi před oči, níže uváděné video se záznamem odpovědi Abrahama skrze Esther Hicks na otázku "Zda je možné si nechat dorůst chybějící končetinu".  Jelikož je to téma, ke kterému nám také mnoho a opakovaně již sděloval i Kryon, tak jsem na to koukl. A musím říct, že odpověď mě nezklamala. Abraham podává úplnou informaci, v plné šíři tématu. To, co říká plně souzní s tím, co nám říkal Kryon. Zde Abraham to říká pochopitelně jinak, jinými slovy, ale vyjadřuje stejnou podstatu. Takže vám to všem zasílám k posouzení i přijetí svým vědomím. Často se stává, že člověk někdy potřebuje něco, nějakou informaci slyšet, přijmout ještě jednou, jinak, jiným způsobem a pak to náhle naskočí a uvědomění je výrazně mocnější než by jinak bylo. Zvl. když si  člověk u toho mnohdy uvědomí i určité zobecnění sdělované skutečnosti. U mě to sedlo do připraveného místa...:).

Abraham Hicks - Ovlivňování buněk těla - je možné si nechat dorůst končetiny? , asi 12 minut


A možná vás bude zajímat pár informací o rostlince, která obsahuje stejnou látku, jako  v každé domácnosti přítomný aspirin a to tužebník jilmový. Avšak, na rozdíl od tabletkové formy jde o látku přírodního charakteru a také navíc hojí žaludek i ledviny.

A to je pro tentokrát opravdu všechno.

Přeji krásný, ničím nerušený týden

Láďa

 

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 7.9. 2014 – 14.9. 2014

Milovaní,

hrajete nyní hru „na čekanou“, jen nerozpoznáváte smysl tohoto čekání. Je čas, abyste postoupili do další úrovně vaší cesty. Čekáte na to, až se vy sami rozpomenete - na to, jak velkolepí a nádherní jste. Toto rozpomenutí se je ve vás zakódováno a je propojeno s událostí ve vašem životě, která se stane nebo už se stala. To, že ta vaše (událost) byla aktivována, poznáte podle svého pocitu, že nic ze starého světa už nepřitahuje váš zájem. Především jste více než připraveni nechat za sebou staré programy a přesvědčení, které doopravdy nebyly vaše. Tuto připravenost můžete někdy zažívat jako depresi, netečnost a apatii, pocit, že ve vašem každodenním životě se nikdy nic nezmění k lepšímu a že vás obklopuje pouze chaos a zánik. Když toto zažíváte, brzy se posunete do vyšší oktávy a frekvence.

 

Co je nyní po vás požadováno, je to, abyste pěstovali pocit vděčnosti a chvály za každý okamžik svého denního života. Na každou jednu negující myšlenku, kterou máte, najděte ve svém životě deset věcí, za které jste vděční a pochvalte se za každou z nich. Pokaždé, když se z hloubi vás vynoří sebe-pokořující myšlenka, udělejte si čas a sepište si seznam deseti věcí, které jsou dobré a které ve vašem životě fungují, i když to budete vnímat jako něco obyčejného. Smyslem toho je vytrénovat vaši mysl tak, aby měla pouze posilující a vyživující myšlenky, čímž k sobě přitáhnete to, co si přejete prožívat ve svém denním životě. Teď je třeba pracovat na tom, abyste milovali a vyživovali sebe sama. Všichni jste velmi dobří, dokonce výteční, když dáváte ostatním to, co potřebují, ale teď je čas na to, abyste dělali každý den dobře sami sobě. Zprvu to můžete vnímat jako nepříjemnou práci/povinnost a pravděpodobně to budete považovat za hloupé mrhání časem. Ale ujišťuji vás, Drazí, že je velmi klíčové, abyste v tom pokračovali.

 

Abyste mohli žít magický/kouzelný život, musíte tím kouzlem BÝT, a nemůžete BÝT kouzlem, pokud nedáváte lásku a úctu nejprve (na prvním místě) sami sobě. K tomu, abyste mohli tvořit život svých snů, potřebujete zdravě milovat sebe sama. Musíte vědět a cítit, že už si zasloužíte ten nejlepší život. Musíte také tuto cestu začít a dostat se z čekacího módu, protože jste to vy, na koho čekáte, božské ve vás prožívá život skrze VÁS!  Všechny zdroje, které potřebujete, máte v sobě a je potřeba je připojit. K tomu je třeba se denně na chvíli ztišit, abyste se mohli napojit na svou zdrojovou esenci (core essence). I pět minut strávených v tichosti a meditaci vám přinese velký užitek a tato praxe také zvýší vaši frekvenční úroveň, kterou potřebujete udržovat a podporovat, abyste se mohli posunout na ještě vyšší úroveň.

 

Když se zavážete a vytrváte se svým záměrem ztišit se každý den, z vesmíru vždy přijde odměna. Jak rozkvétáte ve všech aspektech svého života, propast mezi příčinou a účinkem se zmenšuje a tok radostných událostí ve vašem životě se začíná manifestovat skrze kouzlo, jež ztělesňujete. Jak necháváte odpadnout svá dřívější omezení, uvolňujete další oblast, která umožní, aby vás naplňovala, vyživovala a podporovala větší životní síla. V tomto probíhajícím uvolňovacím a pročišťovacím procesu umožňujete svému Vyššímu Já, své Duši, aby měly ve vás silnější vliv, a váš denní život začne vyzařovat vaši opravdovou nádheru/genialitu ve všech aspektech. Tento obrat způsobí, že z vás vytryskne více vděčnosti a chvály, více upřímného nadšení a vášně a brzy si uvědomíte, že jste ve stavu trvalé radosti a požehnání.

 

Tento prožitek výborné nálady vás povzbudí v tom, abyste zůstali na této cestě, a návrat zpět do nižší hustoty se vám bude zdát zcela odpudivý. Umožní to také mocným a radostným tvořivým energiím, aby vás naplnily a pracovaly skrze vás. Talenty/nadání, které jste nesli ve své DNA, se aktivují a zapnou se a vy je začnete sdílet s ostatními. Získáte jasnou mysl, která je naladěna na pobídky vašeho srdce a vždy budete vědět, co je to pravé, co máte udělat. Nyní se dějí jistá počáteční otevírání/příležitosti a jak jimi budete procházet, povedou k ještě větším schopnostem/možnostem. Očekávejte ten nejlepší výsledek ve všem, co děláte, a jako nejdůležitější ze všeho, VĚŘTE sami sobě.

Do příštího týdne …
Já JSEM Hilarion 

 

©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
 www.therainbowscribe.com

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Ivana M. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

Nová energie léčení

Tento živý channeling byl přijat v Aucklandu, Nový Zéland

19. srpna 2006

 

Tento živý channeling byl upraven [Leem a Kryonem] a doplněn pro lepší porozumění čtenářů. Často se totiž stává, že živý channeling má v sobě energii, kterou psané slovo nenabízí. Proto si užijte toto obohacené poselství.

 

Zdravím vás, moji drazí, jsem Kryon z magnetické služby.

Nejsem v temnotě, víte? Vím přesně, kdo je tady a znám i důvody, proč jste tady. Vím, kdo to čte. Existují lidé, kteří mají pochyby o tom, že anděl by mohl vstoupit do lidské bytosti a mluvit tímto způsobem. Pochybují o tom a přesto, když se jich zeptám: „Věříš v lásku?“ řeknou: "Samozřejmě že ano, cítím ji kolem sebe." Pak věř tomuto, můj příteli, protože to, co vidíš, je proces lásky - vesmírné lásky.

To, co zažíváš, je součástí velkého systému, je to láska přesahující fyziku. Dokonce i kvantový hologram v každém z vás reaguje, když Kryon vstoupí. Je to záležitost vztahu, který popsala a ukázala učitelka Peggy na obrazovce. (Hovoří se o Peggy Phoenix Dubro, která právě prezentovala pojetí vztahů mezi člověkem a Bohem.) Je to hluboké. Teď vás požádám, abyste to nastolili mezi vámi a mnou. Co myslíte, máme vztah? Je to pro vás důležité? Dobrá, dovolte mi, abych vám dovyprávěl zbytek příběhu. Myslíte si, že jste dnes přišli vyslechnout něco možná zvláštního… channeling na podiu? Řeknu vám, že pokud otevřete třeba jen trochu své srdce tomu učení, které vám bylo dnes předáno, a uvidíte kosmické struny, které nás propojují, vzpomenete si na mne, protože já jsem ten, kdo vám dává sbohem na druhé straně závoje těsně předtím, než se do vás opře vítr zrození a než přijdete na tuto planetu. To jsem byl já! Byl jsem poslední energií, kterou jste cítili, než jste překročili závoj a ocitli jste se tam, kde jste teď. Budu také první, koho uvidíte, až opustíte tuto planetu a vrátíte se do Síně slávy a Jeskyně Stvoření. Víte, energie Kryona patří ke Gaie, a je součástí rodiny Archanděla Michaela. Je andělská, stejně jako vy! Všichni si mne na určité úrovni pamatujete, a ti, kteří vezmou mé knihy, je mohou pročíst a říci: "To se mnou rezonuje, z nějakého důvodu vím, o co jde, cítím to." A já odpovím - to proto, že si mě pamatuješ! A já si pamatuji tebe. Proto jsem tady. Toto jsou ty kosmické struny mezi námi. Jaká to doba!

Byly časy na této planetě, kdy toho nemohlo být dosaženo… myšlenky, že by lidská bytost mohla splynout s Duchem před ostatními a oni by to přijali. V minulosti to lidé museli dělat za zavřenými dveřmi, takoví jedinci byli pronásledováni, nevěřilo se na takové věci. Existuje stále mnoho lidí, kteří mají tendenci říct, že channeling je dílem ďáblatmářství, řekli by. A právě tento postoj je vzdaluje od Boží lásky. Málo se ví, že Bůh, kterého ctíte, je obrovský, mnohem větší, než vám řekli.

Teď jste tady a já se vás ptám, pamatujete si mne? V nejtemnějších z temných dob vždy existovaly dveře, na které jste mohli zatlačit a energie anděla, kterou představuji, se k vám v ten moment přihrnula spolu se všemi pomocníky a dalšími energiemi, které vám byly přislíbeny. Vím, že existuje technika, jak na ty dveře zatlačit, a vím, že existují určité fáze učení. Ale řeknu vám, že to všechno se scvrkává na jednu jedinou věc: Nakolik věříte, že si mne a zbytek rodiny pamatujete? Pokud si na mne vzpomínáte, pak si pravděpodobně pamatujete i na sebe ‒ a to je klíč!

Kdo jste? Dokážete si vzpomenout na kvalitu Kryona ve vás samých? Vzpomenete si, že jste mocným andělem? Možná se vám to zdá přehnané, ale říkám vám, že to tak je. Kryon je skupinová entita, stejně jako vy. Byli jste součástí kosmické inteligence všech věcí. Pamatujete? Když si začnete vzpomínat a skládat tato vlákna k sobě, začnete si uvědomovat, kdo jste. A tehdy je vám k dispozici mistrovství, drazí. Máte dokonce vrstvu ve své DNA, která vám pomůže vzpomenout si. Věděli jste to? Tato posvátná část vaší vlastní rodové linie se aktivuje, když řeknete: "Drahý Duchu, řekni mi, co potřebuji vědět. Jsem připraven se rozpomenout." Pak to bude účinkovat.

To je hloubka posvátného systému, který se točí kolem vaší svobodné volby. Ó, mohli byste celý život ustrnout v názoru: "Jsem docela spokojený se svým životem. Mám rád svůj systém víry, i když někteří lidé věří něčemu jinému, já měnit nechci, pro mne je to OK." A pak vám řeknu, že andělská říše vám sedí na ramenou a miluje vás i tak. Nezáleží na tom, jak moc se ve svých myšlenkách vzdálíte pravdě. Pokud jste uznali Stvořitele a víc nejste schopni udělat, andělská říše je s vámi, a miluje vás úplně stejně. Ale je toho mnohem víc, pokud budete chtít… mnohem větší zlepšení života! Dovolte mi, abych vám to připomněl. Chci se s vámi na chvilku vrátit zpět k vaší pradávné znalosti způsobů, jakými věci opravdu fungují.

Skvělý systém Gaii má série energetických fází, které jsou delší než 1000 let. Jedna taková se právě chýlí ke konci a druhá se otevře v roce 2012. (Přenos je z roku 2006 ‒ pozn. překladatelky.) Už starověké civilizace to ve svých observatořích zjistili, přesto se to neučí správně. Ale bude. Pokud byste se ponořili do mayských fází, najdete tam oscilaci Gaii. Je to skutečný vibrační posun po tisících letech, kdy se znovu nastaví potenciály věků a všeho, co je na planetě. A my jsme vám o tom už dříve vyprávěli - 2012 je konec velmi dlouhé fáze… delší než 1000 let. Představuje pohyb k něčemu, co Mayové, Aztékové a Toltékové nazývali „nové slunce“. To je čas příslibu a naděje, kdy Gaia začíná vibrovat úplně jinak a reaguje na lidi na této planetě.

Teď chvíli přemýšlejte, co vám vlastně přinesla Harmonická konvergence v roce 1987. Mířili jste k Armagedonu, ale tato zcela zvláštní energie odešla, Armagedon se konat nebude. Konec lidstva byl blízko, ale vaší svobodnou volbou jste ho obešli. Překročili jste ho. Změnili jste to. A my oslavujeme tuto změnu pro všechny časy. Neoslavujeme, že jste neprošli Armagedonem. Ne. Místo toho oslavujeme, že jste tolik milovali planetu, že jste se rozhodli posunout vpřed k energii přechodu roku 2012 a žít na lepší Gaie. Slavíme numerologii 11:11, protože představuje čisté osvícení.

Zde je esoterická otázka: "Drahý Kryone, pokud by k Armagedonu došlo, konec světa se konal a lidstvo by přestalo existovat, co by se stalo v roce 2012? Byly by zde vysoké vibrace i bez člověka?" Řeknu vám, hodiny Gaii jsou hodiny Gaii. Tyto "hodiny“ energie věků by pokračovaly. Jsou spojené s hvězdami a planetami kolem vás a vašeho slunce. Svobodná volba lidstva je od těchto hodin oddělená, ale existuje zde spojení, když jsou zde lidé. Experiment by možná mohl pokračovat i se znovuzrozením lidstva. Ale to je spekulace, že? Protože tak to nebude, že ne! Ne. Místo toho tady budete a budete součástí milníku, který začíná postupnou změnu kolem roku 2012.

Někteří říkají: "Milník roku 2012 se posunul, nyní se odehraje v roce 2007." Neodehraje, protože hodiny jsou hodiny. Jsou součástí chování sluneční soustavy a reagují na dlouhotrvající kosmické cykly. Nicméně tato myšlenka je o tom, že určité části lidstva jsou připraveny na energie roku 2012 už v příštím roce (2007 ‒ pozn. překladatelky)! Je to o tom, jak reagujete na přicházející změny, že?

Krystalická mřížka je přímá linka mezi vámi a Gaiou a bude vibrovat výše, protože je ovlivněna těmi, kdo kráčí po této planetě v osvícení. Ó, čeká vás tolik odhalení věcí, kterým ještě nerozumíte. Ale dovolte mi odhalit toto: Všichni, kdo žijí právě teď na Zemi, na určité hluboké úrovni vědí o této cestě. Všichni to vědí, ale jen část jednoho procenta s tím pracuje. Půl procenta bude stačit na splynutí s Krystalickou mřížkou. Máme tu staré duše v místnosti a další čtou tento text, proto se vás ptám: Cítíte lemurijské energie? Já vím, že ano. Jsou tu!

Ó, můžete popřít, že tato rasa vůbec existovala a někteří přesně to udělají. Ale stejně to řeknu: „Jaký je to pocit být jedním z nich?" „Já ne, Kryone, já to nejsem." Ale ano, drahý. Když vstoupíš do svého nitra, vzpomeneš si. Jste staré duše s probouzejícím se interdimenzionálním smyslem, které změní tuto planetu. Proto jste sem přišli. Proto sedíte v této místnosti, posloucháte (nebo čtete) toho „divného chlapíka“ [tak sám sobě říká Lee]. Protože to všechno víte, že? Co jiného by vás sem zavolalo? Jaký je hlavní důvod, proč jste sem přišli nebo jste otevřeli tuto knihu? Nezáleží ani na tom, kolik vám je let. Vím, kdo tu je.

Vím, že někteří z vás lamentují, když se podívají do zrcadla. Slyším, jak vaše mysl říká: "Proč já? Proč vypadám takhle? Proč jsem takový? Proč jsem v tomhle věku? Bylo by mnohem lepší jiné načasování. Mohl bych dokázat mnohem víc, kdybych byl mladší a vypadal jsem jinak. Měl bych lepší vliv na planetu, kdybych byl mladší a znovu plný života.“

[Pauza]

Chci vás na chvíli zastavit, abych vám mohl říct o 10.000 andělech, kteří vás milují, právě teď, přesně takové, jací jste, na správném místě, ve správném čase. Existuje pro to důvod… pro to všechno. Můžete pracovat tak, jak jste, ve svém věku, s vaší vizáží. Tato planeta vás potřebuje přesně takové, protože tak můžete poslat světlo tam, kde je ho nejvíc zapotřebí. Nerozhodujte za Boha, když si myslíte, že byste byli nejefektivnější v "oddělení Světla". Vraťte se v myšlenkách 20 let zpátky. Jste stejnou osobou? Naučili jste se od té doby něco? Někteří z vás se dokonce smějí tomu, jací byli tehdy. Ne! Nyní jste moudřejší a mnohem připravenější poslat toto posvátné světlo.

Pošlete ho zapomenutému kontinentu ‒ Africe. Tam ho právě teď potřebují. Právě teď. Pošlete ho do Palestiny [což je velký prostor přejmenovaný na Libanon, Izrael, části Jordánska a Egypta]! Toto můžete dělat, protože jste majáky světla, a my potřebujeme vaši moudrost. Možná dokonce potřebujeme vaši velikost! Poslouchejte mne. Pro všechno existuje důvod. Bůh vás zná a miluje vás takové, jací jste. Pamatujete si mě ještě? Říkal jsem vám o tom, že se to může stát, když jste přišli [když jste se narodili]. "Koukni na tu časovou osu," řekl jsem. "Podívej se na své sklony k tomu, co bys mohl udělat. Podívej se, čím se můžeš stát. Je to velkolepé." A ty tady sedíš a říkáš: "Co se stalo? To ale není velkolepé…" A my říkáme: "Ó, je to velmi velkolepé!" Nevidíte to jako my. My se díváme skrze kvantový hologram na to, kdo jste a jaký vliv máte na Krystalickou mřížku.

V této době existují menší výjimky, které chceme rozdělit po 25 letech. Říkáte tomu jedna generace. Není to dvanáctková energie, jako je tomu u mnoha starých kalendářů, ale je to energie sedmičky. V generacích je posvátnost. Podívejte se. Mezi lety 1987 a 2012 je 25 let (rovná se jedné generaci ‒ pozn. překladatelky). Nyní přičtěte dalších 25 let k 2012 a zjistíte, že to bude rok jedenáctky. Existují důvody pro všechny tyto věci, je to posvátný systém. [Leeova poznámka: Je zřejmé, že rok 2037 není numerologicky 11, takže Kryon zde mluví o energii 11 (stejně jako u 11:11) a ne o číselné hodnotě. Toto jsou věci, se kterými pracovali Mayové… energie fází času. Nicméně je zajímavé vidět, že 2037 je vlastně 12 a tudíž nějak zapadá do scénáře založeného na dvanáctce.]

Dovolte mi, pohovořit trochu o úlevách, kterými procházíte… úleva od Armagedonu vám a vaší kultuře.

Dovolte, abych vám řekl o zřízení, ve kterém se nacházíte… zřízení Armagedonu pro ty ve vaší kultuře. Až do roku 1987 probíhalo léčení druhu, o který jste žádali, nedostatečně a s velkými prodlevami.  Jistěže i předtím kráčeli po Zemi Mistři a byli to samozřejmě i léčitelé. Ale když to porovnáte s tím, co je k dispozici dnes, přijde vám to minulé léčení skoro jako v temném středověku. Mluvím teď o 60., 70. a 80. letech. Předěl nastal s energií 11:11 roku 1987 (číslo 25 či sedmička v numerologii). Harmonická Konvergence všechno změnila. Byl to milník svolení, kdy lidstvo dalo svolení k obrovskému pokroku a zrychlení ve znalostech, vědomí a energii. Tohle jste zažívali, ačkoli někteří z vás očekávali nirvánu! Místo toho jste dostali školu!

Zeptejte se učitelky Peggy. Ví toho o škole hodně. Podívejte se, čím prošla, aby se dostala na místo, kde jí mohly být předány informace. A když procházela očistou, byla připravená se ustálit a uvidět struny [odkazuje na kosmické struny energie, které nás všechny spojují dohromady]. Tehdy to k ní začalo přicházet, do té doby nebyla připravena učit. Silné dávky energií jsou jen začátkem výuky. Tento konkrétní věk, ve kterém se nacházíte - od roku '87 do roku 2012 - je jen odrazovým můstkem pro dobu "po roce 2012". Tehdy máte vytvořit rozdíl. Předpokládá se, že pak nastolíte mír na Zemi.

Někteří říkají: "No, my neodvádíme moc dobrou práci." Nechtěli byste se přestat soudit a místo toho se rozhlédnout kolem? Kdo v posledních letech odhalil temnotu na planetě? Byli jste to vy a vám podobní! Kdo jsou ti bojovníci modliteb, kteří posílají světlo, i když jsou věci temné? Jste to vy! Kdo odhalil nepřítele v těchto časech…tu starou, velmi starou energii na planetě, která vás chce držet zpátky? Byli jste to vy. Je to svobodná volba v těch lidech, kteří nastavují tuto bitvu mezi temnotou a světlem… stará energie proti nové. Jste to vy! Ano, dojde k bitvě, ale neboj se jí, protože pro ni ses narodil.

Majáky Světla, když tato bitva začíná, říkáte: "Už je to tady. Čas rozsvítit Světlo." Maják je ten, který říká: "Jsem stvořen pro bouři. Tady je. Vzhůru do práce!" Maják se neběží schovat do skříně a nebojí se bouřky, pro kterou byl postaven. A nemusí jít o bitvu, kterou čekáte – člověka s člověkem, s meči a krví. Může to být zcela jiná bitva. Může být metaforická. Dokonce jsme ji nazvali „Most mečů“ *.

Od roku 1989, kdy jsme sem přišli a začali channelovat /předávat poselství z vnitřních rovin/, jsme mluvili o této bitvě, a tady je! Jste v ní, jste její součástí. Máte dvacet pět let mezi lety 1987 a 2012, abyste začali generaci vašeho světla. A v té době jsme slíbili navýšit energii planety a umožnit, aby se ukázaly struny, zvýšila se vaše síla a vaše schopnost dosáhnout vašeho cíle. Dalo by se dokonce říci, že je to partnerství s Bohem, které vám umožní vytvořit mír na Zemi.

Tato energie dokonce změnila i způsob, jakým funguje léčení, a někteří z vás vědí, o čem mluvím. V minulosti přišli ti, kteří chtěli léčení, za léčitelem a řekli: "Onemocněl jsem a chci, abyste mne uzdravil." A léčitel mohl začít svoji nejlepší práci s touto nemocí. Dnes by měl léčitel říct: "No, nejdřív je třeba vytvořit ´rovnováhu celého těla´, protože je to mistrovství ve vás, které musí vyléčit vaši nemoc.“ A nemocný může říci: „Ne, díky, jen uzdravte tu nemoc, prosím.“ Ale tak už to nebude fungovat. Ti, kteří chtějí pouze „vyléčit nemoc“, zahynou. Je to věk zodpovědnosti, a ti, kteří se probudí k mistrovství ve svém nitru, přežijí. To je nové paradigma léčení na této planetě a zároveň nový způsob přežití.

Věci se již začaly pohybovat pryč ze staré energie, pryč od starých zvyků, víte? Nemůžete mít rachotinu na dvorku a očekávat, že nové pneumatiky z ní udělají závodní auto. A takto vás to učíme. Je to prožitek celého těla, ne jen nový způsob práce se starým člověkem. Je to v souladu s tím, jak Země začíná vibrovat výše a všechny věci kolem, všechny dosud neaktivní systémy, se začínají pomalu aktivovat. Vznikne něco jiného, než jste čekali. Léčení nebude stejné. Už si někdo z vás všiml, že vaše nemocnice jsou jedním z nejnebezpečnějších míst pro vaše zdraví? Dává to smysl? Možná je něco jiného, co byste měli udělat, a co je mnohem bezpečnější? Co takhle studium léčitele ve vašem nitru?

Někteří řeknou: "Chci hodně energie. Chci jít k léčiteli a získat spoustu energie." Ale dnešní léčitel jim odpoví, že nejprve musí vyvážit sebe ve všech směrech, aby bylo možné dostat energii, po které touží. Ale oni řeknou: "Ne, děkuji, prosím jen energii, to je všechno, co chci." Začínáte vidět tu změnu? Systém se mění od "prosím, pomoz mi" na "prosím, pomoz mi, abych si pomohl pomoci sám". Největší změna u metafyzických lidí na planetě bude od "já chudák" k "já Mistr" Proto jsou hluboké vyrovnávací systémy, které jsme vás dnes učili, pouze několik let staré. Přišly teprve poté, co jste překročili milník Harmonické Konvergence. Možná máte pocit, že je to všechno náhoda?

Existují lidé, kteří se potýkají s myslí a říkají léčiteli: "Jsem plný strachu. Byl jsem u psychologů, a přesto se bojím. Kdybych se tak mohl přestat bát a být šťastný." A léčitel by měl říci: "Dobrá, postarejme se o to. Začněme proces, ve kterém se dozvíte víc o sobě a dokážete se o vše postarat." A oni na to: "Ne, děkuji, chci se jen zbavit strachu. Všechno ostatní je v pořádku."  No, všechno ostatní není v pořádku, jinak by tu nebyl strach! Stejné je to s hněvem, víte? "Můžete něco udělat s hněvem, prosím? Máte na to pilulku, doktore? Jenom na vztek, na nic jiného. Pak budu v pohodě, víte?" Tak právě tento druh minulého škatulkování už nefunguje.

Je to velkolepé a je to zkušenost celého těla. Existují lidé, kteří přijdou a sdělí vám: "Jsem tak unavený z duality. Nevím, co mám dělat. Na Zemi je tolik temnoty. Mám tolik problémů, když sleduji zprávy, deprimuje mě to. Kéž bych v mém životě mohl cítit radost. Mohl byste mi dát kousek radosti? Máte pilulku na radost, doktore?" A odpověď je ‒ ne, tak už to nefunguje. Uvidíte to stále častěji, tuto zkušenost celého těla. Stejné je to se spiritualitou. Vědomosti už nedokáží nasytit hlad duše. Mnozí lidé budou přicházet a říkat: "Chci zvýšit svou zbožnost. Chci víc vědomí. Můžeš mi dát více znalostí, abych byl vědomější? Pak vše zaklapne na své místo." Už to nejde. Ti, kteří měli vše postaveno pouze na „znalosti věcí“, už nebudou prožívat zkušenost celého těla pouze prostřednictvím vědění. To vytváří částečné vědomí bez rovnováhy.

Víte, co by se stalo, kdybyste byli schopni někoho vyléčit, aby zůstal "beze strachu?" Vytvořili byste nebojácnou lidskou bytost s potenciálem běsnícího monstra…arogantního ve všech směrech. Vidíte, skutečný člověk beze strachu se nebojí, protože mu to říká intuice v jeho DNA, ne že by se o tom někde dočetl. Duch už neposkytuje léčení tímto způsobem. Energie se změnila.


Opravdový Pracovník světla ‒ příklad

Chci vás někam vzít a s někým vás seznámit. Je to Pracovník světla. Tento Pracovník světla zůstane bezejmenný, ale řekněme, že je to žena. Chystám se vám jí představit, abych definoval léčení celého těla.

Nejprve, jak se k ní přiblížíte, cítíte se dobře. Jeden člověk s druhým, cítíte se dobře. Nevíte proč, ale cítíte se dobře. Ještě jste se fyzicky nesetkali, jen jste s ní spojil v mysli. "Je to dobrý člověk, líbí se mi, nemůžu se dočkat, až se s ní setkám." Vyzařuje Boží lásku. Je důležité, abyste si toho všimli.  Nic nehlásá. Dokonce ani nemusí vypadat duchovně. Nenosí žádný náboženský oděv. Je jemná. Připomíná vám něco, co nedokážete specifikovat, a nevíte, co to je. Je to mateřská energie? Nevíte. Ale já vám to prozradím. Vzpomínáte si na Boží lásku! Protože její struny jsou natažené, víte? [Opět je to odkaz na kvantové struny, které máme všichni mezi sebou, ale které ještě všichni necítí nebo nepoužívají. Je to duchovní atribut, který je třeba rozvíjet a zdokonalovat.]

Když se dostanete do jejího energetického pole, pak to cítíte. Její struny jsou natažené, vidíte? Tato Pracovnice světla je vyrovnaná. Je ve svém středu. Naslouchá. Má o vás zájem. Způsobuje, že se cítíte dobře. Nemá žádný program, a nemáte pocit, že vám chce vnutit nějaký příběh nebo něco takového. Je zcela otevřená. Že prostě milujete bytí v její přítomnosti? Co je to za přitažlivost?

Pro některé z vás je to matka, jakou jste vždy chtěli. Pro jiné je to matka, kterou jste měli. Co je to za pocit? Co je to? Řeknu vám to, drazí. Její struny se vás dotýkají a jsou láskou Boží. Ani ty nejsou evangelistické. Jsou to soucitné, zvoucí struny, které promlouvají k vaší DNA. Ona je intuitivní a vyvážená. Ví, kdo jsi. Ví, co potřebuješ. Ví toho tolik, protože její struny jsou natažené.

Její DNA je aktivovaná a zvučí. Je na této Zemi, ale zdá se, jako by jednou nohou byla v jedné dimenzi a druhou nohou v jiné. Dokonce i buňky jejího těla to vědí. Všechny to vědí. Má své struny natažené. Intuitivně ví, kam poslat světlo. A můžete říci: "Jak by mohl kterýkoli člověk tolik vědět? A kam poslat světlo? Je toho tolik, o co tu jde! Zná ty, kterým posílá Světlo jménem? Komu to poslat a kam?" Ne, drahý. Místo toho rozumí něčemu, o čem budeme jednoho dne mluvit více. Ví všechno o kosmické inteligenci. Je to zdroj, bazén energie, do kterého se můžete ponořit a být jeho součástí, síla, která ví všechno o všem. Nemusíte znát podrobnosti.

"Kryone, je to pro mě těžké. Musím znát detaily, abych dělal věci správně." Opravdu? Po tomto channelingu půjdeš k autu a budeš se chtít najíst. Říkáš mi, že budeš potřebovat manuál k motoru, aby ses někam dostal? To si nemyslím. Prostě chceš jet, tak pojedeš, ne? Kosmická inteligence je motorem vesmíru a nemusíte o ní přemýšlet. Mistři už vědí, jak používat motor vesmírné inteligence. Prostřednictvím intuice. Ta jim pomáhá odbočit vlevo a vpravo, vědět, komu poslat modlitby, kdy sestavit skupinu a modlit se a kdy ne. Mluví k nim, když je co říct, a když ne, nemluví vůbec. Kosmická inteligence. Je napojena na plán mistrovství prostřednictvím strun.

Ona zvládla svoji dualitu už dávno a odložila ji na zadní sedadlo. Tak to provedla. Bude s ní po celý život, víš? Polarita člověka versus božství tu je navždycky. Ale v jejím případě se polarita veze na zadním sedadle, a každý den jí provokuje! Ale nikdy nemá čelní místo. Když budou ostatní plní strachu, ona pozná, odkud to přichází. To místo nazýváme druhý mozek. Nevychází to z hlavy, ale z žaludku, z nižších energií. Tady začíná strach a ona ho zachytí… a umístí na zadní sedadlo. Ví o dualitě všechno. Je vyrovnaná, víte?

Tato Pracovnice světla nemá zlost! Řeknete: "To není možné! Všichni lidé se někdy zlobí. To je přece charakteristická lidská vlastnost." S tím, drazí, budu souhlasit… velmi lidská. Nicméně surový hněv není součástí Pracovníků světla, protože Pracovníci světla jsou vylepšení lidé. Hněv není součástí osobnosti osvíceného Mistra. Přemýšlejte o tom. Pokaždé, když se objeví surový hněv a vy jednáte podle něho, co chcete říct, že to bylo nevhodné chování, že? Přemýšlejte o tom. Hněv je vaše dualita. "Je mi to líto," říkáte. "Nějak vyklouzl ven ze zadního sedadla mně rovnou na klín!“ Tato Pracovnice světla má hněv vždy na zadním sedadle. Jí neproklouzne. Nebude se zlobit, ale může být zklamaná. Má soucit. No, nechcete prostě jen být s ní? Nechcete kráčet vedle ní, bok po boku? To jsou atributy, které měli Mistři na Zemi. Vraťte se zpět a studujte historii. Všechny děti chtěly být s nimi. Dospělí je také prostě milovali. "Ach, jen být vedle této osoby!" řekli by a položili by si ruku na srdce. Takovou energii měli všichni pozemští Mistři, a já dodávám, lidská bytosti, že k této energii míříš, a je to tvůj příslib.

Nyní mi dovolte, abych vám řekl, co se děje uvnitř jejího těla. Probíhá nemoc. Ne, nebojte se. Je tam, ale vy vidíte, že se nemá čeho chytit. Není součástí jejího programu, protože ona má své struny natažené. Mluví ke svým buněčné struktuře, a ta poslouchá šéfku - ona JE šéfka. Kolik z vás v poslední době mluvilo se svými buňkami? Pochopili jste, kde je vaše osvícení? Je ve vašem palci u nohy, vašem lokti, v paži, ve vašem mozku? Je všude, kde jsou vaše buňky, nejen ve vědomí nebo v mysli. Je to osvícení celého těla. Uvědomujete si, že kdybyste promlouvali k vašim buňkám pravidelně a ony by pochopily, kdo to k nim mluví, nemoc by se vás nedotkla? Chápete to? Přesně tohle je mistrovství. Neříkali bychom vám to, pokud by tomu tak nebylo.

Ještě poslední sdělení. Ona ví, kdo je, protože si vzpomíná. Někdo by mohl říci: "Řekni mi o této osobě víc. Má druha? Má partnera?" Řeknu vám to. Myslíte konkrétně tuhle pracovnici? Tak to ne. Odpovíte: "No, to je smutné." Řeknu vám o ní ještě něco, víte, ona si pamatuje, kdo je, a říká si každý den: "Jsem dostatečná a úplná. Pro mou duši je to dobré. Jestli mám "být sama", vykonám svou práci sama. Děkuji Bohu. Já jsem, kdo jsem." Má ve svém životě lásku Boha, takže není sama.

Není ani osamělá. Ó, užívá si lidi, kteří k ní přicházejí a obohacují její život, ale na intimitu, kterou by si mohla užít ve vztahu, nemyslí. Na konci dne, když přijde sama domů, pokaždé učiní ve dveřích prohlášení. "Já jsem, kdo jsem. A potřebuji jen to, co jsem." Dává svolení a svobodnou vůli, aby se stalo cokoli, ale není osamělá, není zoufalá ani skleslá, protože si pamatuje kosmický pocit lásky s Bohem. Je to stejné, když se zamilujete do lidské rasy. A Pracovník světla je zamilován do lidstva.

Kdo jste? Jste Pracovníci světla? Pokud ne, chcete jimi být? To je naše poselství. To je všechno, co vám chceme sdělit. Mohlo by to být poselství na samém konci našeho času… dokud nebudou k dispozici další zprávy. Ó, budou mnozí, kteří ponesou Kryona dlouho poté, co můj partner bude opět se mnou. Jejich poselství bude stejné jako toto. Bude o mistrovství a oslavě toho, jak jste vytvořili mír na Zemi… a já vám právě otevřel dveře, abyste se mohli podívat do budoucnosti – budoucnosti, kterou si nyní ještě neuvědomujete kvůli tomu, co se děje na planetě. Ale řeknu vám, že slunce opět vyjde. Ale nestane se to, dokud se všichni, kteří toto čtou a slyší, nepřipojí k této bitvě o lidské přežití. Kdy jste naposledy poslali své světlo těm, kteří nejsou tak šťastní jako vy – těm, kteří jsou v módu přežití, kteří nemají jídlo na stole nebo se dnes v noci bojí o své životy? Je jich mnoho a vás je tak málo. Je to snad mandát, se kterým jste sem přišli? Ano.

Majáky, konejte svou práci!

 

A tak to je.

Kryon

 

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/.

 

Toto téma, Moste mečů,  vysvětlil Kryon ve stejnojmenném poselství, které předal později, v r. 2012 (29.9.) - ZDE a ZDE

 

Poznámka ke kopírování:

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Oldřiška V. (pro www.transformace.infowww.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. 

 

 

Kryonovy „Marshmallow Messages“ – červenec 2014

 

 

 

07.07.2014

POCIT ODDĚLENÍ

 

Lidé se budou vždy pocitově (svým vnímáním) oddělovat od Boha, protože to je součást duality. Vtip zde spočívá v tom, že to je stejné jako by se lidé rozhodli, že jejich vlastní myšlenky patří někomu jinému, protože je nemohou „vidět“.

 

~ Kryon prostřednictvím Lee Carrolla ~

- z Kryonovy Knihy Deset -

 

 

14.07.2014


LIDSKO - BOŽSKÉ PARTNERSTVÍ


Proces spolutvoření je zázrakem partnerství mezi člověkem a Bohem a obsahuje semena užitku i pro všechny kolem vás! Je to na strachu založené vědomí duality, které vám říká, že je tomu jinak. Mohlo by vám to ublížit pouze v případě, že byste použili svůj záměr bez tohoto partnerství, pomocí negativní verbalizace namísto spolutvoření. I když to „spolu“ chybí, síla vašeho lidského záměru je stále velmi aktivní a účinná. Pokud plně porozumíte tomuto konceptu, pochopíte, jak můžete směřovat své tělo a vědomí do strachu, neklidu, pozice oběti a nedostatku sebevědomí. „Poslouchají“ vše, co jim říkáte.


~ Kryon, přijato Lee Carrollem ~
- Z Kryonovy Knihy Šest -

 

 

21.07.2014

 

UŽ ŽÁDNÉ SKRÝVÁNÍ

 

Bývaly časy, kdy téměř vše mělo temnou stránku… tak temnou, že tajemství byla skrývána po staletí. Všimli jste si v poslední době nějakého rozdílu v tajemstvích a konspiracích? V této (nové) energii nevydrží dlouho! Myslíte si, že všechna odhalení, která nyní vidíte, jsou jen shodou okolností? Jsou prověřovány nejvyšší úrovně a tajemství v žádné temné oblasti se neudrží. Nemohou, protože tam svítíte svým světlem! Děje se to v politice, byznysu… dokonce i na úrovni vůdců jednotlivých zemí. Hlavním tématem je nyní zodpovědnost. Už neexistuje žádné skrývání. Co vám to říká o světle a tmě – a o rovnováze na vaší planetě?

 

~ Kryon, přijato Lee Carrollem ~

- z Kryonovy Knihy Devět -

 

 

28.07.2014

 

 

OTEVÍRÁNÍ DVEŘÍ

 

Je to linearita ve způsobu fungování věcí ve vašich třech dimenzích, co často způsobuje zajímavý praktický problém. Otevřete ty dveře, modlíte se k Bohu, aby započal proces, a pak sedíte a čekáte, že se něco stane. Někteří z vás si stěžují, že se to neděje dostatečně rychle. „Otevřel jsem dveře, seděl jsem tam dost dlouhou dobu, přesto se vůbec nic nestalo!“ Nechápete a neuvědomujete si, že vy jste Bůh. Co kdybych vám řekl, že vy jste na své straně dveří, ale zrovna tak i na té druhé straně? Rozuměli byste tomu?

 

A teď: pokud je to pravda a vy jste skutečně na dvou místech zároveň – duální stvoření – znamená to, že ve skutečnosti můžete sami sobě pomoci otevřít ty dveře! Začínáte vidět ten obraz? Možná jste mistrem dveří vy…

  

 

~ Kryon, přijato Lee Carrollem ~

- z Kryonovy Knihy Jedenáct -

 

 

 

Zdroj: e-mailové „Monday Marshmallow Messages“ od Kryonova týmu (www.kryon.com)

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Marie Kuchařová (www.posvatnesrdce.cz a www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

Časové bubliny
Poselství Kryona přijala Marketa Selinijana dne 4.09. 2014

Celý channeling je Kryonem energetizován a během čtení můžete vnímat vibrace magnetické lásky.

Zdravím vás moji milí, jsem Kryon a přicházím k vám ve světle magnetické lásky, abych rozšířil vaše vnímání vašeho světa. V uplynulých týdnech jste zažili neklidné období v geomagnetické sféře Země a také jste se potýkali s vnitřními změnami, které ne pro všechny byly příjemné. Toto období neskončilo, právě vrcholí a v dalším období pocítíte, jak silné máte k Zemi kořeny. Pocítíte, zda je váš vztah se Zemí ukotven a obrátíte se sami k sobě, abyste zhodnotili svou dosavadní ušlou cestu a vše, co vás na ní dosud provázelo.

K přehodnocení vašich postojů ke světu, k vašemu okolí i k vám samotným jsme vás vybízeli již dávno. Nabádali jsme vás k úklidu vašeho nitra a k obnovení základních kamenů zdravého jádra vaší duše. Pomáhali jsme vám nalézt ztracené střípky vašeho Já a každý, kdo měl snahu o otevřené srdce, byl pozvedáván tisíci neviditelnými bytostmi, které se staly vašimi přáteli.

Blížíte se do času, který jste si sami zvolili svými činy a my nyní můžeme jen přihlížet tomu, co se děje. Každý z vás se přitom nachází v jiné časové bublině a je více či méně spojen s okamžikem přítomnosti. Dny, které přichází, se věnují vašemu aktuálnímu času ve vaší časové bublině. Ten čas pro někoho plyne rychle, pro někoho je velmi zpomalen, někdo ve svém čase uvíznul v minulosti a někteří žijí svým časem v budoucnosti. Jsou i tací, kteří svůj život věnují času v životě některé ze svých minulých inkarnací nebo je jejich časová bublina součástí paralelních světů. Mezi lidmi se ztratila jednota časového okamžiku. Ručička na hodinách není vůbec směrodatná pro život v čase, který jste si zvolili. A jak to vypadá, když jsou časové bubliny roztříštěné a v nesouladu jednoho jediného okamžiku, vidíte, když se podíváte na dění na Zemi svýma očima, svou vlastní skutečností. Lidé si nerozumí. Ani nemohou, neboť jsou všichni v různých světech, ačkoli se jejich tváře fyzicky míjejí. Práce pracovníků světla je jednotná jen v situacích, které nežene kupředu chtíč, ale které spojuje jedna energie a tou je láska, potažmo velká láska silného kolektivu. Láska dokáže přehodit výhybku vašeho aktuálního časového okna a obdarovat vás silou přítomnosti. A v tom okamžiku se pak dějí zázraky.

Časové bubliny jednotlivců bijí v rozdílných rytmech času a váš pohled na svět je tak člověk od člověka odlišný. Nedokážete se častokrát ani shodnout, když se díváte na jednu věc. To způsobuje, že jsou vaše světy v rozporu. Ti, co zůstávají uvízlí v dualitě, zůstávají svou časovou bublinou připoutáni k minulosti. Země, se od duality vzdaluje, a proto vzniká energetická propast, která se každým okamžikem zvětšuje. To vnímáte tím, co vidíte kolem sebe a co se dotýká vašeho Já. To je svět časové projekce vaší aktuální přítomnosti, kterou jste zaměřili na svou minulost. Nějakou dobu to ještě potrvá než se posune vnímání času u všech, alespoň do přibližně stejného bodu okamžiku. A právě v tom okamžiku zjistíte, že žijete na úplně jiné Zemi než jste se dosud domnívali.

Vezměme si partnerský pár. Věc, na které lidstvo založilo svou existenci, polaritu mužské a ženské energie. Málokterý partnerský pár se dokáže na svět dívat okamžikem stejné přítomnosti. Jejich časové kapsle se zpravidla přitáhly okolnostmi, kdy se časové bubliny prolínaly stejnou časovou etapou. Ten okamžik zajiskření bylo spojení dvou bublin časoprostoru, který znamenal velké porozumění a až omámení smyslů energií, které říkáte láska. Pár si rozumí řadu měsíců a možná i let. Tak dlouho, jak spolu souzní časové okno, ve kterém se oba nachází. Když se však jeden rozhodne svou časovou kapsli přetransformovat na čas přítomnosti a druhý z tohoto páru zůstává ve svém čase, přestávají si tito dva jednotlivci rozumět. Dochází k posunu vědomí. A i když se snaží jeden druhého pochopit, je to, jako by se velryba snažila hovořit s delfínem a později s živočichem, který žije mimo její běžné prostředí. Cožpak velryba rozumí zajíci? Každý žije v jiné časové kapsli a tudíž nemohou najít společnou řeč, ačkoli se o to mohou velice snažit a to z obou stran. Zajíc může dělat vstřícný krok a každý den chodit k moři, snažit se na velrybu volat a hovořit s ní. A to samé velryba. Velryba se může z moře spojovat se zajícem a snažit se o vzájemnou komunikaci. Někdy se dokonce velryba odhodlá k velkému činu a snaží se vystoupit na břeh a naučit se žít na souši, v jiném prostředí ... v prostředí jiné časové bubliny. Pokud však oba nebudou ve stejné časové kapsli, tak ke komunikaci v jednom jediném okamžiku nikdy nedojde, nikdy si neporozumí. Změnou časové kapsle se však oba opět mohou stát stejným živočišným druhem a hovořit spolu stejnou řečí. Přirovnání se zvířaty vám mělo posloužit k vidění rozdílnosti komunikace druhů. Stejně to funguje i v lidské říši, jen ve hře zapomnění nevidíte, že jeden z vás je zajícem a druhý velrybou. (Kryon se usmívá.)

Když pár žije v okamžiku přítomnosti a obě časové kapsle se shodují, pak se tento pár nazývá hvězdným párem. Je skutečně splynutím mužské a ženské energie, vzájemně se doplňující elementy, které se podporují. Tvoří spolu časové centrum, které souzní s časovou kapslí Země a proto vidí i svět kolem sebe jinýma očima. Vidí, jak se svět pozvedá a nedotýkají se ho nepokoje, které zuří v časových oknech duality.

Takový pár je Božím požehnáním pro Zemi i pro okolí, ve kterém se nachází. Je příkladem toho, že mír na Zemi vzniká v nitru každého z vás. Ta válka, která kolem vás zuří, je válka těch, jejichž časové kapsle jsou v jiných světech než lidí, kteří jsou tzv. nad věcí. Není to o tom, že to tyto lidi nezajímá. Je to o tom, že v jejich časové kapsli se již nenachází žádné násilí, a i když ho vidí, dokáží ho svou klidnou myslí ztišit stejně jednoduše jako zklidní svůj dech. Jsou to žijící Mistři na Zemi - bytosti hvězdných párů, jež možná znáte osobně i vy.

Nepokoje neustanou dokud lidé neztiší svou mysl. Okamžik přítomnosti se zrychluje a časová okna se budou čím dál více vzdalovat. Je to, jakoby těm, jejichž časové okno je vázáno na minulost, ujížděl vlak. Dokud se vlak rozjíždí více než pomalým krokem a vy jste blízko, jste schopni dokončovat svá jednání, hnát se za materiálními statky, snažíte se toho stihnout, co nejvíce a domníváte se, že máte stále velmi mnoho času vlak doběhnout. Vlak však zrychluje, vzdaluje se a najednou se ocitáte uprostřed nástupiště, které se plní dalšími lidmi, kteří prožívají podobný příběh jako vy. Nejste sami, je vás mnoho a za nějakou dobu zapomenete na to, že vlak, do kterého jste toužili nastoupit, již odjel a vy se plně adaptujete do prostředí, ve kterém nyní jste, až vám časem naprosto vyhovuje. Je známé, duši pohodlné a jste v něm s lidmi, kteří mají podobné starosti jako vy. Vaše časová kapsle souzní s časovými kapslemi podobně naladěných lidí. Vaše příběhy jsou podobné. Zajímavé svými příběhy a historií, tragickými pády i úspěšnými vzestupy. Máte možnost vyprávět svůj příběh a nechat se litovat či obdivovat jinými, máte možnost žít životem, kde úspěch znamená hodnost, ke které ostatní vzhlíží, máte možnost hromadit svůj majetek nebo jej věnovat smysluplné organizaci, máte možnost žít více tvářemi a měnit je dle toho, s kým právě jste a kým si přejete být, máte možnost oddávat se hrám ega, ať už se týkají vaší obchodní dravosti, sexuality, strachu, lítosti, manipulace, hry na kočku a myš, rolím oběti či vítězům. Máte tisíce možností jak vést svůj život a tento život vás baví. Připomíná vám to něco? Hra duality je nesmírně zábavná, zvlášť, když jste do této hry vstoupili sami.

Přátelé, do hry duality jste sice vstoupili dobrovolně, ale s možností a s cílem, že z této hry za svého fyzického života všichni vystoupíte. A to je vzestup. Váš osobní vzestup je o tom, že zpřetrháte své staré vazby a přátelství s dualitou a začnete na Zemi žít nový život - život jednoty v časové kapsli přítomného okamžiku, který k sobě jako molekula naváže další atomy a molekuly, vytváří makromolekulu a stále své působení rozšiřuje, přičemž všechny součásti makromolekul jsou nastaveny na stejný přítomný okamžik. A tato skupina lidí vede vzestup na Zemi, vzestupují společně s Lady Gaia a drží s ní krok.

Země z velké části svého Já již vzestoupila. Zbývají části, které jsou silně zasažené dualitou, a které otřásají děním kolem sebe. Tyto části na sebe vážou své obyvatele a lidi, kteří do těchto částí světa přichází. Jsou to části světa s jedinečnými energetickými portály, které byly zneužity stranou odvrácenou od světla. Přichází čas, kdy se bude vracet síla těchto energetických míst a místa se budou uvádět do své původní vibrace. Zatím se to děje organizovanou činností pracovníků světla převážně na dálku. Rituály, které provádí Peruanské obyvatelstvo například silně ovlivňuje situaci na východě Ruské republiky, rituály prováděné šamany v Austrálii silně ovlivňují linie zemské kůry ve střední části Ameriky. Magie proudící z Jihoafrické republiky se silně podílí na obnovení vod Tichého oceánu u Japonského souostroví. Lidé, modlící se na Ukrajině, pomáhají především zemím Blízkého východu ... Práce, které po celé Zemi probíhají lidmi, kteří se nachází v časových kapslích jednoty přítomného okamžiku, vytváří zázraky se silovými místy Země a to zpravidla vždy v dračích liniích Země, kde se nachází. Jejich práce je směřována k Zemi jako k celku. K Matce vesmíru a všech elementů Země. A ačkoli jejich práce probíhá v jejich zemi, nese vysoký užitek pro všechny bytosti na světě, ačkoli ti, co se nachází v časových kapslích mimo jednotný okamžik přítomnosti nepoznají rozdílu na Zemi před touto energetickou prací a po ní. Pro ně jsou tyto změny neviditelné. Nejsou pro ně zkrátka naladěni. A to je tím, jak jsem již vysvětlil, že energie, která je ve vysokých vibracích, je pro ně neznámá, nerozumí jí stejně jako si nerozumí velryba se zajícem. Rozdílná řeč energií, kde každá má jiný cíl. Vibračně vyšší energie dokáže prostoupit nižší a dotknout se jí, nižší se však nedokáže na vyšší energii trvale naladit a je pro ni velmi těžké ji nějakým způsobem zachytit.

Země vzestupuje rychleji, než si myslíte a ti, co jsou naladěni ve své časové kapsli na časový okamžik Země, to vidí. Přeji vám, ať tento jedinečný jev vidí čím dál více z vás a raduji se z času, který právě teď přichází.

Ten čas bude pro někoho velmi lehký a pro někoho bude o zjištění, že se vzdaluje jeho vlak. Ten vlak nedohoníte spěchem ani rychlou chůzí ega. Ten vlak dohoní jen otevřené srdce a cit, který z něj proudí. Láska je výtahem, do kterého nepotřebujete vstupenku. Jen ji prociťte a já vám přeji šťastnou cestu vašeho osobního vzestupu ke hvězdám.


S láskou Kryon

Po přečtení channelingu se prosím vědomě energeticky uzemni.

© Marketa Selinijana Stejskalová, https://www.zemeandelu.cz/ www.arantia.cz
Změny textu nejsou dovoleny. Stejně tak není dovoleno text jakkoli zkracovat.

Aktuální krátké channelingy Kryona na Facebooku: https://www.facebook.com/ArantiaKrokyKRozvojiVedomi

 

Celý channeling je Kryonem energetizován a během čtení můžete vnímat vibrace magnetické lásky. Po přečtení channelingu se prosím vědomě energeticky uzemni.

 

 

 

Horoskop na období od 8. 9. – 14. 9. 2014
Hra mysli

 

Tento týden je na první pohled horoskop vcelku harmonický a nenáročný. Hlavním tématem bude hra mysli a podle toho, jak prohlédneme hru mysli, se dále projeví pozitivní aspekty. Ale je to jen na první pohled, věci nejsou takové, jaké se zdají být, protože nás chtějí zmást, abychom nebyli bdělí. V nitru se objevuje přetlak myšlenek bez udání příčiny zvenčí. Kolem vás se nic závažného neděje, ale uvnitř se stále něco děje a řeší…

Silným aspektem je úplněk 9. 9.2014, který „zabarví“ prožívání v období 8. – 10. 9. v daném tématu úplňku. Následně na to se projeví jako velký nápor Uranské energie a zásahu přírodního zákona ve dnech 10. a 11. 9. 2014.

Nyní vše prochází skrze tělo, objevují se nemoci, únava nebo problémy s penězi a hmotnými věcmi. To je známkou, že vše jde až do podstaty buněk, do nejhmotnější úrovně.

Slunce v Panně v opozici na Chirona 7. – 12. 9. zviditelňuje bolestné téma duše: osamělost, ztracenost a odpojenost od celistvosti. Černá Luna ve Lvu symbolizuje vyčlenění z blaženosti, které někde v nás vzniklo z postoje: já nemohu být dítětem božím, já si nezasloužím být jedno s Bohem, já se trestám, a proto jsem se oddělil od Boha – a spoustu jiných postojů, které si individualizované malé já vytvořilo, když odcházelo z celistvosti na Zemi. Nejbolestivějším tématem je vydělenost, oddělenost. Může se stávat, že procházíte hezkými událostmi, ale vy je necítíte, neprožíváte, protože se muselo zavřít srdce, aby člověk neprožíval bolest, ale tím se srdce zavřelo i radosti a lásce.

A právě díky pozici Slunce a Chirona se tato zranění objevují a zesilují toto téma úplňku, protože Luna přichází do konjunkce s Chironem v Rybách a Slunce tento prožitek odhaluje. Můžeme projít prožitkem ztracené duše, zapomnění, nemožnosti prostoupení, spojením se s ničím (ani s pocity, ani s člověkem či jemnohmotným světem…)

Ztracená duše mezi světy a to může zaktivovat paniku, zoufalství a strach.

Všechny duše mají v paměti tento zápis.

Uvědomte si, že to není pravda tohoto okamžiku. Je to emoční hra. I toto je zápis v lidské přirozenosti. V této chvíli můžete nahlas říci: „Mé srdce (duše) patří světlu“, a propojit se se Sluncem. Nebo použijte nějakou mantru, která vás propojuje se světlem. Nebo jít do přírody a uvědomovat si, že jste její součásti a jen být.

Toto prožívání je jen „emoční hrou „ a hrou mysli. A vy nejste emoce a ani mysl. To není vaše pravá podstata! Vy jste čisté vědomí, a proto se na emoce a myšlenky dívejte jako na projekční plátno.

Merkur je v kvadratuře s Plutem, mocenská hra mysli. Mysl je velmi aktivní a potřebuje ovládat, kontrolovat a dosáhnout svého. Je potřeba zmínit, že myšlenky, které se vám objeví, ne vždy pochází z vás. Vyvoláním strachu, obav, vzteku se stáváte ovladatelní a manipulovatelní. Dívejte se na své myšlenky, že nejsou vaše, pozorujte je. Nechte je projít jako chodce, který prochází kolem vašeho domu. Vyhněte se posuzování myšlenek a zkoumání. I taková myšlenka existuje. A usmějte se.

Nadále se budete dostávat do situací a okolností, které budou „nahrány“, abyste to tak viděli, aby to tak vypadalo. Proto je potřeba hodně bdělosti, abyste rozpoznali a hlavně se vyhnuli vtáhnutí do nejasností, domněnek a zvláštních her, kde hlavní slovo má iluze a pokřivení.

V poslední době se objevuje prožívání hodně temných stránek v sobě, pud sebezáchovy vynáší i ten nejhlubší pocit schopnosti druhého zabít. I to každý má v sobě, jen si to přiznejte. Neodsuzujte se za to, vyhněte se strachu ze sebe, pocitu viny, že jste takového pocitu schopni. Je to ve škále možností v lidské přirozenosti. Tak to je. Když to máte přijaté, pak tím pádem svobodné a vy se rozhodujete, že již tím nejste ovládáni. Pak v jednání s druhými projevujte, prociťujte laskavost. Velkou milostí je, že tyto pocity prochází jen skrze sny. Děkujte za ně.

V horoskopu je dostatek podpory udržet si schopnost vidět za závoj iluzí. Stále působí harmonický aspekt Jupitera s Uranem, který vede k růstu, expanzi a vývoji. Aspekt štěstí, hojnosti, vývoje vědomí, odhalení pravdy, nové ideje, nové příležitosti.

Merkur v opozici s Uranem 9. – 17. 9.: Merkur je nižší mysl a Uran je vyšší oktáva Merkura, tedy vyšší mysl (vědomí). Do konfrontace se dostane nižší mysl s vyšší myslí. Uran přináší jiný pohled, pravdivý pohled a ukáže, že je vše jinak. Uran je změna, osvobození skrze chaos, rozbití starého mechanismu nižší mysli. Uran je PRAVDA.

Můžete pociťovat velké bolesti hlavy, napětí, neklid, nesoustředěnost, nespavost.

Můžete mít pocit, že místo hlavy máte otevřený trychtýř a vaše mysl nemá ohraničení, což může způsobovat pocit zmatku a pocitu: nic nevím. Tok informací bude tak velký, že pustíte analyzování, potřebu všemu rozumět a hledat řešení. A vy si prožijete chaos, prázdnotu mysl. Pokud to tak bude, radujte se, protože jste vystoupili z nižší mysli.

Je potřeba dávat velký pozor na silnicích. Objeví se hodně nehod, úrazů, řezných ran, technických poruch, spálení elektrických přístrojů.

Na přelomu 10. a 11. 9. bude tato energie nejsilnější. V noci se mohou objevit sny, které odhalí pravdu, někteří budou trpět nespavosti a přebytkem energie, kterou je potřeba dát do tvůrčí práce. Vize, vhledy a nápady si zapisujte. Objeví se náhlá uvědomění, propojení souvislostí a odhalení pravdy. Náhlé změny.

Zároveň je možnost projevení rebelských sklonů, unáhlených reakcí a nečekaných kroků. Výbuchy emocí.

Venuše se 11.-18. 9. dostává do trigonu s Plutem: prohloubení lásky, intenzivní prožívání citů a velký vliv působení ženské energie Lásky. Když v této době dokážete posilovat Lásku a vysílat ven, dokážete rozvibrovat kolem sebe i toto téma ve svém okolí.

Slunce v sextilu se Saturnem pomáhá udržet pevnou půdu pod nahoma. Cesta vědomého člověka je praktikování. Umění zacházet sama se sebou a prakticky konat, a pak uvést do hmoty.

Jsme vedeni několikanásobně více pracovat se svými emocemi, myšlenkami, abychom se udržovali v čistotě a odolali strachu a úzkostem. Proto můžete mít větší potřebu meditovat, vyhledávat vědomé lidi, být na Slunci a očišťovat se vodou, být v přítomností vody, v přírodě, v tichu.

Na konci vlastně zjistíte, že se vlastně nic tak moc nedělo, jen to byly velmi aktivní programy Matrixu.

Věnujte pozornost světlu, lásce a usmívejte se na druhé.

 

S láskou Petra Nel

https://www.astrologiepetranel.cz/category/horoskop/

 

 

 

Úplněk v Rybách

Ondrřej Habr

 

 

Osa Panna - Ryby má v zodiaku za úkol zpřesňovat, ujasňovat, ujišťovat a čistit. Právem můžeme takový den, kdy úplněk bude (nastává ve tři ráno v úterý) označit za kritický. Ne snad z pohledu pohrom, ale proto, že se ten den zastavujeme, otáčíme ... a zjišťujeme kudy dál. Proto také tento den patří analýze, zjišťování, percepcím - a ne rozhodování a činnostem. Ty se více či méně nepodaří provést objektivně a pod vlivem úplňku jsme schopni ledasčehos.

Rybí úplněk jde do hloubky na podstatu věci. Jednou za rok, kdy přijde, se máme za úkol smočit, ba někdy pořádně vykoupat. V tom, v čem existujeme, fungujeme, žijeme. Nejen zjistit, jaké to je, ale hlavně si to přiznat. Kdo stojí veprostřed louže a tvrdí, že je na suchu, tomu asi něco nebude fungovat. A nikoli pod vlivem emocí potom, co se vyškrábeme na pevnou zem, můžeme se rozhlédnout a říct si, jak a kudy dál. V různých sférách a oblastech. Pokud Luna prochází tímto znamením, přichází čas a možnost hlubšího porozumění.

K tomuhle úplňku ještě grátis dostáváme opozici Venuše na Neptun a kvadrát Merkuru na Pluto. U opozice nelze tedy zaručit, že vše rozpoznáme a že budeme vědět, co chceme. Tápání bude metodou a mlha navigací. Tady pomůže jen ono proklamované poslouchej hlas svého srdce. Asi v tom významu: Chceš to opravdu tak? Dává ti to skutečně vyšší smysl a nebo jen reaguješ bezprostředně na to, co se děje? A u kvadrátu není jistě, zda se nepokusíme někoho potlačit, ovlivnit a nebo zda totéž nedovolíme druhým. Buďme bdělí a dobře pracujme s informacemi. Nedejme si nic podsunout a konejme s odstupem.

Zdroj: https://www.astro-ondrej.cz/astrologuv-den-denni-predpoved/

 

 

 

Uvolňujme emoce, které nám způsobují nemoce,
aneb terapie vlastními vibracemi

 

Každého z nás ovládají čas od času emoce, city, pocity. Někdy méně – to máme pocit, že vše je pod naší kontrolou a někdy více, což nám může působit skryté problémky a problémy. Pozitivní emoce nás mohou povznášet, dodávat pozitivní energii, chuť žít a prožívat události a hledět optimisticky do budoucnosti. Energie negativních emocí, pokud ji nedostaneme ven a zůstává uvnitř nás, se stává spouštěčem pochodů v našem těle, které nepotřebujeme. Například zablokuje svalstvo, zúží cévy, změní chemické a elektrické procesy v těle a podobně. Nejvíce omezující, škodlivou a ničící emocionální energií je přemíra strachu. Emoce strachu je dle tradiční čínské medicíny přiřazena k párovému orgánu ledvinám. Každý má strach a v určité minimální míře je tato emoce pro tělo žádoucí, startuje pud sebezáchovy a určuje hranice našeho jednání a chování. Jakmile začíná tato emoce strachu narůstat, ovládá stále více naši mysl i tělo a ve svých důsledcích je velmi zničující. Přemíra strachu a strachování oslabuje naše ledviny, působí bolesti ve spodní části zad, roztřesenost a bolesti kolen, slabost kostí a jiné neduhy. Strach umí přeprogramovat mysl zcela zničujícím způsobem. Každá myšlenka plná strachu dokáže jako magnet přitahovat odpovídající zničující a negativní situace, které jakoby potvrdí směr žití a tím samozřejmě posílí nastoupený pesimismus a ztěžuje návrat k normálu.

 Svou podstatou přemíra strachování způsobuje nemoci a je neslučitelná se zdravým životem a je v rozporu s vyšší duchovní rovinou.

Když vypukla velká epidemie moru, potkal jeden mnich smrt. S velkým účastenstvím s ostatními se jí zeptal: "Kolik lidí zabiješ?"

 Smrt odpověděla: "Tentokrát pět tisíc."

 Uběhl rok a mnich a smrt se znovu potkali. Mnich si vyčítavě povzdechl: "Ale zemřelo jich padesát tisíc!" "Správně," odpověděla smrt, "ale jen pět tisíc jich zemřelo na mor, ostatní ze strachu před ním..."

Emoce můžeme ventilovat různými způsoby, od nejjednodušší komunikace, přes tzv. "rozchození" problémů až po nepříliš časté ničitelské aktivity (rozbíjení nádobí apod.)

My se teď naučíme, jak ventilovat emoce pomocí vlastního hlasu a to intonací samohlásek. Tím dochází k rozvibrování částí našeho těla a k uvolňování stresu a vyhánění škodící energie emocí.

Ááá... křičte tuto samohlásku, když potřebujete uvolnit zlost, když vám někdo pořádně leze na nervy…při vyslovování dochází k rezonanci srdce, hrudníku a plic. Toto cvičení vám pomůže být otevřenější. Je také nazývána samohláskou uspokojení.

Ééé... tato samohláska pomáhá zbavit se stresu,uvolňuje hrdlo, celou oblast krku.

Ííí... při aplikaci této samohlásky se snažíme na něco usilovně vzpomenout, působí na temeno hlavy, spánky, oči a nosní dutiny. Povzbuzuje imunitní systém a říká se jí také "zvuková káva"

Óóó... tato samohláska se používá, když máme z něčeho strach, obavu, pomáhá uvolňovat břišní oblast,vnitřní orgány a bránici. Pomáhá zvládat šok a také přijmout změnu.

Úúú... touto samohláskou vyjadřujeme pocit zoufalství, když nevíme kudy kam. A jejím vykřičením můžeme tyto pocity ventilovat, napomáhá odblokovat bederní páteř, kříž a pohlavní orgány.

Tuto terapii vibracemi vlastního hlasu můžeme provozovat u hučící vody – moře, vodopádu, splavu, jako bychom chtěli překřičet ten obrovský hluk vody, navíc voda negativní emoce rozředí a odplaví pryč. Taktéž můžeme tuto terapii zkoušet v lomech, na širém poli a to nejlépe ve větru, snažit se překonat zvukovou překážku. Doma není vhodné prostředí i přes případné tolerantní sousedy… negativní energie by zůstávaly v bytě a mohly by ulpívat na ostatních členech domácnosti.

Na závěr nezapomeňte:

Na počátku disharmonie, roztáčející spirálu potíží, jsou negativní emoce a naše postoje se promítají a ovlivňují řadu věcí, včetně našeho zdraví..."

S přáním krásného podzimu

Naveena
holešovská kartářka

Zdroj: https://www.naveena.cz/clanky/emoce.html

 

 

 

 

—————

Zpět